ХОЛАНЂАНИ на путу проналаска лека против КОРОНАВИРУСА

HOLANĐANI na putu pronalaska leka protiv KORONAVIRUSA

15 marta 2020

Holandski naučnici sa Univerziteta u Utrehtu i medicinskog centra „Erazmus” otkrili su antitelo koje može pomoći u borbi protiv koronavirusa, objavio je list „Dač njuz”.

„Važno je ne davati lažnu nadu, ali ovo otkriće mnogo obećava”, izjavio je šef naučne grupe Berend Jan Boš.

Virolozi koji se bave ovim istraživanjem pretpostavljaju da će ovaj metod lečenja biti razvijen mnogo brže nego vakcina, iako je njegova cena značajno veća, prenosi list.

Podsetimo, Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog koronavirusa KOVID-19 za pandemiju. U više od 120 zemalja sveta do sada je zaraženo više od 157 hiljada ljudi, skoro 76 hiljada je ozdravilo, a 5.839 osoba je umrlo.

KOMENTARI3 komentara

  1. E.Lirsch says:

    Nesto mi govori da su "lek" iamli i pre nego sto je Virus krenuo. Milijarde su u pitanju. Treba im vratiti duplom merom.

  2. Slobodanka says:

    Migranti na kapijama Evrope i pandemija korona virusa u Evropi, da li su ta dva dogadjaja povezana i sinhronizovana? Već i kod nas, a pre uvedenog vanrednog stanja, vidimo puste ulice, prodavnice i pijace, puste gradove. Naprimer u Austriji je već propisano da ni na jednom mestu ne sme biti više od pet osoba zajedno, a jedini izuzetak su aktivnosti koje služe borbi protiv koronavirusa. U Evropi što se tiče domaćeg stanovništva izgledaće malte ne kao da ga nema, a vojska će se baviti sa nama da se ni slučajno ne okupimo u većem broju. Kad nas tako uvedu u novi red i to zarad našeg dobra, e onda s druge strane migranti u velikom broju mogu da jurnu na grčku i bugarsku granicu i zatim da s lakoćom ušetaju u gotovo bezljudnu Evropu. Neko se odlično poigrava.

  3. Slobodanka says:

    Ljudi u Evropi da se sklanjaju i da nestanu kao senke uz pomoć virusa korona koji su pustili da se širi. Ne samo to nego i da završe predstavu na zemlji te da naroda bude što manje. Treba sad dočekati da pronadju odgovarajući lek pa još da ga proizvedu u dovoljnoj količini. A drugi dolazeći narodi uz pomoć virusa korona mogu sa lakoćom da udju u Europu u koju ih inače usmeravaju i to odavno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *