ХРВАТИ ИЗАЗВАЛИ НОВИ МЕЂУНАРОДНИ СКАНДАЛ! Провоцирају Словенце са чоколадицама!

HRVATI IZAZVALI NOVI MEĐUNARODNI SKANDAL! Provociraju Slovence sa čokoladicama!

20 decembra 2016

kras-bombonjera_620x0

Hrvatska Ambasada u Sloveniji poslala je svojim slovenačkim saradnicima, zaposlenim u Ministarstvu spoljnih poslova, kabinetu premijera Mire Cerara i predsednika Boruta Pahora bombonjere kao novogodišnji poklon koji je ocenjen kao „nezamisliva provokacija“.

Slovenački političari nisu bili baš srećni, piše „dnevnik.si“. i dodaje da je taj čin ocenjen nezamislivom provokacijom.

Na Kraševoj bombonjeri je pisalo „Pozdrav iz Hrvatske“, a na kutiji je slika dela mape Hrvatske, a kada se poklopac podigne, vidi se ostatak mape na kojoj je granica između Slovenije i Hrvatske ucrtana na sredini Piranskog zaliva.

Pošto granica između dve države još nije utvrđena, Ministarstvo spoljnih poslova vratilo je bombonjeru Ambasadi Hrvatske i to u kesici s natpisom „I feel Slovenia“.

Slovenačke diplomate nisu htele da komentirišu slučaj da ne bi pogoršali međususedske odnose, ali neki se pitaju, kako piše „dnevnik.si“, kako će hrvatsku provokaciju, dok se čeka odluka Arbitražnog suda, proceniti ostale članice Evropske unije.

KOMENTARI5 komentara

 1. Kulak says:

  Nemačka im drži leđa.Mogu

 2. Vasilije says:

  Italija, Srbija i Sovenija moraju se udruzit i raskomadat tu stipaljku koja se zove krvatska

 3. General VS says:

  hrvati=austrougarski konjušari

  • Mare says:

   @ General VS nisu austrougarski konjusari,mikad nisu ni stigli do te "casti". Kurvati su drugorazredni cistaci stala Budima i Peste,madzarske sluge za prljave "poslice" svojih budimskih gospodara. Janezi sa druge strane, jesu austrougarski konjusari,a i jezik im je od njihovih austrijskih gospodara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *