ХОЛАНДСКИ ПУКОВНИК КОЈИ ЈЕ УЗДРМАО ХАГ И ЦЕО ЗАПАДНИ СИСТЕМ: О Србима круже многе лажи! Срби нису починили геноцид, већ су бриљантно ослободили Сребреницу!

HOLANDSKI PUKOVNIK KOJI JE UZDRMAO HAG I CEO ZAPADNI SISTEM: O Srbima kruže mnoge laži! Srbi nisu počinili genocid, već su briljantno oslobodili Srebrenicu!

18 avgusta 2018

ASSEN-DUTCHBAT-KARREMANS

U hronologiji novinskih tekstova o događajima u Srebrenici pada u oči da su vojnu operaciju Vojske RS protiv bošnjačkih snaga, kao genocid okarakterisali holandski političari i njihovi mediji. Prvi koji je izašao sa ovakvom tvrdnjom bio je tadašnji holandski ministar za pomoć i razvoj Jan Pronk, a za njim ministar odbrane Joris Vorhuve i to odmah pošto je srebrenička operacija Vojske RS završena.

Holandski vojnici u Bosni koji su sve gledali svojim očima odmah su se suprotstavili medijskoj histeriji o etničkom čišćenju i genocidu nad Bošnjacima iz Srebrenice, koja je krenula kao lavina. Njima su se docnije priključili i ostalih 1.200 pripadnika Holandskog pešadijskog bataljona, koji su u tri rotacije služili u enklavi Srebrenica od 1993. do 1995.

Sam „nesporazum“ holandske vlade sa svojim vojnicima zvanično je počeo kada je odlazeći sa službe u Bosni, pukovnik Tomas Karemans zapovednik bataljona, u Zagrebu na prigodnoj konferenciji za štampu 25. 7. 1995. pohvalio pripadnike Vojske Republike Srpske za veoma dobro isplaniranu i izvedenu akciju oslobađanja Srebrenice. Pukovnik Karemans je naglasio da je ta akcija bila usmerena isključivo protiv muslimanskih jedinica, a nikako protiv pripadnika 13. pešadijskog bataljona iz Holandije, koji je bio stacioniran u Srebrenici. Srbi su vešto nadmudrili muslimanske vojnike, zaključio je Karemans.

Na pitanje zagrebačkih novinara da objasni svoje gledište o navodnom etničkom čišćenju u Srebrenici, pukovnik Karemans je odgovorio da su muslimani popalili 200 srpskih sela oko Srebrenice i pobili stanovništvo koje je u njima živelo.

Ova njegova izajava „šokantno“ je delovala na strane novinare koji su spremni došli da napadnu Karemansa.

TAKO je počeo „medijski topli zec „za holandske vojnike. Ubrzo je smenjen i Karemansov pretpostavljeni holandski general Kuzi. On je izjavio „da nakon pada Srebrenice srpsko-bosanske trupe nisu počinile genocid nad muslimanima („Di velt“ 12. 7. 1996).

Nemački list „Di velt“ je 25. 7. 1995. izvestio da su se reporteri novina raspitivali kod holandskih vojnika, koji su se vratili iz Srebrenice, i uvek dobijali isti odgovor:

– U Srebrenici se nije zbio genocid!

Doslovno je tada napisano:

– Ni podoficir Prank Strojk ni drugi vojnici UN stacionirani u Srebrenici neće javno da potvrde ono što su tvrdili, prvo ministar za pomoć i razvoj Jan Pronk, a potom i ministar odbrane Joris Vorhuve da se u Srebrenici zbio genocid.

Vojnik iz redova holandskih plavih šlemova Arnold Blom je pred državnom komisijom Holandije bio izričit:

– Kada smo patrolirali u enklavi, muslimani su provocirali srpsku vatru. Oni su pucali preko nas i time hteli da postignu da Srbi pogode nekog od nas kako bi spoljni svet opet na njih svalio krivicu! Ovu izjavu preneo i dnevnik „NRC Handelsbiad“.

(Večernje novosti, priredio Intermagazin)

KOMENTARI25 komentara

 1. Apis says:

  E moze da svedoci i ceo svet amerikanci i englezi (ista govna drugo pakovanje) su rekli da je genocid i tacka. Da saberes sve muslimane, Srbe i međunarodne posmatrace koji su se zatekli tada u Srebrenici nebi našli 8000 ali Srbi su pobili i vise od 8000. Muslimani dvadeset godina dovlace gde god koju košćuru nađu u celoj BiH, ne vredi jos fali. Pitam se DALI JE MUSLIMANE (SADA BOSNJAKE, PRE TOGA SRBE) IMALO STID STO UCESTVUJU U JEDNOJ NAKARADNOJ PRIREDBI? Dali su svesni da trajno truju odnose sa komsijama. Srbi su preziveli i mnogo gore nasilje, podvale i lazi ali sa kim i kako će da zive muslimanska deca, unuci itd. KAD-TAD amerikanci će otići, muslimani nemaju kud. Srbima je pun ku,rac vase nicim izazvane a beskrajne pakosti i izdaje. Krajnje je vreme da ucinite nekoliko koraka unazad. Manje je ponizenje to nego ovo sto ste cinili do sada.

  • Goran says:

   Tako je,to svi znaju sem narkomana cede i manekenske svinje tadica koji i neznaju cemu se klanjaju,u stvari klanjaju se dolarima boli njih za srbiju,a takva smo goveda imali na vlasti

 2. Svetislav says:

  Nije bitno sta misle neprijatelji, mi znamo istinu. Ako Srbi muslimani hoce i dalje da ratuju sa Srbima pravoslavcima za racun hrvata, i zapada neka posle ne traze ni pomoc ni razumevanje kod amerikanaca, ili tog istog zapada. Ti njihovi "projatelji" su ih samo iskoristili kao i u drugom svetskom ratu kao topovsko meso za svoje potrebe, da ubijaju Srbe pravoslavne, da bi unistili i jedno i drugo.

 3. Blaženi Alojzije says:

  @Svetislav Današnji Muslimani su većinom islamizirani Hrvati.

  • Crni says:

   Islamizovani Hrvati nastali od pokatokičenih Srba moj fra Stepinac.

  • Mi says:

   Blaženi Alojzije, Moj otac je u kraju gde sam rođena znao svaku porodicu koja je prešla na Islam, koju je slavu slavila, i vreme u kom su promenili veru. U krugu od 200km kvadratnih, samo je nekoliko porodica bilo vezano za Anadoliju.

  • ralence says:

   Imena porodica i čitavih sela koji su pokatoličani u Bosni i sadašnjoj Hrvatskoj nalaze se u Vatikanu. Dužnost Katoličkih Fratra i Biskupa je da šalju te izveštaje posle svakog pokrštavanja. I danas posle toliko godina neki pokršteni mogu da izvade uverenje kao potvrdu da su dobri katolici i Hrvati.

 4. Apis says:

  Blazeni ima sličnosti. I jedne i druge je Srbin popravio a Nemanjići pokrstili.

 5. Sead says:

  Nije važno šta svjet govori i misli , narod u Bosni je svjestan sta se dogodilo u Srebrenici 1995 , Brčkom 1992, Prijedoru 1992 , u Sarajevo koji je bio opkoljen a njegovo stanovništvo preživljavalo najteže trenutke , šta je ubijenom djecom u Sarajevu, markale ,25 maj u Tuzli i u nedogled se može nabrajati, ali nikad niko nije priznao ad je ućinio genocid pa tako neće ni srbi, ali najvažnije je šta mi građani Bosne mislimo i znamo bez obzira kojoj konfesiji naroda pripadamo, samo mi znamo pravu istinu.

  • BLuka says:

   Znas li istinu??? Znas ali neces da priznas;25 Maj,dokazano da nisu Srbi bombardovali kapiju ali necete da priznate;Markale,isto kao i onaj red za hljeb u Miskinovoj nisu uvrsteni u optuznicu protiv Karadzica;Srebrenica,dokazano da j Alija pristao na prijedlog Klintona,Oric pobjegao prij zla,8000 je suludo a imat cete priliku sada ve dokazati posto je vlada Srpske stavila stari izvjestaj van snage;Sarajevo,dokazano da ste dobijali koridor preko Dadzica ali Alija nije pristao;Prijedor,na stranu sto te poceli sa ubijanjem mislim da je tu najjasniji zlocin nad vama;Brcko,niko ko je optuzen. Znate vi ve ali nikada necete priznati istinu,recimo da je Oric zlocinac.

  • Mi says:

   Senade, vidiš ja ne mogu znati šta je gde bilo, ali sa sigurnošću tvrdim, jer je stvar proverena, moja sestra od ujaka je zvanično poginula na Markalama. Ona je odvedena dan ranije, svedoci postoje, ali je njeno telo registrovano nakon eksplozije na toj strašnoj pijaci. Muž je nestao nekoliko meseci ranije, nikada nisu ostatci predati porodici....

  • Nebeska Srbija says:

   Vama su jadnicima mozak isprali!!A ovom coveku neka dragi Bog podari zdravlje i dug zivot!!

  • Djete says:

   Opet djeca ,pa djeca ,pa jel su samo djeca ostala da brane vam veru oh djeca,Samo se Srbska djeca ne racunaju jer ih je toliko poklano od 2 sv,rata da se i vi najezite od brojke,samo za razliku od vase djece nasa su stvarno stradala a o srebrenici se evo istina polako pokazuje i to ne tvrde srbi vec ovi sto su vama ledja cuvali!!! Djeca

 6. Apis says:

  Seade, građani BiH? Verovatno ne mislis na Srbe. Niti na one muslimane koji svedoce da su Markale rezirali i na svoj narod pucali muslimani. Niti na one muslimane koji svedoce kao očevidci da su Srebrenicu rezirali Klinton i Alija. Seade tebi slicne pakost zaslepljuje. Vidite samo ono sto zelite videti, čujete sto zelite cuti. Pokusaj da vidis granice R. srpske. To su granice koje CUVAJU EVROPU OD ISLAMA. Srbe su satanizovali na sav glas ali ih niko ne svlaci do gola na bilo kojoj granici ili aerodromu. A muslimani miljenici Amerike sve teze prelaze granicu. Malo pomalo istina curi a ti jos meljes izmisljene price. Bosna je geografski pojam a ne drzava nekakvih muslimana. Kad to shvatite bit će vam lakse.

  • Mirjana V. Dmitrovic says:

   U potpunosti ste u pravu.. svaka vam cast..

 7. Blaženi Alojzije says:

  @Apis Nemanjići nisu nikada vladali u Bosni, a Hrvati i Srbi su dva različita, ali naravno, srodna naroda, jer i jedni i drugi pripadaju južnoj skupini slavenskih naroda.

  • Tena says:

   Tvrtko bosanski je po krvi Nemanjić (unuk Jelisavete Nemanjić) i sebe je smatrao pripadnikom dinastije Nemanjića. Krunisan je u manastiru Mileševa, inače grobnom mestu svetog Save, iako hrvatski povjesničari ovo negiraju i tvrde da je krunisan kod Visokog, o čemu ne postoje nikakvi istorijski dokazi. Kako je želio naglasiti svoje pravo kao naslednika loze Nemanjića, logično je da je krunisanje želio obaviti u srpskoj crkvi i tom prilikom je uzeo ime Stefan koje su Nemanjići tradicionalno uzimali pri krunidbi. E sad, sam Tvrtko ističe da sebe smatra Nemanjićem što je i logično, jer da među tako bliskom precima (kao što je baka) imaš nekoga kraljevske krvi, naravno da bi tome dao prioritet nad ostalim nebitnim, ali hrvatski povjesničari znaju bolje.

 8. Apis says:

  Blazeni ti si srodan samo sa ovcijim metiljom.

 9. rale says:

  Apis, svaka čast..

 10. Blaženi Alojzije says:

  Srbi su briljatno oslobodili Srebrenicu od Bošnjaka. @Apis Cincaru, pasi ovce, nisi za drugo. @rale Budi pri ruci Cincaru kad ga uhvati potreba. Sramota je koristit ovce za takve potrebe.

 11. Hendriks says:

  @ Blazeni Alojzije Kako mislis Bosnom nisu nikad vladali Nemanjici? A da je Tvrtko Stefan Kotromanic potomak Nemanjica si zaboravio? Mozda nisi ni znao zasto je nosio ime Stjepan/Stefan :) Popni se ti jednom na Vozucu gore, ima tamo jedan Manastir. Sagradili su ga Nemanjici. Mozda i to nisi znao. Pozdrav

 12. Crni Apis says:

  Seade na zalost pricas o glupostima. Tuzla granata ispaljena na trg teoretski nije mogla biti ispaljena sa srpskih polozaja. Zato taj slucaj nikada nije ni procesuiran pred Haskim sudom. O Markalama je sve rekao bAlin telohranitelj kako je sve izrezirano od strane muslima da bi ubijali muslimane. Srebrenica to slicna prica zasto je Naser Oric- gazda pobegao iz Srebrenice pa meseci pre napada. Ne govorimo o broju nastradalih. Samo ne zaboravi kao je Gazda naredjivao unistavanje svih srpskih sela I svega sto se krece u selima oko Srebrenice. Ne zaboravi kao su TUZLANSKU kolonu. Vozucu , 57 lokacija- zatvora-logora u Sareajevu i okolini gde su bili zatoceni SRBI.

 13. petar stankov says:

  Mnogo negativnog dugujemo i bivsoj demokratskoj vlasti koja se svim silama i pravnim sredstvima trudila da podrzi laz o genocidu u Srebrenici. Setimo se farse oko izglasavanja rezolucije o Srebrenici u Skupstini I lazi koje je izrekao Boris Tadic, da je to u interesu pomirenja i da ce se za dan dva doneti u toj istoj Skupstini i rezolucija o Potocarima I stradanju srpskog naroda. Naravno to je bila VELIKA LAZ predsednika Srbije, koja je do danas ostala nekaznjena.

 14. Dane Radakovic says:

  BEOGRAD NE BRANI SRBE NEGO IH GONI U HAG PA STO BI IH AMERI I NJEMCI BRANILI SRBI SU SAMO GINULI U NE'POSTOJECOJ JUGOSLAVIJI A NISU RATOVALI KUMUNJARE SU TITTINE RATOVALE I VLADELE SA JUGOSLAVIJOM SRBI SE NE PITAJU NISTA U VLADI U BEOGRADU 78 GODINA IMADE CITAV SVET VIDI DA SU SRBI ISELJEVANI IZ SAREJEVA I ZAGREBA A NISU HRVATI I MUSLIMANI IZ BEOGRADA IMALI SIKOG U BEOGRADU DA SE BORI PROTIV LAZI O SRBIMA

 15. Pingback: PORTUGALSKI GENERAL ŠOKIRAO ZAPAD I RAZBESNEO MUSLIMANE: „U Srebrenici nije bilo genocida, a poznato je i odakle cifra od 8.000! Evo dokaza i činjenica!“ | Dobro dosli na Internet prezentaciju srpske dijaspore

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *