ХОЛАНДИЈА спремна да пошаље војску у Украјину

ХОЛАНДИЈА спремна да пошаље војску у Украјину

1 марта 2024

Холандија не искључује могућност распоређивања трупа војника западних земаља у Украјини, изјавио је начелник одбране холандских Оружаних снага генерал Оно Ајхелсхајм.

„Мислим да би све опције требало да буду отворене, да видимо како бисмо на најбољи начин могли да подржимо Украјину”, рекао је Ајхелсхајм за „НЛ Тајмс”, коментаришући изјаву председника Француске Емануела Макрона који је казао да није искључено да ће Запад слати трупе у Украјину.Ајхелсхајм је напоменуо да Украјина од Холандије није тражила да пошаље трупе, и да „тренутно нема смисла разговарати о томе”.

„Ако би западне војске отишле у Украјину, морале би да буду у коалицији. То би могло да буде организовано преко НАТО-а или алијансе од 10-15 земаља. Било би веома чудно када би једна или две земље то учиниле саме”, додао је.

Подсетимо, француски председник Емануел Макрон рекао је да „иако није постигнут консензус о слању војника европских земаља на фронт у Украјини, ништа не треба искључити”.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков упозорио је да ће директан војни сукоб НАТО-а и Руске Федерације бити неизбежан ако западне трупе буду послате у Украјину.

Изјава француског председника изазвала је лавину реакција широм света, а чини се да већина његових западних колега није била одушевљена тим коментарима.

Иако је већина водећих европских земаља одбацила могућност распоређивања НАТО трупа у Украјини, изјаве појединих званичника указују да се о тој идеји све озбиљније разговара.

Генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг поручио је да НАТО не планира да шаље своју војску и додао да савезници из НАТО-а пружају Украјини помоћ без преседана од 2014. године, преноси РТ Балкан.

KOMENTARI3 коментара

  1. milorad5 says:

    holandija je banana država sa stranom vojnom huntom na čelu...bilo šta da oni izjave nema nikakvog legitimiteta niti UČINKA,vidćeemo šta holandjani misle o "istočnom frontu",a ja mislim da neće samo sa traktorima da im izadju na ulice povodom tih meditacija "njihoe vlade", sad već sasvim vidljivo obespravljeni gradjani te kvazi-države...holandija NE POSTOJI više kao i čitav niz mikro-država u okviru EU,očigledno je da neko drugi vodi njihovu "vladu"...

  2. Pravda says:

    Na pocetku je bilo samo odbrambeno oruzje I oprema, da bi se doslo do aviona, ostalo je samo meso da salju na mlevenje. Stoka nacisticka.

  3. Luka says:

    Očigledno se sada gurasju zemlje iz drugog i trećeg reda - strateškog ešalona ( po kriterijumu udaljenosti od graničmnog dodira sa Ruskom Federacijom . To bi moglo do znači da nije namera da se " troše " samo najbliži Rusima ( Baltici. Poljaci Rumuni i Bugari ) nego i ostali koji tako veruju da nisu lako dostupni za ratna dejstva .Neko očigledno ima u vidu ceo kontinent. Od ključnog je značaja -gde smo tu mi. ? Neutralni smo ali da li su svi spremni da tu neutralnost i poštuju.? Oliver kromvel je dosta davno rekao " " Razgovarajmo o miru - ali gledajmo da nam je barut suv " ?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u