ХРВАТИ КУКАЈУ И ПИШУ ПИСМА НАТО ПАКТУ: „Зашто Србија…“

HRVATI KUKAJU I PIŠU PISMA NATO PAKTU: „Zašto Srbija…“

24 septembra 2018

(foto: mod.gov.rs)

Hrvatska je pokušala da napravi pravu uzbunu u NATO paktupaničnom tvrdnjom da je Kina obećala Srbiji oružje i vojnu opremu vrednu čak milijardu dolara.Zagreb je poslao tajnu depešu u sedište zapadne vojne alijanse u kojoj se navodi „zabrinutost“ zbog najave da će Peking, dati dronove bombardere i PVO sistem FK-3, ali i sarađivati na projektima krstaških raketa domena do 300km. Hrvati čak tvrde da bespilotne letelice preda Miloradu Dodiku kako bi „osigurao ocepljenje“ Republike Srpske od BiH! Da stvar bude neverovatnija, Zagreb se u dokumentu poziva na obaveštajne izvore bliske Pekingu!?

Izvori ističu da su Hrvati od vrha NATO zatražili „hitnu intervenciju zbog sve veće bezbednosne pretnje na Balkanu koju predstavlja Srbija“.

– U poverljivoj depeši koju su hitno poslali NATO paktu, hrvatski agenti navode da su Kinezi obećali Srbima vojnu opremu vrednu skoro milijardu dolara. Takođe navode da će dron prepustiti Republici Srpskoj kako bi se osigurala secesija Republike Srpske od BiH. I zbog toga traže da vrh zapadne alijanse odmah reaguje – kaže izvor.

Politikolog Aleksandar Pavić kaže da je Srbiji potrebno da se naoruža protiv potecialne agresije iz Hrvatske.

– Zagreb je skom da izmišlja svašta o Srbiji kako bi podigao cenu na Zapadu. Sigurno žele da od NATO izvuku naoružanje. Plaše se da ne mogu da pariraju Srbiji u vojnom naoružanju – podvlači Pavić.

Bezbednosni stručnjak Dževad Galijašević smatra da je Hrvatska na kolenima, pa mora da laže o Srbiji.

– Hrvatska ne može više animirati NATO za promašenju politiku mržnje prema Srbiji. Hrvatskoj mora biti jasno da je Republika Srpska jedina brana islamističkog radikalizma i terorizma. Da nije , BiH bi bila baza ID po projektu Alije Izetbegovića – zaključuje Galijašević.

(Informer)

KOMENTARI4 komentara

 1. Smolensk says:

  Pa jel im odgovorila nato patka? Treba da je ispuste iz usta da bi mogla da kaze nesto!

 2. NIKOLA says:

  novinarske pirce ni je vazno koliko koja clanica nato pakta ima olruzja sad da i hrvatska ima sam o jednu pusku ako bih je napali bilo tko od okolnih zemalja nato od 700 miliona bih je odbranio lako osim neke velike zemlje kao rusija ili kina ali ove zemlje hrvatska ne interesira za rat jer u njoj nema nikakvog resursa osim luka i nesto zemlje

  • Povika na vuka a lisice meso jedu says:

   Bih ne bih odluči se, je si li ti ikad išao u školu, bar onu obaveznu? Da nemate nameru opet uz pomoć "civilizovanog" zapada logore za decu praviti. Zlo je zlo, ali pojedinac bira, neće kukolj uz žito proći ovaj put. Znaš li u čijoj je ruci lopata u smrtnoj borbi sveta.

  • Osvajac Wimbledona says:

   Hrvacka ostaje bez hrvata, tu cinjenicu oni izbacuju iz medija pokusavajuci prikriti svoju ekonomsku i demografsku propast, a i Zapadu pase medijska politika koja maskira cinjenicu da je ulazak u NATO i EU doneo ne razvoj i investicija nego propast privrede i masovno iseljavanje; 1991.u Hr je bilo 4,7 mil.stanovnika od kojih 3,7 mil.izjasnjenih hrvata, a sada nakon 30 godina demografsku bele kuge i iseljavanja,i to posebno u zadnje 3 godine, ima najvise 2,7 mil.stanovnika i 2,3 mil.hrvata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *