ХОЛАНДСКИ ВОЈНИЦИ туже државу због Сребренице!

HOLANDSKI VOJNICI tuže državu zbog Srebrenice!

28 septembra 2016

un-plavi-slemovi-4tg

Oko stotinu bivših holandskih pripadnika mirovnih snaga UN namerava da tuži holandsku vladu zato što ih je poslala da brane Srebrenicu 1995. godine.

Njihov advokat je izjavio da su oni poslati u Srebrenicu nakon što je ministarka odbrane priznala da je to bila „nemoguća misija“.

„Država (Holandija) je ove vojnike poslala u nemoguću misiju, a zatim ih napustila“, rekao je advokat Majkl Ruperti AFP-u.

Advokat navodi da je misija u Srebrenici, vojnicima „nanela veliku štetu, fizički, psihički, finansijski, kao i štetu u njihovom društvenom životu“.

U junu ove godine, ministarka odbrane Dženin Henis-Plašert izjavila je da je bataljon poslat u Bosnu „bez adekvatne pripreme, bez odgovarajućih sredstava, sa malo informacija, kako bi zaštitili mir koji više ne postoji“.

„To je bila nerealna misija, u nemogućim okolnostima“, rekla je ona.

Advokat vojnika navodi da su njegovi klijenti već 20 godina na „lošem glasu“ i da ih i dan danas ljudi i na fudbalski tribinama zapitkuju „zašto nisu preduzeli nešto“.

„Njihova ljudska i vojna reputacija je mnogo pretrpela, jer su napušteni od sopstvene vlade“, rekao je Ruperti i napomenuo da pre podnošenja tužbe želi da se sastane sa ministarkom odbrane.

KOMENTARIJedan komentar

  1. kuka says:

    Ova tužba služi samo za to da se još koji put ponovi i potvrdi, ako je ikako moguće zapečati za sva vremena kako su ugly Serbs pobili 8000 muslimana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *