ХОЏАЈ ДЕМАНТУЈЕ: Никада нисам поменуо пакт против Србије, али стоји да се уплиће у све

HODŽAJ DEMANTUJE: Nikada nisam pomenuo pakt protiv Srbije, ali stoji da se upliće u sve

2 decembra 2018

Tzv. Kosovski vicepremijer Enver Hodžaj demantovao je večeras tekst „Večernjeg lista“ i sada tvrdi da nikada nije pomenuo pakt protiv Srbije.

„Večernji list“ objavio je da je Hodžaj izjavio tom listu da je „u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije“.„Naslov teksta i ono što sam zapravo rekao su dve potpuno različite stvari“, rekao je Hodžaj za podgorički portal Antena M.

„Nikad nisam ništa rekao o stvaranju regionalnog pakta protiv Srbije. Naslov teksta i ono što sam zapravo rekao su dve potpuno različite stvari“, kazao je Hodžaj i dodao da sve ostalo u tekstu stoji.

„Sve ostalo stoji – uplitanje Srbije na Kosovu kako bi podrivala našu državnost, uplitanje Srbije u Crnu Goru i Makedoniju, kao i moj stav da regionalna saradnja stabilizuje Balkan i balansira Srbiju! Što se tiče mojih komentara da Srbija sprovodi agresivnu politiku protiv susednih zemalja i da zapadni partneri treba da iskoriste svoj uticaj u Srbiji, koja je u suštini produžena ruka Rusije na Balkanu, sve su to moji poznati stavovi“, rekao je Hodžaj.

Hodžajeva izjava izazvala je burna reagovanja u regionu, a makedonski premijer Zoran Zaev i crnogorsko ministarstvo spoljnih poslova demantovali su da je bilo kakvih razgovora bilo na tu temu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Posmatrac says:

    Laze sciputar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *