ХОЈТ ЈИ постаје амбасадор!?

HOJT JI postaje ambasador!?

11 novembra 2017

Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju – u Srbiji naročito omiljeni Hojt Brajan Ji – mogao bi ubrzo postati američki ambasador u Skoplju.

Ovo je objavila agencija BGNES, a sam Ji – u interjuu Glasu Amerike – tu tvrdnju nije ni potvrdio ni demantovao. Navodi se da bi kosooki Ji dužnost u Makedoniji mogao preuzeti „kroz nekoliko meseci”.

Od jednako „simpatičnog” aktuelnog ambasadora u Skoplju Džesa Bejlija koji je srušio vladu Nikole Gruevskog i obezbedio pobedu „Amerikanca” Zorana Zaeva. Vašington sada u Skoplju vlada na Sličan način kao u Ukrajini i Crnoj Gori.

Zasluge za dovođenje Makedonije u stanje poluprotektorata – zavisne teritorije sa formalnim izborima i jednako formalnim glasanjima u parlamentu u kojem Stejt departman i CIA kontrolišu vladajuću večinu – ima i Ji. On je u dva navrata pomagao Bejliju da „odradi posao”. On je dirigovao pojavom „Tiranske deklaracije” i davio „k`o zmija žabu” i Gruevskog i Đorđa Ivanova.

Ji će u Skoplju faktički vladati preko Zaeva i njegove vlade. A ime će upravljati oni u Vašingtonu koji bi bili mnogo srećniji da je u Beloj kući Hilari Klinton u mesto Donalda Trampa. Verovatno će on forsirano uvoditi Makedoniju u NATO i rešavati grčko-makedonski spor. Neće, naravno, izostajati ni potrebne doze rusofobije. Ji neće morati da na Zaeva vrši pritisak kao na Vučića. A i ako bude vršio – skopski „Amerikanac” će samo slutirati „razumem”. I odraditi i više nego što mu je bilo naloženo…

(fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *