ХРВАТ „ПОДИГАО“ ИНТЕРНЕТ: „Убили ми оца у рату, мрзео сам Србе, али их онда заволео због…“

HRVAT „PODIGAO“ INTERNET: „Ubili mi oca u ratu, mrzeo sam Srbe, ali ih onda zavoleo zbog…“

26 februara 2018

Na sprskom kanalu informativnog i zabavnog sajta Reddit nedavno je osvanuo post Hrvata koji je priznao da je nekada mrzeo sve srpsko. Post je za kratko vreme privukao veliku pažnju korisnika iz Srbije.

„Otac mi je ubijen u ratu kao civil. To je ostavilo traga i odrastao sam na desnim stavovima, mrzeo sam sve Srbe i sve srpsko, ali baš ekstremno mrzeo. Ja sam jedan od onih ljudi koji su prozivali sve srpsko na Youtube komentarima. Kad sam otkrio Reddit, počeo sam da ulazim u srpsko-hrvatske rasprave ovde i na /r/Croatia, i žestoko provociram. Da bi se vremenom potpuno spontano dogodilo da sam se zbližio s nekima od vas, neke i zavoleo, da bi potpuno nesvesno pre par dana shvatio da mržnje više nema. Bilo je to svojevrsno iznenađenje koje me potpuno iznenadilo“, napisao je korisnik, koji je dodao da i dalje mrzi ljude koji su oduzeli život njegovom ocu.

„To nikad neću moći oprostiti, makar ne znam ko su. Ali Srbe kao narod sam ovde na /r/Serbia zavoleo i konačno sam naučio to da nikad ne treba nikoga da gledam kao na celinu. I s naše i vaše strane bilo je pojedinaca koji zaslužuju sve najgore. To je još jedna stvar koju sam shvatio, jer sam ‘svoje’ isto tako ceo život opravdavao. Osetio sam potrebu da ovo podelim s vama. Znam da će mnogi od vas sad kolutati očima i pomisliti ‘šta ovaj glumata’, ali ovo mi je bilo stvarno potrebno kao još jedna potvrda da sam potpuno pocepao i bacio jednu stranicu svog života. Da krenem dalje. Hvala vam /r/Serbia i želim vam svima puno sreće i zdravlja“, napisao je anonimni Hrvat.

KOMENTARI5 komentara

 1. Milan says:

  Uvek "Mony", nikad "Dorina"!

 2. Cetinja says:

  Nisi robot???Spam?

  • Velika Metla says:

   Beli orao,evo ovaj i onaj Boškov Pernar,pa imamo cela DVA "rvata"i mogli bi bistroumni "sJrbi"da prave opet "jugoslaviju"! "dva",cela DVA rvata?????? Malo li je?

 3. goran says:

  Prvo poubijaj milion Srba, a onda im reci da ih volis, i oni ce biti srecni, obozavace te. Pa, ko je ovde lud? Hrvati su zli, a Srbi su glupi, idealan brak. Samo jos da vaskrsne Tito.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *