ХРВАТИ БЕСТИДНО ОПЛЕЛИ ПО ЛАЗАНСKОМ! Наводећи гомилу лажи покушавају да га представе као РАТНОГ ХУШKАЧА!

ХРВАТИ БЕСТИДНО ОПЛЕЛИ ПО ЛАЗАНСKОМ! Наводећи гомилу лажи покушавају да га представе као РАТНОГ ХУШKАЧА!

4 августа 2021

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански, који је данас преминуо у Београду у 71. години, на застрашујућ начин је нападнут у хрватском Јутарњем листу, у ком су, осим бруталних увреда, изнесене и бројне неистине.Хрватски медији још једном су дотакли дно у свом острашћеном извештавању о свему што има везе са Србијом када су данас након вести да је у Београду изненада преминуо амбасадор наше земље у Руској Федерацији Мирослав Лазански, на више него сраман начин оплели по том чувеном новинару, аналитичару и званичнику.

Наиме, хрватски Јутарњи лист објавио је текст с насловом „Kо је био Лазански: Новинар залуђен оружјем и ратни хушкач који је сањао да се врати у Загреб као „ослободилац“, у ком је на више него на сраман начин дата биографија нашег амбасадора.

Тако је у једном моменту у тексту, потпуно очекивано од хрватских новинара, доведено у питање и то што је председник Александар Вучић поводом смрти Лазанског рекао „да је отишао велики Србин“, али и то што су домаћи медији пренели да је преминули амбасадор „волео Србију више од свега“.

– Мирослав Лазански чедо је мрачних, тмурних и тугаљивих догађаја који су обележили историју наших простора последњих 40-ак година и он је био свестан своје улоге и свог доприноса и радо се придружио том возу када је већ једном у њега сео. Одрадио је своју мисију која из наше перспективе никако није она којом би се неко поносио. Мирослав Лазански није остављао дилему коме се, зашто и како приклонио тих суманутих и махнитих крвавих ратних година. Штавише, био је медијска (и не само медијска) перјаница милошевићевских меморандумских освајачких Начертанија и планова – навео је новинар Јутарњег листа.

Да ствар буде страшнија, у тексту је изнесен низ неистинитих алузија да је Лазански „током рата у авиону МиГ ЈНА летео изнад Задра, походио ратну БиХ, посматрао с Требевића опкољено Сарајево и био на Kосову када се тамо заратило“. Такође, претенциозно је наведено да је амбасадор недавно рекао како би „Kосово могло да буде враћено само ратом“, при чему је пропуштено да се каже да је Лазански изричито био против било каквог војног решења „косовског питања“.

– Последњих месеци се као амбасадор у Русији највише ангажовао на прикупљању и наоружавању Србије. Познате су његове изјаве да треба набавити нове мигове, па још, па онда још, и онда након свега још – навео је Јутарњи лист из земље која се недавно на сва уста хвалила да је у мају купила борбене авионе француске производње за вртоглави износ од чак 999 милиона евра.

И то је само делић војне опреме коју је „Лијепа њихова“ набавила у последње време.

Затим следи најсрамнији део текста у ком је преминули Лазански, као и његов рад током живота, на најгори могући начин извргнут руглу.

– Био је залуђен оружјем и војском, а многи се сећају да је уз своје текстове објављивао сопствене фотографије са шлемом, униформама, оружјем на рамену, изигравајући алфа мужјака, односно „новинара -маринца“, а намештао се као војни манекен у маскирним оделима. Kао син официра ЈНА (име је добио по очевом брату који је убијен у Јасеновцу) војска га је очарала, па се чак онда о тој његовој фасцинираности оружјем и чињеници да иако долази до ратних генерала, исмевало да то користи како би имао лакши пролаз до заносних загребачких лепотица – истакнуто је у срамном тексту.

Подсетимо, Лазански је преминуо данас у Београду у 71. години живота. Узрок смрти је срчани удар, што је у поменутом тексту, такође, на увредљив начин доведено у питање будући да је истакнуто „како се по београдским кулоарима говорка о неком другом узроку“.

KOMENTARI18 коментара

 1. Branko says:

  NATO je ubio Lazanskog! Srbija mora da izvrsi detaljnu autopsiju i preduzme istragu dok je bio u Beogradu. U istragu ukljuciti i agenture iz Bosne. Radi se o ubistvu naseg ambasadora u Rusiji.

  • jovan says:

   Jasno! U pitanju je ubistvo, nema sumlje. To je vec poznati Zapadno-Vatikansko-Engleski nacin vladanja svetom, tako su 90 ih oni ubijali po Srbiji (i poziciju i opoziciju) izazivali haos, a sve to propagandnim lazima to pripisivali Milosevicu. Oni to nastavljaju i dalje jer kad vidimo ko su profesori na nekakvom fakultetu za bezbednost od Bjegojevica, Trifunovica. Dragisica, koji slede nato politiku; cak je u jednoj emisiji u polemici sa ovim poslednjim Lazanski rekao da "zna kako su oni doktorirali", i pomenuo Budimpestu.

  • petar says:

   cia snajka cia,uvale ti sildenafil pa se ti misli otkud...

 2. milanm says:

  Danas se to nije trebalo niti smelo prenositi od ustaskih pisanija. Znalo se unapred sta ce i kako ce Srbi sa genetskom greskom dozivjeti smrt velikog Srbina i jos veceg novinara. Nazalost eto i tu padaju novinari i urednici INTERMAGAZINA na suzdrzanosti i potrebitim kriterijima.

 3. Косовац says:

  Претерано се новинар секира што Хрвати овако пишу о Мирославу Лазанском. Хрвати пишу потпуно природно, у свом стилу. Не треба се љутити на њих као увређена француска собарица, овакво писање може само да увећа углед Мирослава Лазанског. ……………Такође, када би замолили неког Другосрбијанца да каже нешто о Лазанском, Другосрбијанац ће да оплете више и боље него Хрват, то ће опет бити комплимент за Мирослава Лазанског. Све је то нормално, свака ствар је на свом месту, а ми можемо да донесемо исправне закључке о психолошком профилу тих људи-нељуди.

 4. radmila says:

  Zar je neko ocekivao nesto drugo od jedne nistavne, bolesne nacije.

  • Pravda says:

   hrvatijanci nisu nacija, to su srbi sa genetskom greskom. Ne brini oni su u fazi nestajanja. kad se budu postrojavali za pohod na "drugi" Staljingrad bit ce sprzeni zajedno sa svojim potomcima. Ostat ce samo radioaktivna prasina.

 5. Kulak says:

  Sutra slave klanje Srba u Oluji.To su hrvati.

 6. Ovcoizovani covid idioti says:

  Narod ustasa i tzv.hrvati osnovnu kulturu nemaju pa lazu i po mrtvom coveku. Krivo im je sto nije presao u vatikanere i postao njihov ustasa, posebno im je krivo kad neki srbin rodjen tamo ode i Srbiju ili R.Srpsku pa postane poznata licnost, jer tada se pokazuje da su uspesni/pametni odyebali ustaski narod i njihove zapadne gestapo alijanse.

 7. Max Baum says:

  Kako su hrvatski jugo-partizansko-četnički vlastidršci dovlačili četnike u Hrvatsku da se obrazuju na teret domaćih poreznih obveznika. Oni su ih uzgajali a sada to ponovno čine njihovi potomci.

 8. Риста says:

  Има овде и ПРВО Србијанаца који су своју лепоту Косовску лепо удомили и сада глуме првосрбијанце. Ја сам Србин, Србијанац и увек се питам зашто један одбегли првосрбијанац који никада није ружну реч написао о Албанцима, пљује другосрбијанце који су остали на КиМ и једва преживљавају? Они су глупи и нижег реда а не као Косовац који је уз помоћ Албанаца удомио своју прћију са КиМ и на "време" збрисао а нама сада држи предавања. Како би било да мало помогнеш Србијанцима на КиМ са својим пријатељима Албанцима? Или то није део договора Косовца и Албанаца, па нећеш. Уметност пљувања ти најјача страна. У туђем оку видиш ивер "другоСБИЈАНСКУ" али у своме не виде балван "првоСрбијански". То ми овако као Срби илити Србијанци видимо вас покондирене "прво и другосрбијанце" и само климамо главом. Дошао си договорно са Албанцима у Србију а за паре које си добио од њих сада делиш Србе на којекакве друго и првосрбијанце, уносиш раздор и пометњу. Права си љисица. Него ко су ти твоји другосрбијанци? Можда вучићевци и братија из Скупштине која следи Немачка упутства о животу? Ако јесу, Лазански је припадао тој братији и чак су га унапредили у амбасадора. Лазански је врло лепо преживео са Политиком и својим шефом Јакшићем. Ако ниси знао, Јакшић је био шеф Лазанског задњих година. Зато је Лазанском пропао излет у Сирију јер су му у Политици обустављени коментари из Сирије и вратио се без велике помпе. Јакшић је био истеран ако се не варам из Египта, или му није ни дозвољено да уђе тамо иако ради хонорарно за Ал Џазиру, арапски СИЕНЕН. Ако ниси приметио, све се спомиње у вези Лазанског али Сирија не. Асад није Сирија. Лазански је преживео Југославију, пост Југославију, ратове, бомбардовања, Тадића и још мало па чак и Вучића. Лазански је човек свих система као и Политика у којој је радио. И шта ти онда трубиш? Ти немаш благе везе о чему пишеш а још мање шта пишеш. Пиши о историји "шћипетара". За то си плаћен. Лазанског остави нама обичним Србима да му се дивимо и понекад будемо незадовољни. Али велика Љисица Косовац је унапред осудио сваког ко не мисли као он и назвао га сорошевистом и другосрбијанцом. То тебе чини великим првосрбијанцом, зар не? Лепо ти утичеш на Србе, благо теби. Добићеш ти и бонус, сигурно.

  • RASPUCHIN says:

   Кажете , "Риста" , : "Лазански је човек свих система као и Политика у којој је радио." Мен' с' чини да Србима влада један систем и то јако , јако дуго?

   • Косовац says:

    @ RASPUCHIN, ....."Лазански је човек свих система као и Политика у којој је радио“. а ниси приметио да му се Риста у следећој реченици зато и диви? ………………..Иначе, слабо ти се чини да свим Србима влада тај твој један систем, има нас разних, слободно пођи од себе, па мене, па Ристе. Плус, Риста се излајао о Другосрбијанцима, а ти мудро ћутиш о њима а овамо би да дајеш крупне коментаре. И да све Србе стављаш као persida у једну говњиву врећу па онда да цокћеш и стидиш се „ево какви смо Ми Срби гов.., нама влада један систем“. Који систем, комунистички? Сорошоидни? Евроатлантски?....

    • RASPUCHIN says:

     "Косовац" , Ви себи превише дозвољавате. Шта Вас брига шта је пишем "Риста"-и? Да , добро ми се чини да нама влада један исти систем а то је онај који је успостављен 1918.г. (када је испланиран? не бих знао) и тај "систем" нема везе са друштвеним уређењем у којем се живи од тог доба а промјенило их се неколико. То што је неко од нас против уређења у којем живи , милом или силом , не мјења ништа. И што бих се ја , на Ваше прозивке , изјашњавао о било коме? Били то другсрбијанци или неки други? А да сви живимо у , како Ви кажете , : "једној говњивој врећи" па живимо и копрцамо се у истој сви заједно и то само зато што је међу нама гомила кукавица и оних који имају ситније или крупније интересе па пристају на све "благодати" такве вреће. Довољно сам ја потурао грбачу и главу за друге а и за то ми нико није крив јер сам то чинио слободном вољом и из убјеђења а да ли би то поново учинио то је тек питање? Вјерујем да би али то би било од строго одређеним условима који се многима не би свидјели па чак , можда , ни Вама. И ослободите се , већ једном , те своје потребе да прозивате и ултимативно постављате питања. Није то лијепо и оставља утисак да нисте баш најбоље васпитани.

     • Косовац says:

      @ RASPUCHIN, …..Не дозвољавам ја себи ништа, мени дозволу дају твоји коментари. Реторички се поставља питање шта је Тебе брига шта ја пишем? И ја не постављам питања као иследник, него постављам питања као логичку последицу разумевања твог коментара. Без обзира на евентуалну твоју величину, немаш право да се вређаш на постављена питања. Један тупави необразован коментатор ме је оптужио да сам ја изразом Другосрбијанац увредио све србе преко Дрине, није знао значење израза Другосрбијанац. И ја сам теби поставио питање да проверим ток твога мишљења о том изразу. Иначе, Риста се само прави глуп, зна он одлично шта значи израз Другосрбијанац, зна он добро да је тај израз културна варијанта израза Говносрбијанац, али ето он се као фол вређа. ……………Иначе, то што си потурао грбачу и главу за нас друге, боље да ниси, јер многи нисмо знали да нисмо у стању да платимо цену коју зарачунаваш.

      • RASPUCHIN says:

       Злобни сте и изврћете туђе ријечи. Ко је помињао било какву цјену и рачун? Ма , у осталом , пишита шта Вам год падне на памет а свако ће из написаног створити властито мишљење о оном ко пише а и то је свачија слободна воља.

  • Косовац says:

   @ Риста, …..Или јеси, или ниси. Или си обичан Србин, или си Другосрбијанац. Не може на две столице. Ако овако наставиш, има да пукнеш као звечка. ………………..Што си толико упоран и тераш ме да пишем ружно о Албанцима. Када њих уопште не познајем, Албанци су изумрли народ, лепо ти каже твој родноверац, а ти нећеш да слушаш. Ватикан је Шиптарима аплицирао име „Албанац“, али се калем ево већ 150 година код њих није примио. А примио се код тебе. Нешто си ми сумњив.

   • Suzuki Vitara says:

    Drugosrbijanac je termin, koji su oni sami sebi nadenuli, da bi se razlikovali od zlih i pravih Srba, koji ne cene pederluk i fenseraj, a pogotovo izdaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u