ХОЈТ ЈИ: Америка присутна на Балкану, намерава ту и да остане

HOJT JI: Amerika prisutna na Balkanu, namerava tu i da ostane

30 novembra 2017

Sjedinjene Američke Države su prisutne na Zapadnom Balkanu i imaju nameru da ostanu posvećene tom regionu, izjavio je danas zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Brajan Ji.

– SAD su dugo prisutne na Zapadnom Balkanu i nameravamo da ostanemo tu, ne zbog altruističkog instinkta, već zato što nam je važno da Balkan uspe, da postane prosperitetno mesto – rekao je Ji na konferenciji „Nadolazeća oluja? Oblikovanje budućnosti Balkana u eri neizvesnosti“, koju je organizovao Atlantski savet u Vašingtonu.

Kako je istakao, važno je za Evropu, a važno je i za SAD, da se Zapadni Balkan razvije u prosperitetnije mesto. Sada će u tome pomoći, dodao je on.

Prema njegovim rečima, američka administracija je jasno pokazala ne samo rečima, već i delima, svoju posvećenost regionu.

– Mi želimo da budemo dobar partner zemaljama regiona, ali i EU – rekao je Ji i dodao da SAD ne žele da se nameću.

– Pomoći ćemo gde smo poželjni, i verujemo da postoji uloga za sad, da možemo da damo pozitivan doprinos i to ćemo raditi – rekao je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD.

KOMENTARI2 komentara

  1. rajko says:

    i rusija je prisutna na balkanu a amerika ako zeli da pomogne srbiji neka dodje sa kompletnom dokumentacijom o nato agresiji - to bi pokazalo da imaju iskrenu nameru. posle toga je moguce zapoceti razgovore o normalizaciji. ako amerika misli da ovo nije istina neka pita rodbinu izginulih vojnika, policajaca i civila u nato agresiji.

  2. goran says:

    Miči mi se sa očiju, sićušni pekinezeru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *