HOW CONVENIENT (Ма је ли могуће да се то управо тада десило)

HOW CONVENIENT (Ma je li moguće da se to upravo tada desilo)

30 aprila 2017

Piše: Emil Vlajki

Ovaj Zapad zna i da omane. To mu se iznimno rijetko dešava, ali je to dokaz da nitko nije savršen. Zbog korumpiranosti jedne službenice u francuskom ministarstvu pravde koja je primila pozamašan mito, desilo se ono što se desilo.

Naime, ona je preinačila presudu nadležnog francuskog suda koji je Ramuša osudio na izručenje.Tako je ispalo da je Ramuš Haradinaj, po Srbima okorjeli albanski ratni zločinac (nešto kao i Tači, samo što se sa Tačijem srpski zvaničnici redovno rukuju radi mira i stabilnosti u regionu), pušten na slobodu. Francuske vlasti, pak, da bi zaštitile svoju službenicu od progona po đenderskoj (spolnoj, seksualnoj) liniji, odlučile su, da ne dovode moralni integritet te svoje službenice u pitanje, i potvrdile da je Haradinaj slobodan.

Svi znamo da je to nesretan slučaj nastao zbog spleta okolnosti.Jer je Zapad koji je principijelno bombardirao Srbiju, kako bi sa sebe skinuo ljagu eventualnog ratnog zločinca, pošto bi ga netko moga optužiti da je bombardiranjem, pored ubojstava koje je počinio nad srpskim civilima, direktno pomogao i Tačiju i Haradinaju i ostalima, bio izuzetno strog prema zločincima i zločinima nad Srbima.

Tako su osumnjičeni ratni zločinci Divjak i Ganić, također uhapšeni u inostranstvu na osnovu srpskih potjernica, odmah bili izručeni Srbiji i sada čame u tamošnjim zatvorima. Dakle, kao što je Zapad izručio Ganića i Divjaka, tako je trebalo biti i u slučaju Ramuša, ali slučajno nije.

Da bi otklonili bilo kakvu sumnju i insinuaciju glede Zapada i njegove sudske politike, sjetimo se Haškog tribunala. Tamo su svi nepravedno optuženi Srbi odmah oslobođeni i nitko od Srba nije umro u Haškim tamnicama, dok je kod Hrvata i Muslimana sve obrnuto.

Principijelnost Zapada ogleda se i što se tiče momenta hapšenja Ramuša koji je uhapšen 4. januara 2017, tri mjeseca prije predsjedničkih izbora u Srbiji. Iako je to bila čista slučajnost, narod je to shvatio kao podršku Zapada svom nesumnjivom vođi, pa je tako A. V., a i zbog ostalih kvaliteta, izabran za predsjednika.

Nekako se desilo da presuda Haradinaju nije donesena prije samog održavanja izbora, nego mjesec dana kasnije kada su, uzgred rečeno, prestali i studentski protesti. Zlobnici bi pomislili da je Zapad time pomogao budućem predsjedniku Srbije, bar što se tajminga tiče, ali to nije točno, nego je slučajno. A i nije Zapad kriv što se u Parizu našla neka službenica koja se dala korumpirati.

Mi svi znamo što će se sada desiti. Sjetimo se sličnih stvari u nedavnoj prošlosti: Ubojstva 14 srpskih poljoprivrednika od strane Albanaca, pogromi protiv Srba na Kosmetu, 2004., oklijevanje Albanaca da omoguće Savez Srpskih Općina u samozvanoj Republici Kosova, i da ne nabrajamo.

U svim tim i drugim slučajevima, vlasti u Srbiji su oštro reagirale. Zločinci koji su ubili poljoprivrednike su odmah uhapšeni,  procesuirani i osuđeni na doživotnu robiju.

Isto je bilo i sa vinovnicima pogroma. Nedavno je Zapad prisilio Republiku Kosova da prihvati Savez Srpskih Općina, tako da ovaj zadnji funkcionira u punom kapacitetu van albanskih institucija i već je stvorio neku vrst autonomije na Kosmetu. Albanci su obećali i da će odsada i sam predsjednik Srbije moći nesmetano dolaziti na Kosmet. Odlazeći predsjednik je to prihvatio, s tim da se braća Haradinaj pokaju, kao i Tači, radi svojih zločina, tako da se odsada srpski zvaničnici mogu i s njima rukovati.

Sve u svemu, srpske vlasti i narod su ogorčeni zbog oslobađanja Haradinaja. Vlasti će uputiti Francuskoj oštru diplomatsku notu zbog korumpirane službenice koja će sigurno biti ozbiljno ukorena.

Najnovija vijest je, da je Zapad obećao Srbiji da će prije njenih slijedećih izbora uhapsiti bilo koga po srpskoj crvenoj potjernici i odmah ga izručiti kao što je to i do sada radio.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *