ХОЛАНЂАНИ ОБЈАВИЛИ: Руси нису оборили малезијски авион

HOLANĐANI OBJAVILI: Rusi nisu oborili malezijski avion

6 marta 2015

Tan2014-7-17_204319100_1_620x0Tim stručnjaka koji istražuje uzroke pada malezijskog aviona u Ukrajini tvrdi da su ukrajinski mediji lažno optužili Rusiju da stoji iza rušenja letelice, prenosi B92.

U ukrajinskim medijima se u četvrtak pojavio navodni izvod iz izveštaja o istrazi koji navodi da je utvrđeno da je ruska raketa zemlja-vazduh tipa Buk oborila Boing, pritom usmrtivši skoro 300 ljudi koji su se nalazili u letelici.

“Ne mogu da kažem da su ti navodi tačni. Još nismo doneli bilo kakav zaključak“, rekao je portarol Istražnog tima Vim de Bruin.

U pisanjima ukrajinskih medija takođe se citira holandski medij NOS, čiji urednik je istakao da istraga “pati“ zbog loše komunikacije između holandske policije i istražitelja iz nacionalne obaveštajne službe.

NOS pominje teoriju da je MH17 oboren Buk raketom, ali ne navodi da je to istragom potvrđeno. Istražni tim je na svom sajtu demantovao da obaveštajna služba Holandije ometa istragu.

Avion kompanije Malezija Erlajnz Boing 777 pao je 17. jula u istočnoj Ukrajini, na teritoriji razdvajanja sukobljenih strana, ukrajinske vojske i proruskih separatista. Svih 298 putnika i članova posade je poginulo.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *