ХРВАТИ И НЕМЦИ ЗДУШНО ПРОТИВ СРБИЈЕ: Познато шта се дешавало на важном састанку у Бриселу – никад јачи притисак на Београд

HRVATI I NEMCI ZDUŠNO PROTIV SRBIJE: Poznato šta se dešavalo na važnom sastanku u Briselu – nikad jači pritisak na Beograd

14 decembra 2022

U žestokim kritikama na račun Srba, koji su zbog postavljanja barikada predstavljeni kao remetilački faktor istakli su se predtavnici Nemačke i Hrvatske.

Na Sednici Saveta šefova diplomatija EU koji je održan u Briselu jedna od ključnih tema bila je i bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji i tu su, prema nezvaničnim saznanjima beogradskih medija, na videlo izašli izuzetno negativni stavovi prema Srbima u južnoj pokrajini, iako naš narod ničim nije doprineo izbijanju tenzija.Kako prenose izvori iz diplomatskih krugova, u žestokim kritikama na račun Srba, koji su zbog postavljanja barikada predstavljeni kao remetilački faktor istakli su se predtavnici Nemačke i Hrvatske.

Među prisutnima bila je ministarka spoljnih poslova Nemačke, Analena Berbok koja je legitiman zahtev Beograda, da se u skladu sa rezolucijom 1244 SB UN, naše bezbednosne snage vrate na KiM ocenila kao neprihvatljiv.

Uz to predstavnici zvaničnog Zagreba i Berbok napravili su paralelu između „ruskog i srpskog sveta“ koji je za njih glavna opasnost po mir u našem regionu.

Nisu izostale ni kritike, a po inerciji pređašnje izjave Žozepa Borelja, u smislu da su srpske barikade na severu KiM – nedopustive.

Na Savetu šefova diplomatije pored Berbok bili su Žozep Borelj šef evropske diplomatije, španski ministar spoljnih poslova Hose Manuel Albares Bueno, irski Simon Koveni, češki Jan Lipavski, grčki ministar Nikos Dendias, Katrin Kolona šefica francuske diplomatije, ministri spoljnih poslova Litvanije, Slovačke, Finske, Poljske, Austrije Švedske i državni sekretar Hrvatske za evropske poslove Andreja Metelko Zgombic.

Porazno je to što šefovi diplomatija EU uopšte kao krivca za poslednju eskalaciju nisu videli u Aljbinu Kurtiju koji je brutalno pogazio sve dosadašnje sporazume, ne skrivajući nameru da silom interveniše protiv našeg naroda u južnoj pokrajini. Uostalom, premijer takozvanog Kosova je o svojim opasnim namerama obavestio i ambasadore zemalja Kvinte u Prištini. Kao što je poznato, njihova reakcija na ovu otvorenu pretnju je izostala i Srbi na KiM su praktično pretvoreni u „glinene golubove.“

KOMENTARI7 komentara

 1. milorad5 says:

  Pa vide oni da se njhiova NAREDJENJA ISPUNJAVAJU DOSLOVNO,KURTI JE IZGLEDA, MALO PRIGLUP KARIJERISTA.Izabrali su njega da bude "guverner" kosova jer je jedan od retkih pripadnika srednjeg ešalona NWO albanskog porekla u prvom kolenu,pa i nisu baš imali širok izbor,neko ko je dovoljno šiptar da se još seća odakle je poreklom i istovremeno neko ko više nije šiptar,nego pripitomljena domaća marva koja radi šta joj se kaže u interesu poljoprivrednog proizvidjača koji je poseduje(ili možda bolje reći KLIMATSKOG PROIZVODJAČA ,VAKCINA:))ISTI ONI KOJI SU POTROVALI POLA EVROPE I AMERIKE VODE NAPAD NA KOSOVO I SRBIJU,SUBLIMIRANO ZLO JE TO.USKORO ĆE SE POKAZATI KO JE KO,I ŠTA JE ŠTA MASKE PADAJU U EU OVE GOD.VEĆ JE SVE TO POČELO,već se vrtloži oko fon lajsne i borelja a naročito oko "evropskog parlamenta"(ovih dna su bile racije po briselua to je tek početak,kad ih holandjani dovate zbog otimnja farmi,biće tu još cirkusa,mnogima su na prste nagazili) ide cela ta ekipa u p.m.

 2. Velika Metla says:

  Vekovni fašističko-nacistički nazovi saveznici, gospodar i sluga, na zadatku pritisaka na Srbe, A SRBE ZABOLE STOJKO ZA NJIHOV PRITISAK.

 3. Za Srbiju says:

  Ovo nije vest. Ovo je konstantan odnos prema nama, dok god postojimo.

 4. ljub.67 says:

  Pojasnite to malo bolje,glineni golub postaje cela Srbija.Ukoliko ne zatražimo pomoć prijatelja crno nam se piše svakako ali su Rusi ti prijatelji pa kako njima tako i nama uz Božiju pomoć.

 5. Beli Orao says:

  Pitam se da li iko razuman u srpskoj politici i očekivao nešto drugačije od Eu. Oni nam rade o glavi već 80 godina i naši predstavnici još sarađuju sa njima. I pitaju fašističke diplomate šta da rade ? Koliko smo plitki dobar odgovi0or smo i dobili, umjesto da ih sve maršnemo i okrenemo se BRIKSU ! Zbogom pameti !!!

 6. Željko says:

  Poznati hrvatski novinar napisa jutros;" Upravo s izlaskom filma Mrak, koji opisuje život srpske obitelji na Kosovu, počela je pobuna Srba. Ovaj film neće dobiti Medvjede Berlina, Palme Cannesa ili Zlatne lavove Venezije, jer ga nije snimila Jasmina Žbanić i žrtve su ionako "neljudi", nešto kao Rusi Donbasa. Ali je li to tako kao u filmu? Da citiram mog komšiju koji je kao KFOR, iz hrvatske vojske, bio dolje i čuvao neku enklavu kod Dečana. Mlad je. Svi su mu bili branitelji 90ih i baš ne voli Srbe. Ali kad se vratio reče: "Krv ti jebem kako oni jadni Srbi žive. Oni Šiptari su stoka kakve nema. Sto puta mi je došlo da pucam na njih, ali ne smijemo". Pa , rečeno od njega, mislim da je više nego dovoljno!"

 7. Dr.Hrvoje Razum - Mozak says:

  Šta očekivati od nemaca i Hrvata, najvećeg fašističkog smeća ??? Nego jučer je vest iz Rusije da nas pozivaju u savez sa njima,u ujedinjenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *