ХОЈТ ЈИ НАСТАВИО ДА НАС ВРЕЂА: „Косово и Каталонија нису слични, КОСОВО ЈЕ ОТЕТО ДА СЕ ПОМОГНЕ СРБИЈИ!“

HOJT JI NASTAVIO DA NAS VREĐA: „Kosovo i Katalonija nisu slični, KOSOVO JE OTETO DA SE POMOGNE SRBIJI!“

26 oktobra 2017

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Brajan Hojt Ji poručuje da „nema sličnosti između proglašenja nezavisnosti Kosova i referenduma o nezavisnosti Katalonije“, kao i da je Kosovo uzeto Srbiji kako bi se pomoglo našoj zemlji.

Američki diplomata ponovo se umešao u unutrašnja pitanja Srbije po više osnova u poslednja tri dana, a osvrnuo se i na pitanje Kosova gde je ponovio stav svojih predhodnika i ambasadora Kajla Skota da je Kosovo nezavisna država, odnosno da SAD ne priznaju suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.

On je ocenio da „nema sličnosti između proglašenja nezavisnosti Kosova i referenduma o nezavisnosti Katalonije“.

– Poređenjem Kosova i Katalonije se izbegava suština, a to je pokušaj pronalaženja rešenja za Srbiju i Kosovo, potreba da obe zemlje ostvare normalizaciju odnosa, kako bi napredovale ka osnovnim nacionalnim ciljevima, a to su približavanje Evropi i priključenje EU – kaže ovaj američki diplomata.

Podsetimo, nedavno je to i ponovio i ambasador SAD Kajl Skot, te je naglasio da se SAD i Srbija ne slažu po pitanju Kosova jer je za SAD Kosovo nezavisna zemlja.

KOMENTARI19 komentara

 1. Batina says:

  E kosova nije nezavisna drzava I nikad nece ni biti.

 2. punca says:

  Nikad strašniji udar na srpsku nezavisnost.Amerika zahteva: 1.Priznajte KiM 2.Sankcije Rusiji 3.Dajte Zapadu medije i tužilaštva 4.Uhapsite krivce za ubistvo Bitićija 5.Rešite paljenje ambasade SAD Srbi zahtevaju: 1.Da Vašington plati ratnu oštetu bombardovanje Srbije bez dozvole UN 2.Da SAD poništi priznavanje KiM kao državu 3.Da SAD povuče svoju vojsku sa KiM 4.Da se Vašington izvini za ubistvo Milice Rakić 5.Da Hag pušti na slobodu Srpskog heroja Ratka Mladića

  • EU says:

   Male države i narodi ne mogu postavljati uslove velesilama. Uostalom, kako Srbija misli imati nadzor nad odbjeglom bivšom pokrajinom u kojoj 90% stanovništva čine Albanci? I da se Kosovo vrati u sastav Srbije, nikad tu ne bi bilo mira, jer bi ga Srbija mogla kontrolirati samo provođenjem vojne i policijske represije, što je skupo i ne bi dalo rezultate.

   • Velika Metla says:

    EU,polutan vatikanoidni,Srbija će postupiti isto kao što ste vi,vatikanoidi,proterali Srbe iz genocidne tvorevine zvana "rvacka"!Zašto bi u tom postupku bilo ikakve razlike? Nije važno koliko je veliki neprijatelj,nego je važno koliko je sveta stvar koju braniš! Mada,vama vatikanoidima koji držite gaće na kolenima kad god se neko velik i jak pojavi,je to neshvatljivo! Vi ste se UVEK samosahranjivali i pre nego ste umrli! Nije vam dodvoravanje,dupolizanje velikima donelo nikakav napredak,ni na ekonomskom,ni lulturnom,ni nacionalnom,ni na kakvom planu i polju! Uostalom to je vaša stvar i boli me briga za vas,makar pocrkali svi do poslednjega,ali zato pusti ti nas Srbe na miru! Hvala!

   • Barakuda says:

    EU : Korzika je naseljena samo sa korzikancima, koji imaju i svoj jezik, ali je Korzika u sastavu Francuske ! Havaji su naseljeni njenim domorocima, pa su opet dio SAD ! Nema nikakvog opravdanja za tvoj komentar, naročito što za vrijeme drugog sv.rata sa KiM je protjerano 300 000 Srba od strane balista, a poslije rata im je komunistička vlast zabranila da se vrate na svoja ognjišta, dok je istovremeno primila 300 000 albanaca iz Albanije na posjede protjeranih Srba !!! Kako okreneš nepravda i onda,a i danas !

 3. zlatko says:

  Ovu istu budalaštinu je govorila i Madlen Olbrajt, i samo ona, što znači da ona stoji i iza ove dvojice idiota, te da ona i dalje kreira politiku prema Srbiji. Tek kad ona nestane sa javne scene i iza nje, Srbija se može nadati nekim promenama u delovanju američke administracije. Ali ona neće nestati, u tome je problem.

  • EU says:

   Velesile poput SAD-a ne mijenjaju svoje vanjskopolitičke stavove s obzirom na ovu ili onu administraciju. Kosovo su priznali kao neovisnu državu i oni tu odluku više neće mijenjati, sve i kada bi neki pojedinci u diplomaciji SAD-a to i htjeli. Promjenom stava samo bi pokazali svoju slabost, a to velesile sebi ne mogu priuštiti.

  • ralence says:

   HOJT JI NASTAVIO DA NAS VREĐA: „Kosovo i Katalonija nisu slični, KOSOVO JE OTETO DA SE POMOGNE SRBIJI!“ NIŠTA NOVO. Vode Srbe kao Vola oko stola. Svi Srpski Političari i takozvani "Intelegencija sa Diplomama "čute i pokazuju koliko su imbicili i prostaci dok im se svet smeje jer nemaju ni trunke poštovanja prema sebi ili Narodu koga predstavljaju.

 4. goran says:

  Sasvimn slucajno, Madlen Olbrajt je Jevrejka. Ima li neko ko radi protiv Srbije (bez obzira na drzavljanstvo, a da nije Jevrejin. Soros, Hilari Klinton, Olbrajt, Vesli Klark, Anri-Levi, od pre neki dan i Herta Miler...? Domace da i ne pominjem jer cu morati da spomenem Filipa Davida, najveceg mrzitelja srpskog naroda u nasim medijima.

 5. Vasilije50 says:

  Kad tad biće Srba na Kosovu na tenkovima! Živi bili, istorija se ponavlja.

 6. racio says:

  Ako je ovo tačno onda se radi o vrhunskom licemjerju nižerazrednog službenika USA i bahatim nediplomatskim izjavama, i nastavak su politike devedesetih,koja je usmjerena ne samo na uništenje Srbije kao samostalne i suverene države već i vrijeđanje ponosa i dostojanstva srpskog naroda.Mislim da ovo nije ništa novo i da će oni to raditi dok ne dobiju adekvatan odgovor koji će ih grdno koštati gubitkom interesnih sfera,jer je Srbija najznačajnija zemlja na balkanu geostrateški a Balkan za Evropu ne mislim da je ona najjača ali stratešku najbitnija.Mislim da bukvalno hladne glave treba razumjeti da treba istina sačuvati neutralnost, ali da se istinski i sigurno u ovom momentu možemo i moramo radi svoje zaštite mnogo više okerenuti naravno Rusiji koja nas sad sigurno neće ostaviti na cjedili, a isto tako i Kini pa čak i Turskoj koja u ovom momentu ima jak strateški interes da ima dobre odnose sa Srbijom.Za Ameriku ništa gore neće biti od toga da se Srbija i njeni političari prestanu njih bojati .

  • Velika Metla says:

   Onog momenta kada shvatiš kako funkcionišu satanisti američki,kao i ceo zapad,biće ti jasno da to oni UOPŠTE ne doživljavaju kao politiku duplih aršina,a ni kao licemerje! Iz prostog razloga što njih u životu drži isključivo lični interes! Ako im trenutni interes nalaže da poližu ono šta su pre par minuta izasrali oni će to i uraditi! Zato je ispunjenje njihovih interesa jedina stvar koja ih interesuje! Da li će taj interes ostvariti licemerjem,pljačkama,ubijanjima,vređanjima prirodne inteligencije kod ljudi,kolonijalizmom,okupacijama, i sličnim njih nije briga,jedino im je važno da se taj interes ostvari! Sotoni je važno materijalno stanje ljudskog roda,a ne ono duhovno stanje dato od Gospoda Boga,pa je naravno i njegovim sledbenicima,celom zapadu,takođe materijalizam na prvom mestu! To će i da ih uništi!Naravno,zaslepljeni materijalizmom oni nisu mentalno sposobni shvatiti ovo o čemu ja piskaram!

 7. Vasilije says:

  Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Brajan Hojt Ji...eeeejjjj mozes misliti em ZAMENIK em POMOCNIKA...pa kakva je to funkcija??!!!Pa ovaj je na nivou peracice klozeta...fujjjjj koga Srpska"elita"slusa!!Dodje mi muka od toga ko se sve sa nama sprda.Jedino sto je dobro i utesno je to sto i mi mozemo da se sprdamo sa tako "jakom" funkcijom i trebali bi to svuda naglasavati kako bi ih sto vise ponizili,jer takva funkcija koju ima ovaj BHJ i jeste ponizavajuca...bwahahahaaaahhhaaa...

  • Velika Metla says:

   A šta kao AVAV je na većem i boljem nivou? Isti je njima gazda tako da je nebitno ko sa kime razgovara i sa kojeg nivoa su učesnici nekih,bilo kakvih,razgovora!

 8. Sasulja says:

  Mozes kako hoces, samo ne i dokle hoces Brajane.

 9. Trifun says:

  Ji i Skot ce zazaliti zbog svojih agresivnih nastupa, pokusaja ponizavanja srpskog naroda i prijetnji! 100%. Nema nazad.

 10. Barakuda says:

  Ovaj idiot od diplomate sam priznaje da je KiM OTETO, gdje je tu onda međunarodno pravo ??? Znači vlada zakon jačega ! To i nama jednog dana daje za pravo da na silu protjeramo šipce sa naše teritorije !

 11. pera says:

  a AV sastavlja izjavu za medije, stici ce kao i pismo Briselu zbog Katalonije...

 12. Mlax says:

  Srbija je kusur na kraju zurke izmedju velikih Igraca ..... Srbija je domaca macka sa karakterom tigra..... Niti EU , Sad a ni Rusija I Kina nezele Srbiji dobro I dok to neshvatimo necemo krenuti napred. Samo sloga Srbina spasava....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *