ХРВАТИ ИЗУМИРУ: Од мржње према Србима то не виде

HRVATI IZUMIRU: Od mržnje prema Srbima to ne vide

31 avgusta 2023

Hrvatski ekstremisti, poput istoričara književnosti Slavice Stojan, koja je Srbe nazvala „bubama koje se ne daju istrebiti“, ne shvataju da je prošlo vreme ratova i da se nalaze u velikom problemu jer kao narod nestaju, izjavio je politički analitičar Dragomir Anđelković.

– Hrvati izumiru, iseljavaju se, biće ih sve manje. Umesto da rešavaju svoje realne probleme, da gledaju kako da konsoliduju svoj nacionalni korpus, oni ostaju u ekspazionističkim ustaškim snovima iz sredine i sa kraja 20. veka o uništavanju Srba, otimanju našeg nasleđa, osvajanju naših zemalja – ukazao je Anđelković.Prema njegovim rečima, to Hrvatima neće doneti nikakvu korist jer oni to i ne mogu da urade, ali slabe svoju energiju i preusmeravaju pažnju na nešto što je nemoguće umesto da se bave realnim problemima.

– Naravno, ima takvih ekstremista i kod nas, ali u našem društvu oni su na marginama i niko ih ozbiljno ne shvata, dok kod Hrvata takvi ekstremisti dobiju veliku pažnju i društveni značaj. Vrijeme je da se to menja – poručio je Anđelković.

Anđelković je naglasio da su oni koje Stojanova naziva bubama dali ogroman doprinos razvoju teritorije današnje Hrvatske, ali i Balkana.

– Ne sporimo da su i Hrvati u nekim oblastima dali doprinos. Svi zajedno možemo bolje da rešavamo probleme i da se suprotstavimo svim onim koji žele da nam zatru i tradiciju i suvenerizam. Umesto da razmišljaju o partnerstvu sa Srbima i onom što im je vitalni interes, oni rovare po starim ranama i stvaraju zlu krv. Ne mislim svi Hrvati nego ekstremisti koji kod njih dobiju veliki značaj, dok su takvi ekstremisti kod nas danas potpuno marginalizovani – naveo je on za Srnu.

Istoričar književnosti i član Predsedništva Matice Hrvatske Slavica Stojan nedavno je, govoreći o navodnim pretenzijama Srbije na kulturno nasleđe Dubrovnika, Srbe uporedila „sa bubama koje ne možeš istrebiti“.

– Čovek se ne sme opustiti. Oni su vrsta agresivno-invazivne čeljadi koji jednostavno ne odustaju. Baš kao i ove gore bube, koje se uvuku u kuću. Baš zato moramo delovati – rekla je ona.

(SRNA)

KOMENTARI6 komentara

 1. RASPUCHIN says:

  Ne znam šta je po nas , Srbe , gore? Da li činjenica da 'rvati izumiru (valjda po Božijoj volji ali ne bih da griješim dušu?) ili što se , među nama-Srbima , pojavljuju ovakvi koji su zabrinuti za ovu pojavu. I hvala g. Dragomiru što mi je otvorio oči kako bih napokon shvatio da sam i ja ekstremista. Do sada sam mislio da sam revanšista i to mi je bilo , nekako , logično s' obzirom na sve što smo moji preci , rođaci a i ja sam doživjeli i preživjeli od te nacije u nestajanju. Pokolji , progoni , nasilje i bjesomučna pljačka , koja traje i dan-danas a o kojoj g. Dragomir nema pojma , su bili uzrok tog mog revanšizma koji je prerastao u ekstremizam pa i prema takvim zabrinutim intelektualcima kojima bih preporučio da se presele u "lijepu njinu" (mislim na 'rvaCku , da neko ne bi pomislio da psujem) i neka pomognu 'rvatima u širenju "bratstva i jedinstva" ali i u spriječavanju izumiranja. Ako se nelagodno osjećaju u urbano-ustaškim sredinama neka odu u pusta sela Krajine. I pojma nemate , ni Vi g. Dragomire a ni ostali slični Vama , kakvi su 'rvati i kolektivno i pojedinačno a kako bi se prisjetili poslušajte ša je , o njima , rekao Mini-Maks jer je to apsolutna istina.

 2. milorad5 says:

  pusti budalu,oni ne vide da ih je Gospod otpisao iz brojnog stanja...nema više njima mesta na ovom svetu pod tom crnom kapom i tim imenom...samo ih ignorisati(normalno treba reagovati i prozvati bolesnike javno,protestna nota i ostalo ali ne treba se uzbudjivati ili to shvatati kao znak neke njihove snage,pukli su oni kao nikada do sada) i odmah pucati ako nešto pokušaju...to je sve što MI treba da uradimo,ostalo nije na nama,ima ko će šiju da im zavrne,sve ide ka tome...

 3. Poltergest Jova says:

  Samo neka izumru, zaista nikom nece faliti.

 4. ostrogorski says:

  Neka neka. "Krv je ljudska 'rana naopaka, na nos im je počela skakati." A ti Anđelkoviću požurio da tupiš i istupiš o srpskom genocidu. Uravnotežen pristup, nema šta.

 5. Petrovgrad says:

  Od svega su najjaji zakoni prirode. Ova skupina, koja se oseća i sebe naziva Hrvatima je genocidna tvorevina i ona mora da izumre.pre svega nestaje iz te nekakve tvorevine Hrvatske. Verujte, svet će biti bolji posle njih.Ekstremisti koji su vodili takvu tvorevinu u životu su se održavali pijući krv Srbima. Vise Srba tamo nema da im piju krv, i oni ce ubrzanim tempom uzumreti. Za 25 godina kako su se odcepili od SFRJ nestalo ih je 30%. To su njihovi statistički podaci. Na internetu postoji podatak zvaničnii organa R Hrvatske, mislim Narodne banke, da je 300.000 hiljada blokirano od strane izvršitelja, neka je svaka porodica tročlana, plus 10% gore dole, to je milion ljudi. Ako ostaju da rade u Hrvatskoj 2/3 plate ide izvršiteljima, toškovi, kamate, pa kamete na kamate,... ovako lepo ode u EU i prima punu platu, jer blokade ne važe van granica, osim ako je u pitanju dečje izdržavanje. To nas čeka. Uzmite zadnji slučaj u Smederevu, nesretnik se nije digao eksplozivom zbog duga podstanara, već duga prema izvršiteljima. Dug od 150 dinara za parking, preko izvršitelja narasta na 50.000 dinara.Sve po Zakonu koji je usvojila naš'a škupština i ukazom proglasio naš predsednik. Tako je u Hrvatskoj, a tako će doći i kod nas da ljudi beže iz zemlje zbog naraslih dugova.

 6. Veliki brat says:

  Vide li Srbi od ljubavi prema Hrvatima da i sami izumiru? Službeni podatak je da je u Srbiji zatvoreno 200 škola u zadnjih 10 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *