ХОЛАНЂАНИ на путу проналаска лека против КОРОНАВИРУСА

ХОЛАНЂАНИ на путу проналаска лека против КОРОНАВИРУСА

15 марта 2020

Холандски научници са Универзитета у Утрехту и медицинског центра „Еразмус” открили су антитело које може помоћи у борби против коронавируса, објавио је лист „Дач њуз”.

„Важно је не давати лажну наду, али ово откриће много обећава”, изјавио је шеф научне групе Беренд Јан Бош.

Виролози који се баве овим истраживањем претпостављају да ће овај метод лечења бити развијен много брже него вакцина, иако је његова цена значајно већа, преноси лист.

Подсетимо, Светска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију новог коронавируса КОВИД-19 за пандемију. У више од 120 земаља света до сада је заражено више од 157 хиљада људи, скоро 76 хиљада је оздравило, а 5.839 особа је умрло.

KOMENTARI3 коментара

  1. E.Lirsch says:

    Nesto mi govori da su "lek" iamli i pre nego sto je Virus krenuo. Milijarde su u pitanju. Treba im vratiti duplom merom.

  2. Slobodanka says:

    Migranti na kapijama Evrope i pandemija korona virusa u Evropi, da li su ta dva dogadjaja povezana i sinhronizovana? Već i kod nas, a pre uvedenog vanrednog stanja, vidimo puste ulice, prodavnice i pijace, puste gradove. Naprimer u Austriji je već propisano da ni na jednom mestu ne sme biti više od pet osoba zajedno, a jedini izuzetak su aktivnosti koje služe borbi protiv koronavirusa. U Evropi što se tiče domaćeg stanovništva izgledaće malte ne kao da ga nema, a vojska će se baviti sa nama da se ni slučajno ne okupimo u većem broju. Kad nas tako uvedu u novi red i to zarad našeg dobra, e onda s druge strane migranti u velikom broju mogu da jurnu na grčku i bugarsku granicu i zatim da s lakoćom ušetaju u gotovo bezljudnu Evropu. Neko se odlično poigrava.

  3. Slobodanka says:

    Ljudi u Evropi da se sklanjaju i da nestanu kao senke uz pomoć virusa korona koji su pustili da se širi. Ne samo to nego i da završe predstavu na zemlji te da naroda bude što manje. Treba sad dočekati da pronadju odgovarajući lek pa još da ga proizvedu u dovoljnoj količini. A drugi dolazeći narodi uz pomoć virusa korona mogu sa lakoćom da udju u Europu u koju ih inače usmeravaju i to odavno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u