ХОЛАНДСКИ ПРЕМИЈЕР ИЗЈАВОМ ПОДИГАО ЦЕЛУ ЕВРОПУ НА НОГЕ: Европска унија се распада за 6 недеља!

HOLANDSKI PREMIJER IZJAVOM PODIGAO CELU EVROPU NA NOGE: Evropska unija se raspada za 6 nedelja!

26 januara 2016

z16898762Q,Mark-RutteHolandski premijer, Mark Rut, rekao je na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu da će se Evropa raspasti za 6-8 nedelja zbog ogromnog priliva izbeglica sa Bliskog istoka.

Rut je upozorio da EU mora da iskontroliše migrantsku krizu inače će čitava unija da se raspadne.

U međuvremenu, francuski premijer Manuel Vals je priznao da bi EU mogla ubrzo da se raspadne.

On je upozorio da političku uniju evropskog kontinenta mogu da unište trenutna izbeglička kriza i pretnja terorizma Islamske države.

Govoreći na samitu globalne elite u Davosu u Švajcarskoj, francuski političar je naveo da nije predviđeno da se EU bori sa ovako moćnim krizama kao što su ogromni priliv migranata i teroristički napadi.

Vals je naveo da bi izlazak Velike Britanije iz EU na idućem referendumu mogao da bude „tragedija“, kao i da se nada da će se postići dogovor o ostanku Velike Britanije u EU u februaru.

On se na samitu prvo zahvalio svim članicama EU zbog pokazivanja solidarnosti za napade u Parizu u novembru, a zatim rekao:

„Evropa nije predviđena za ovako moćne krize poput izbegličke krize i pretnje terorizma. Naši potomci i mi ćemo morati da živimo decenijama u strahu zbog te pretnje. To postaje deo našeg života“.

Francuski premijer je dodao da se rešenje može naći samo u većoj Evropi, a ne manjoj, te je urgirao na britanske glasače da odbiju izlazak iz EU.


Francuski predsednik Fransoa Oland je ponovio premijerove reči i upozorio Dejvida Kamerona da njegovi ponovni pregovori sa Briselom moraju poštovati osnivačke principe EU kao što je sloboda kretanja naroda.

On je takođe rekao da se premijerovi zahtevi za reforme EU, za koje se nada da će biti dogovoreni na samitu lidera EU idućeg meseca, neće mešati sa većom integracijom između država korišćenjem evra kao jedinstvene valute.

Oland je rekao da će se zalagati za integraciju evrozone jer je to za njega ključna stvar.

„Mi ne možemo sprečiti Veliku Britaniju da se kreće svojim putem u okviru EU, ali takođe ne možemo sprečavati ostale države u daljoj integraciji“, rekao je on.

Premijer Rut, koji je govorio na panelu zajedno sa premijerom Valsom na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, takođe je rekao da je „pomalo optimističan“ povodom dogovora između EU i Velike Britanije o članstvu u februaru, iako nije u potpunosti siguran kakav će biti ishod.

Rut je naveo da bi Velikoj Britaniji bilo mnogo gore van EU i da ne bi imala uticaj na svet kakav ima danas.

On je dodao da je prilično čudno to što se raspravlja o izlasku Velike Britanije iz EU u trenutku kada se svet suočava sa silnim problemima i izazovima.

Premijer Rut je urgirao na one u publici da intervenišu i da spreče Veliku Britaniju da napusti EU.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI20 komentara

 1. Radikal says:

  Ajde pa da organizujemo veselje!!!

 2. JA i JA says:

  Izadjite i reci te narodu sta se desava previse je zrtava a ta EU nemoze da opstane to su smislili kauboji ili par milijardera al crkunuce oni i od para i od mukeeeeee

 3. otac Satarije says:

  glupi eurounijati, sve vam propadne :-)))

 4. Baja says:

  A ja taman htio poslat svoje koze u Europu e jbga.

 5. Baja says:

  Jos sam ih podučio malo sprehen Deutsch

 6. Baja says:

  Nesto sam danas jako raspoložen ???? A znam sta ce pojedinci da pomisle ,hahahaha ali nije to to????

 7. bajo produvaja te vetar says:

  Bajo posto si danas posebno raspolozan, pozdravio te Vladeta ,kaze veseo si,jer te kreso na haubi od kadeta.

 8. rEmA says:

  Biće veliko slavlje u Srbiji. A budućost za nas je u ovome https://www.youtube.com/watch?v=Z1Z9degj1AY Naravno mnogi i ne znaju za ovaj poziv jer je brzo cenzurisan od strane zapadnih plaćenika sa vlasti.

 9. Baja says:

  Hau jes no.

 10. marko says:

  MA NEK SE GOVNA RASPADNU NITI SE VOLE TKO BRITANCI I NEMCI FLAMANCI I VALONCI .JEDINOI NEMACKA IMA KORIST OD STOKE GLUPE RUMINJA BUGARA MA I GRCI SU GOVNO DA NISU NE BI BILI U TOJ EVROPI UNISTIL I SU IH DUGOM OD 300 MILJARDI .OVAKAVA ZJEDNICA NE RAZVIJA SVE VEC SAMO NEMCE TKO TO NE VIDI JE BUDALA

 11. Baja says:

  Markanee ,čini mi se da moraš kod oftamologa???

 12. miroslav says:

  Nece se raspasti.A i da se raspadne to je samo savez drzava.Inace sve ostaje na svom.Ne znam cemu bi se Srbija veselila?Ostaje nam bezvredni dinar.Za svaki slucaj konvertovacu euro u dolar:)Rublja je na rubu:)

 13. Baja says:

  Nemoj brate Miroslave tako,sad ce da nam se rasplacu ove nase junacine koji Rublju nisu ni pozelili da vide a za Eurice i bulje bi dali,ispricavam se na prostatluku.

 14. Dušan grešnik says:

  izgleda da još samo naša politička "elita" nevidi kako EU brod tone bez nade da ga iko spasi.

 15. Živko says:

  Raspadu EU izbeglička kriza i terorizam su samo inicijalne kapisle, a razlozi su mnogo dublji: u prvom redu to su dvostruki standardi unutar EU, različita spoljna i unutrašnja politika i ucene oko njih, ekonomska nejednakost, zatiranje nacionalnih interesa i vrednosti, kao i mala solidarnost članica(Grčka, Španija,...).

 16. LASER says:

  Pa kud mi s Balkana srljamo u p. m.ko muhe bez glave ili ti muhe na govno....

 17. Daroslav Gužvić says:

  Sve što se raspada mora i da smrdi, a ovo će smrdeti do neba; kako će bivši prinudni upravnici Srbije objasniti da je kulturni terorizam sa nasilnim forsiranjem prava izvraćenika (homoseksualci, travestiti...)bio deo bezalternativnog programa odlaska u raspadanje. Kako će Ustavni sud Srbije to isto objasniti jer je prihvatio zakone koji nisu u skladu sa mnogim standarsima života i legitimiteta, niti su naznačeni u Ustavu. Kako će objasniti da su ti zakoni bez potvrde od zavnične nauke jednostavno utrapljeni kao deo ideološpkog paketa. I bez obzira što osećam punu odvratnost prema toj totaliratnoj nevidljivoj administraciji i njenoj aroganciji to će biti udar i na sve one koji kao Srbija nisu pristupili. Izbeglice i slanje istih u EU od starne Soroša se sada pokazuje kao slamka spasa Srbije. Čudni su putevi Gospodnji.

 18. Blaženi Alojzije says:

  Opet Tarabići. :-D

 19. Ljuba says:

  Baš me nešto štrecalo pa pomisli ,mora da se EU raspada.SFRJ je bila probni zec za raspad Rusije,ali nije upalilo sa Rusima,dalje od majdana u Ukrajini nisu stigli.Sada proba za raspad USA ,vežbaju razni Rošilildi.Dabogda im se ovo pozlatilo.

 20. Radovan says:

  Rut,je u pravu po pitanju raspada trule EU,koja sluzi interesima mocnijih clanica,i americi za sabijanje u tor malih koji se formalno zove EU,i NATO,sto u sustini realno gledano ne postoji ni jedno ni drugo.Ali sto se tice vecitog straha njih i njihovih potomaka,tu se 100% promasio.Kroz pet generacija njih nece ni biti.Postace na toliko retki kao slab grad u zestokoj kisi.Govori ce se arapski,i ziveti po zakonu islama,a nije iskljucena mogucnost i po serijatskim zakonima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *