ХРВАТИ ИМАЈУ НОВЕ ЗАХТЕВЕ СА СРБИЈУ

HRVATI IMAJU NOVE ZAHTEVE SA SRBIJU

6 marta 2021

Predsednica Hrvatskog nacionalnog veća u Srbiji Jasna Vojnić zatražila je da se hrvatski jezik uvede u službenu upotrebu u Vojvodini.

I to u Gradu Somboru, opštinama Apatin i Bač, kao i na području cele Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Ona je taj zatev uputila predsedniku Aleksandru Vučiću na osnovu, kako navodi, presedana koji je napravljen sa uvođenjem „bunjevačkog jezika“ u Gradu Subotici, saopštilo je Hrvatsko nacionalno veće.

Kako je se navodi, zatražila je da se hrvatski jezik uvede u službenu upotrebu gde god postoji mogućnost primene istih „afirmativnih mera“ i principa pozitivne diskriminacije.

Zahtev je, osim predsedniku Srbije, upućen i Gradu Somboru i opštinama Apatin i Bač.

KOMENTARI5 komentara

 1. jovan says:

  Na istu temu, imam isti komentar. Kod prisajedinjenje Backe i Bannata, Kraljevini Srbiji 1918. dan ranije Srem, "su doneli vecnoci Srba, Bunjevaca i Slovaka!!!! Hrvati su u to vreme u Srpskoj Vojvodini bili STATISTICKA GRESKA! A danas su samo GRESKA, JEZIVA GRESKA! Dosta bre podilazenje i uvlacenje tim Hrvatima!

  • Ivana says:

   Srbija da odma traži upotrebu srpskog na celom području Krajine i Hrvatske ili Vučko ne sme jer smo bedna kolonija rvatske.

 2. Kosovac says:

  Evo prilike da proverimo kako će Srbija da reaguje na ovu provokaciju. Ne pada sneg da pokrije breg, no pada da svaka zverka pokaže svoj trag.

  • jovan says:

   Naravno da cemo im ispuniti sve sto budu trazili! Hrvati nastavljaju da osvajaju, prvo su im DOSmanlije dali sve fabrike i zemljiste, Vucic im dao pare i kulturni centar, sad traze i sluzbeni jezik! Biti Hrvat u poslednjih 100 godina Jugoslavije je EXTRA PRIVILEGIJA, i nije cudo sto je trecina Srba presla u Hrvate.. I tako cemo do jedne sljive, i bice nam kriv Pavelic, bajdvej, on nije kriv sto su mu 10-ak generala srba bili njemu verni u NDH! I samo je pitanje kada Vojvodina definitivno postane deo NDH, a koje nacionalnosti ce biti Canak & co, znamo!?Ja znam da od 1989.- 2000. mi nismo vodili ratove protiv Hrvata, Slovenaca,muslimana i Shiptara. Rat smo vodili protiv Nemacke, Vatikana i USA, i rat protiv Srbije jos traje! To je HILJADUGODINJI proces! Ali jednom moramo da kazemo- NE.

 3. Dražen Jovan Petrović says:

  Ustaše sinoć devastirale Srpsku Pravoslavnu Crkvu sv.Spasitelja u Šibeniku.Srbi u Šibeniku i svi ljudi zdravog razuma šokirani ovim ustaškim zločinom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *