ХОЏАЈ РАЗОЧАРАН: Косово остало изоловано

HODŽAJ RAZOČARAN: Kosovo ostalo izolovano

17 decembra 2018

Enver Hodžaj, zamenik premijera privremenih prištinskih institucija izjavio je danas, nakon trećeg sastanka Saveta za S SP u Briselu, da će građani tzv. Kosova ovu godinu zapamtiti po odbijanju EU da ispuni dato obećanje o viznoj liberalizaciji.

„Ove godine građani Kosova će se sećati kao godine kada Evropska unija nije ispunila obećanje o slobodnom kretanju građana Kosova u šengenskoj zoni. Kosovo je ispunilo sve obaveze iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima, što nam je rečeno da je tehnički proces, a pokazalo se da je, ipak, reč o političkoj odluci“, naveo je Hodžaj, prenela je GazetaExpres onlajn.

Prema njegovim rečima, čak je i današnji sastanak Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Kosova Evropskoj uniji mogao da bude izuzetan da je, kako je rekao, rezultirao pozitivnom odlukom.

„Želim da naglasim nezadovoljstvo vlade i građana Kosova zbog neispunjavanja ovog obećanja, zbog čega je samo država Kosovo ostala izolovana u regionu“, rekao je Hodžaj.

KOMENTARI2 komentara

  1. Miraš says:

    Iz EU ne daju Šiptarima sa Kosova viznu liberalizaciju da li samo zato što ih čuvaju za ovde kao "topovsko meso"? Trenutno neki drugi i ozbiljan razlog ne vidim. Ako neko bolje poznaje ovu problematiku neka slobodno napiše.

  2. Baracuda says:

    Ne daju im viznu liberalizaciju, jer poslije toga bi EU i SAD shvatili da su uzalud priznali "nezavisno Kosovo" ! Otišli bi sami, bez ikakve intervencije od strane Srbije !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *