Homoseksualci u Americi pozivaju na bojkot ruske votke

Homoseksualci u Americi pozivaju na bojkot ruske votke

26 јула 2013

VotkaAmerička LGBT organizacija „Queer Nation“ objavila je proglas kojim poziva svoje pristalice i sve koji imaju razumevanje za seksualne manjine da bojkotuju rusku votku. Takav korak predstavlja odgovor na pritvaranje holandskih gej-aktivista u Murmanskoj oblasti zbog sumnje da su propagirali homoseksualizam među maloletnicima, prenosi RBK.

„U svetlu nedavnih napada Putinovog režima na LGBT zajednicu ‘Queer Nation’ poziva na bojkot ruske votke širom sveta – brendova kao što su ‘Russian Standard’ (‘Russkiй standart’) i ‘Stolichnaya’ (‘Stoličnaя’). Vreme je da se odgovori Rusiji“, navodi se u saopštenju organizacije „Queer Nation“.

Ruski gej-aktivisti su zahvalni svojoj sabraći preko okeana, ali smatraju da ti privatni proizvođači votke ne treba da trpe zbog samovolje vlasti.

Bojkot ruskih brendova votke od strane američke LGBT zajednice mogao bi da bude veliki problem za proizvođače i prodavce votke u SAD. Kako pokazuje istraživanje naučnika sa Univerziteta San Hoze, homoseksualci uopšteno piju votku više i češće nego osobe tradicionalne orijentacije. S obzirom da je votka u SAD oduvek popularna među homoseksualcima, proizvođači to koriste kako bi proširili svoje prisustvo na američkom tržištu.

(Ruskarec.ru)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u