ХОЛАНДСКИ АДМИРАЛ: НАТО спреман за директан сукоб са Русијом

HOLANDSKI ADMIRAL: NATO spreman za direktan sukob sa Rusijom

29 januara 2023

Severnoatlantska alijansa spremna je za direktnu konfrontaciju sa Rusijom, izjavio je predsednik Vojnog komiteta NATO-a, holandski admiral Rob Bauer, u intervjuu za portugalsku televiziju „RTP“.

On je rekao da je posle početka specijalne operacije u Ukrajini NATO odlučio da učvrsti istočno krilo Alijanske, uputivši dodatne snage u Mađarsku, Slovačku, Bugarsku i Rumuniju.„Mislim da je to važan signal Rusima da se naš stav promenio: da im pokažemo da smo spremni, ako im padne na pamet da dođu do (granica) NATO-a“, istakao je Bauer.

Istovremeno se ogradio da će NATO biti spreman da odgovori samo ukoliko Rusija pređe crvenu liniju invazijom na neku od zemalja-članica Alijanse.

Bauer je naglasio da zemlje-članice NATO-a treba da budu bolje pripremljene, pošto vojna inicijativa sada pripada Rusiji.

„Činjenica da vaš neprijatelj ima bolje oružje nije problem vašeg neprijatelja. To je vaš problem“, konstatovao je on.

On je ocenio i da se mora povećati proizvodnja u odbrambenoj industriji.

„Moramo da povećamo proizvodnju odbrambene industrije i već se sve više razgovara o toj temi na nacionalnom nivou. To bi moglo da znači davanje prioriteta određenim sirovinama, određenim proizvodnim kapacitetima potrebnim za odbrambenu industriju, a ne za civilnu. O ovim prioritetima treba razgovarati… ratnoj ekonomiji u mirnodopskim uslovima“, objasnio je Bauer.

On je istakao da je u poslednjih četvrt veka globalna ekonomija funkcionisala po principu „sada i tada“, ali su značajni materijalno-tehnički ratni gubici otkrili slabost ovakvog pristupa.

Kako je naveo, obe strane troše mnogo municije i destruktivnog materijala: borbene tenkove i avione.

„Obe strane moraju da kupe dosta sirovina i municije da bi nastavile da se bore. Problem za obe strane je što i zapadna i ruska odbrambena industrija moraju da povećaju proizvodnju“, rekao je on.Da bi se postigla ova tranzicija, biće neophodna promena mentaliteta stanovništva, što je krajnost koju je opisao kao „tešku“.

„Moramo se pobrinuti da Rusi ne dobiju rat u Ukrajini. Ako to učine, imaćemo mnogo veći problem u smislu novca i odbrane: Rusi će biti na našim granicama“, upozorio je on.

Bauer je istakao prenaoružavanje kao jedan od glavnih prioriteta Alijanse, za koju je takođe priznao da je izgubila monopol na vojnu inicijativu. U međuvremenu, Moskva ima strateške ciljeve koji prevazilaze Ukrajinu i nastoji da povrati dimenzije bivšeg Sovjetskog Saveza, zaključio je on.

(Sputnjik)

KOMENTARI10 komentara

 1. persida says:

  Frizura ovog tipa otkriva koji je blento, da ne kazem magarac.

 2. Istina says:

  Sve ludak do ludaka.

 3. Vladimir says:

  Strah vas da Rusija dođe na vaše granice? Pa ovo je sve i počelo zato što vi od nastanka NATO alijanse radite sve da dođete na ruske granice kao početak, a kao kraj da zauzmete cijelu Rusiju. Cure vam sline za ruskim resursima.

 4. Jedan tamo... says:

  NATO odlučio da učvrsti istočno krilo Alijanske, uputivši dodatne snage u Mađarsku, Slovačku, Bugarsku i Rumuniju. Čuvenim „ratnicima”, Bugarima, Rumunima... Slovacima... stižu "borbeni kompleti" sa pampers pelenama ?! E, to je već nešto! >> ...biće neophodna promena mentaliteta stanovništva.<< Za gamad sa zapadnih strana još se testiraju oni unapređeni, 2.0, sa većim apsorpcionim kapacitetom. Bezuspešno zasada. Rusi pak, ubrzano eksperimentišu sa novim osveživačima vazduha - pobiste nas smradom paničnog straha, niža raso.

 5. milorad5 says:

  Ovo je propagandna haranga NATO pakta ,oni žele da ispšrovociraju nuk.rat sa rusijom,jer im je propao plan ekonomskog uništenja rusije i nekog svrgavanja putina ali NE MOGU tek tako da gurnu svoje nacije i države pod kontrolom u nuk.rernu jer će ih stanovništvo ubiti na mestu samo ako naslute šta im spremaju.Za to vreme rusi su jak hladnokrvni,pariraju svakom poganom potezu NATO-a koji bi da izazive veća razaranja u rusiji i time stvori predext za rat i ČEKAJU da zapadna oligarhija PUKNE u svojoj sopstvenoj ekonomskoj LAŽI,jer stvari VIŠE NISU uopšte onakve kakvima se prikazuju u ekonomiji sveta.Zato neoliberalna duboka držva i hoće rat ,pre nego što istian o njihovoj realnoj finansisjkoj i ekonomskoj porpasti izadje na površinu,a to će biuti u toku ove godine sigurno,kada im tramp i još neki lderi stanu na grkljan i kada počne da se odmotava klupko prevare,kradje i korupcije u vrhovima NATO alijanse i njenih članova.Rat ide sa jedne strane mir sa druge..nikada nije gonilo ovako kao sada...to su reči nostrdamusovog proročanstva koje se upravo sada ostvaruje,i ako je suditi po nastavku tog stiha,gadna pogana stoka kao što je ovaj admiral NEĆE uspeti da izazovu sv.rat, NE SADA.Biće tumbanja po celom svetu:) SAD DEFINITVNO će BITI,nema nazad,proces je duboko odmakao i biće silnih promena i to će se dešavati BRZO.

 6. M says:

  Idiot!Prvo jer ne shvaća da je Ukrajina trebala ostati neutralna jer Rusija neće prihvatiti USA-NATO na svojim granicama a sada više nema nazad nikom jer ni USA-NATO neće prihvatiti Rusiju na svojim granicama pa je međusobni rat neizbježan!Drugo zato jer Rusija ne može uspješno konvencionalno ratovati protiv 30 država USA-NATO pa će zato ratovati atomski konvencionalno u tom ratu!I kao treće,samo totalni idiot može reći da je spreman za taj Veliki atomsko konvencionalani rat,pogotovo iz male neatomske države!Idiot totalni!Da je to rekao USA general iz Amerike,to bi imalo smisla s njegove(njihove)pozicije!Ovako,s pozicije EU to je idiotarija!Kakav je onda on to admiral i svi ti EU političari?!?Hej!Vode nas u propast u korist USA odnosno zapravo nadnacionalne"elite"!Gdje valjda i sebe vide!?!U bunkerima dok mi nestajemo!A njima ostaje NWO!A ne znaju da im zapravo ostaje na vrbi svirala!

 7. michael pan says:

  U kom veku ova budala živi. Za Rusko oruzje nepostoje granice, moze da deluje na svakom delu zemlje!

 8. Cetnik says:

  Satrace ih Rusi sve i da dobiju leteceg holanjdjanina iz pirata sa kariba.

 9. milos says:

  sta ce blento sa 2 divizije?

 10. zolja says:

  ma treba rusi da mu sinu jednog vojvodu ili sarmat da ga useru..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *