ХОЈТ ЈИ У ГАДНОМ ПРОБЛЕМУ – ТОТАЛНО ПУКАО! Он заправо није оно каквим се представља

HOJT JI U GADNOM PROBLEMU – TOTALNO PUKAO! On zapravo nije ono kakvim se predstavlja

10 novembra 2017

Američki diplomata je dobio značajan politički šamar činjenicom da ga ni vlastita administracija nije podržala, a EU se ogradila od njegovih stavova

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže u intervjuu za Kurir da američki diplomata Brajan Hojt Ji, koji je svojim izjavama ustalasao Srbiju, nije nikakva veličina, te da nema podršku ni zvanične administracije SAD, koja mu je „lupila šamar“.

– Mislim da je njegova prvobitna ambicija bila da bude u funkciji destabilizacije Srbije i da je dobio značajan politički šamar činjenicom da ga ni vlastita administracija nije podržala, a EU se ogradila od njegovih stavova, odbacila njegov pristup koji je on navodno tražio do Srbije. Sada se vidi da je to bila u stvari njegova lična promocija, da se on prekombinovao u tome svemu i da su takvi likovi naučili samo da mešetare i proizvode probleme. Zato je njegov krah potpun, a mislim da je Srbija u tome pobedila. Naprosto, njegove zle namere prema Srbiji su potopljene.

Kada Hojt Ji kaže „ne može Srbija da sedi na dve stolice“, da li se i vi u RS u tome prepoznajete?

– Mislim da možemo da sedimo na dve stolice, za razliku od njega, koji očigledno ne može. Sada se pokazalo da kao predstavnik stare administracije nema stolicu u novoj administraciji. Ovo je prvi put da Amerika, kao moćna zemlja, nije stala iza stava svog diplomate i u uslovima kad on pogreši. Hojt Ji je doživeo da ga je njegova administracija primorala da kaže kako nije mislio to što je mislio.

Već duže se pojavljuju teze o mogućem Majdanu u Beogradu, da nam svet to u stvari priprema. Bojite li se vi Majdana u Banjaluci?

– To su stari scenariji koje možemo da vidimo u formi obojenih revolucija, na koje smo mi ukazivali. Mislim da su ozbiljan pokušaj za tako nešto bile prošlogodišnje demonstracije koje je organizovala opozicija, a mi smo im parirali time što smo isti dan organizovali protest podrške RS, anulirali njihovu snagu i mislim da u RS, gde naravno ima određenih problema, ne postoji izazov te vrste, kao što ne može ni u Beogradu, gde Vučić drži snažne pozicije Srbije i upravlja uz snažnu podršku naroda.

Na ulazu u novi bioskop u Foči danas vas je jedan meštanin oslovio sa „tata RS“. Kako vidite RS posle vašeg odlaska sa mesta predsednika?

– Ja ne mogu da obnovim funkciju predsednika republike, ali ću se boriti na nekoj od drugih funkcija koja će omogućiti da nastavimo da vodimo RS kao i dosad, da bude uspešna i prosperitetna.

Kada Herta Miler usred Beograda kaže da su Srbi krivi za sve što im se dogodilo, kako na to gledate?

– To je neverovatno! Ugrožena je elementarna logika. Ona koja je potomak fašiste, koji je ovde bio okupator, koji je ubijao, bacao bombe po Srbima, stvarao koncentracione logore, sada je našla razlog da nama drži predavanja i lekcije. Kako je moguće da smo mi krivi zato što je neko na nas bacao bombe sa osiromašenim uranijumom? To su stvari koje se u propagandnom smislu koriste decenijama kako bi se Srbi ocrnili na međunarodnoj sceni. Ona je ovde trebalo da se pokloni žrtvama.

Uspomena na film „Sjećaš li se Doli Bel“

KUSTURIČINA AVANGARDA

U novom bioskopu u Foči, koji je obnovio Emir Kusturica, ponovo ste gledali film „Sjećaš li se Doli Bel“. Kakve je uspomene on u vama probudio?

– To je bilo vreme kada smo bili mladi, živeli u nekoj drugoj zemlji, kada je ono što je Kusturica tada napravio bilo potpuno avangardno. Pojava ovog filma bila je promena u odnosu na sve stereotipe do tada, avangarda koju je Kusturica tada obezbedio promovisala ga je u jednog od najvećih režisera ovog vremena.

(Kurir)

KOMENTARI7 komentara

 1. Velika Metla says:

  Najgora sorta su upravo ovakvi koji se odreknu svojeg naroda,i svoje nacije,i misle da su postali ono što ni po kojem aršinu ne mogu postati! U iluzijama je dozvoljeno živeti,dok god nekome štetu ne nanose!

  • djole says:

   Ako ste mislili na Emira Kusturicu,upravo su se njegovi pretci odrekli svog naroda iz njima poznatih razloga.Emir je našao rodoslov,svestan svog porekla i vratio sa ponosom njemu.Vi kao i ogromna većina kao što je istorija dokazala, znate svoje poreklo i svesni ste toga.O tome je pisao Ivo Andrić,Iso Kalač,i dr.istoričari književnici etnolozi.Za čuđenje je da istinu o svom poreklu negira ogromna većina akademski obrazovanih ljudi.Ostaje Vam samo mržnja.

 2. Taipova Češma says:

  A za sedamdesetpetog zamenika dvadesetčetvrtog pomoćnika - palmina hoklica.

 3. hary neron says:

  Baš je Dodik merodajan da procenjuje kakvo je mišljenje o Hoyt jr. u State departmentu koji je njegov poslodavac. Ako bi bilo onako kako priča Dodik onda bi bio Hoyt jr. smenjen sa funkcije ali to se nije desilo Hoyt jr. je još uvek na svojoj funkciji.

 4. Lazar says:

  Kao apsolutna nula, ovaj ništak je ipak daleko dogurao u prevarantskoj delatnosti. Makedonce je načisto urnisao a uzdramao je i ove naše vlastodršce.

  • Velika Metla says:

   Razlika između "naši" i nametnuti vlastodršci je ogromna! Nepremostiva! Nijedan častan Srbin ne bi radio ovo šta je uradila "petooktobarska"kamarila, a nastavila ova naprdnjačka!

 5. slobo says:

  Hary neron mora da si ti merodavan .Mozete vi Dodiku samo da cuclate lakat .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *