Hraizma nacizma u Evropi

Hraizma nacizma u Evropi

27 marta 2014

Boris KnezevicPiše: Boris Knežević

Nasilni život Oleksandra Muzička, vođe nacionalističkog (mnogi će reći neonacističkog) ukrajinskog pokreta „Desni sektor“, okončan je, a kako bi drugačije, nego krajnje nasilno.

Čovek koji je za vreme rusko-čečenskog rata vojevao na strani islamskih terorista, koji se hvalio da je lično mučio i ubio 20 ruskih vojnika i koji se pred kamerama zaklinjao da će se do smrti boriti protiv komunista, Jevreja i Rusa, pronađen je u nekom jarku, izbušen kao švajcarski sir!

Još se ne zna ko je „odradio“ ovog zadriglog ukrajinskog „nacija“. Logično je da prst sumnje danas mnogi upiru u ruske tajne službe, kojima je Muzičko davao bezbroj povoda da ga brutalno uklone. S druge strane, ubijeni ultradesničar u poslednje vreme zamerio se i brojnim Ukrajincima koje je šamarao i kinjio zbog same sumnje da u Rusima ne vide krvnog neprijatelja, već braću s kojima ih, osim zajedničke istorije i porekla, vezuje i gotovo identičan jezik.

Za ovu priču manje je važno to što je Muzičko „odsvirao“ svoje i što se u večnim lovištima pridružio svojim nacističkim idolima iz SS divizije „Galicija“, koji su u Drugom svetskom ratu skoro u potpunosti istrebili ukrajinske Jevreje. Interesantno je to što je jedan ovakav opskurni lik godinama slobodno šetao po Kijevu i ostalim ukrajinskim gradovima, organizovao nekakve političke skupove i držao govore zbog kojih bi u celom civilizovanom svetu, pa čak i onom koji danas gorljivo brani tekovine takozvane „majdanske“ revolucije, zaglavio dugogodišnju robiju.

Danas, kada se navršava 22. godišnjica od stradanja Srba u Sijekovcu, nekažnjenog zločina koji su počinile regularne vojne snage Hrvatske, potpomognute Bošnjacima i Hrvatima iz Broda i okolnih sela, neverovatno zvuči činjenica da u „lijepoj njihovoj“ na slobodi još uživa Ante Prkačin, ratni komandant zloglasnog proustaškog HOS-a, čije ime su brojni svedoci pominjali kao glavnog nalogodavca pokolja u Sijekovcu! I ne samo da je Prkačin još na slobodi, već je u dva mandata obavljao dužnost poslanika u hrvatskom Saboru i aktivni je član ultradesničarske Hrvatske stranke prava!

Doduše, ko će ga znati? Moguće je da mi iz ovih balkanskih zabiti ne razumemo šta je demokratija i da davanje slobodnog medijskog i političkog prostora nacističkom i ustaškom šljamu predstavlja vrhunac ljudskih prava? Možda je Hrvatska u „civilizovanoj“ Evropi zato što je raznim Prkačinima dozvolila da veličaju ustašku „povijest“? Zbog Muzička i sličnih „majdanaca“ Ukrajini se danas obećava ubrzan pristup EU. Zar nam je zaista mesto u ovakvom „probranom“ društvu?

(Pressrs.ba)

KOMENTARIJedan komentar

  1. velimir says:

    TO JE JOŠ JEDAN OD DOKAZA DA JE U DRUGOM SVETSKOM RATU POBEDNIK NACIZAM KOJI JE SAMO PROMENIO OBLIK I KAMUFLIRAO SE U SAVEZNICIMA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *