ХОЛИВУДСКИ ГЛУМАЦ ПРЕШАО У ПРАВОСЛАВЉЕ: Његов видео о ХИЛАНДАРУ оставља без даха (ВИДЕО)

HOLIVUDSKI GLUMAC PREŠAO U PRAVOSLAVLJE: Njegov video o HILANDARU ostavlja bez daha (VIDEO)

29 juna 2020

Amerikanac Džonatan Džekson, holivudski glumac, jedna od zvezda muzičke serije „Nešvil“ i serije“Opšta bolnica“, napravio je neverovatan snimak o manastiru Hilandar i srpskim svetinjama na Kosovu.

U 5 minuta i 22 sekunde nije prikazana samo spoljašnost i unutrašnjost Hilandara, već i sve lepote njegove okoline i mesta u kojem se nalazi.Uz blagoslov Visokoprepodobnog arhimandira Metodija Igumana Svete carske srpske lavre Hilandar, on je ovaj snimak plasirao pod nazivom „Kosovo (svih žalosnih radost)“.

Za muziku i tekst pobrinuo se sam Džekson, koji je, posle 3 godine proučavanja različitih vera postao pravoslavac.

KOMENTARI5 komentara

 1. Rista says:

  Pa cenimo. Ali ne treba zaboraviti da su mnogi zapadnjaci iskoristili svoja demokratska američka prava da na sebe skrenu pažnju koja im nedostaje. Po tim pravima oni ipak nikada neće osuditi svoju državu niti osloboditi Srbiju. Manje - više, to je podržano od meričkih organizatora i većinom služi u svrhe ispiranja mozgova "jadnih" naroda sveta. Dakle, slične vesti su ponekad dobrodošle ali ipak nisu ono što izgleda da jesu. Drugim rečima - PROMAJA!

 2. Kosovac says:

  Ovaj Amerikanac Džonatan Džekson se čitanjem spisa dobro pripremio da prihvati pravoslavlje. Kako kaže, veliku ulogu je imalo njegovo slušanje crkvenog pevanja, Heruvimske pesme i liturgije. Zaista, na bilo kom jeziku se slušalo to pojanje, bez ikakvog muzičkog instrumenta, ono ostavlja nezaboravan utisak kod slušaoca. I uvodi ga u jedan svet poštovanja i ljubavi prema Bogu. I ljubavi prema Isusu Hristu i svim pravoslavnim svecima kojima je pojanje namenjeno.

 3. Istina booli says:

  O bože moj nema naroda, koji pati o tako velikog komšpleksa manje vrednosti, kao srbi..

  • Kosovac says:

   @ Istina booli, …..Sada mi je jasno zašto Kroasani paranoično reaguju na parole „Srbija do Tokija“. Siroti Kroasani, imaju kompleks manje vrednosti u odnosu na Srbe.

 4. Pingback: Ne, Džonatan Džekson nije učestvovao u snimanju spota o Kosovu | FakeNews Tragač

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *