Hosni Mubarak pušten iz zatvora

Hosni Mubarak pušten iz zatvora

22 avgusta 2013

mubarak-en-coma-Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak odvezen je danas helikopterom iz zatvora do vojne bolnice u Kairu gde će biti pod nadzorom pošto ga je sud pustio na privremenu slobodu dok čeka naredno suđenje, javljeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je prebačen helikopterom opremljenim sa prevoz bolesnika od zatvora Tora u Kairu do vojne bolnice Madi u udaljenom predgrađu glavnog grada, rekao je agenciji Frans pres jedan general iz ministarstva unutrašnjih poslova. Tu informaciju potvrdio je jedan visoki bezbednosni zvaničnik.

Egipatske vlasti juče su posle odluke suda o puštanju Mubaraka odlučile da će on biti u kućnom pritvoru s obzirom da je u zemlji na snazi vanredno stanje uvedeno posle krvavih sukoba snaga bezbednosti i pristalica islamističkog predsednika Muhameda Mursija, srušenog u vojnom udaru 3. jula.

Mubarakovo oslobađanje mnogi u zemlji vide kao znak da vojska odustaje od promjena sprovedenih posle narodne pobune u kojoj je Mubarak srušen 2011. godine.

Mubarak je u ponedeljak oslobođen optužbi za korupciju ali ga čeka ponovljeno suđenje za saučesništvo u ubistvu demonstranata tokom pobune protiv njegove vlasti. Ponovljeno suđenje nastavlja se u nedelju, 25. avgusta.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *