Хрвати дижу тужбу против Вулина

Hrvati dižu tužbu protiv Vulina

18 maja 2017

„Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. podnela je Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vulina, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanje Vlade Republike Srbije“, piše u saopštenju koje je Tanjugu dostavio predsednik tog udruženja Mladen Pavković.

Kako se navodi, prijava je podneta za krivično delo uvrede, klevete i sramoćenja, odnosno zbog Vulinovih izjava koje se, pre svega, odnose na učesnike komemoracije na Blajburškom polju 13. maja, kao i izjava o hrvatskom pevaču Marku Perkoviću Tompsonu.

Pavković u saopštenju kaže da je Vulin izjavio da je nedavna komemoracija u Blajburgu „najveći skup fašista i neonacista u Evropi“ koji se sprovodi „pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora“.

Pavković, takođe, smatra „skandaloznim“ što je Vulin za Tompsona rekao da je ustaša i da u svojim pesmama slavi ubistva srpskih civila.

Udruga hrvatskih branitelja je ranije pozvala hrvatski državni vrh da reaguje zbog zabrane održavanja koncerta Marka Perkovića Tompsona u jednom austrijskom gradu.

Vulin je 14. maja izjavio da se u Blajburgu okuplja „najveći broj nacista u Evropi“ i da su ustaški zločini prihvatljivi jer su činjeni nad Srbima.

Prethodnog dana, on je rekao da se u Blajburgu „u organizaciji hrvatskog Sabora“ organizuje „najveći skup neonacista u Evropi“ i da članstvo u EU ne bi smelo biti izgovor da možete raditi šta god hoćete i da gazite sve elementarne vrednosti na kojima Evropa počiva.

Vulin je takođe potvrdio da je protestovao u Austriji po pitanju Tompsonovog koncerta, te poručio da se iskreno nada da je bar malo doprineo „da koncert jednog ustaše bude zabranjen“.

– Nadam se da niko nikada više neće čuti ustašu kako peva „Čavoglavu“ i druge pesme u kojima se slavi ubistvo bezbrojnih srpskih civila, ljudskih bića – rekao je Vulin.

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Nacizam je duhovno stanje kod hrvata.

    • RS says:

      Ne nacizam vec "psihoza",tj. stanje za psihijatrijsko lijecenje...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *