ХРВАТИ КУКАЈУ: „Срби нас провоцирају атомском бомбом“

HRVATI KUKAJU: „Srbi nas provociraju atomskom bombom“

10 januara 2017

a-hrvatska-zastava-4566

Zagrebački “Jutarnji” u tekstu o Danu RS piše da je 9. januar bio povod Miloradu Dodiku da potvrdi da sanja ujedinjenje sa Srbijom.

Osim toga, oni ističu da je Dan Republike Srpske takođe bio povod i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću “da kaže kako potajno deli te snove iako to ne sme glasno kazati, a reditelju Emiru Kusturici da prizna kako bi najradije imao kakvu manju atomsku bombu da njome može zapretiti onima koje smatra neprijateljima RS”.

“Njih trojica te su želje i podelili s publikom na svečanoj akademiji u Banjaluci, središnjoj svečanosti obeležavanja 9. januara, praznika koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim jer diskriminira Hrvate i Bošnjake. Tu je presudu Kusturica, kojem je pripala uloga prvog govornika, nazvao konkretnim dokazom trajnih nastojanja da se uništi RS. U konfuznom govoru ispunjenom istorijskim reminiscencijama, heraldičkim opservacijama i tumačenjima verskih simbola Kusturica se uglavnom obrušio na Aliju i Bakira Izetbegovića, međunarodnu zajednicu i Haški sud optužujući ih za navodnu protusrpsku urotu”, piše “Jutarnji”.

Oni ističu da je Kusturica oca i sina Izetbegovića označio kao “iskonske neprijatelje Srba i hrišćanstva pri čemu ih je optužio za ‘paktiranje sa zapadnim fašistima’”, opisao ih je i kao kao „Luciferove šegrte koji najboljeg saveznika imaju u Saudijskoj Arabiji koja je glavni finansijer Islamske države”.

“Poželio je stoga da ima ‘malu atomsku bombicu samo da je drži u džepu’ i tako upozori sve one koji, po njegovu sudu, nastoje dovesti u pitanje opstanak RS”, ističe Jutarnji.

Takođe, oni navode da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u svom govoru istakao kako specijalne odnose RS sa Srbijom „nikada i niko neće uspeti da prekine“ te kako je to jedinstveo stav svih u Srbiji.

“Rekao je da zapravo podržava ideju o ujedinjenju Srbije i RS pojasnivši kako deli ono što njegov ‘brat Mile otvoreno govori”, piše zagrebački portal i ističe citat Nikolića:

„Svi koji nešto odlučuju u Srbiji žele pojačati naše specijalne veze i naše najintimnije želje i ideje. O njima brat Mile govori otvoreno, a ja razmišljam da možda može i kao zmija čovjek uz drvo da se popne“, kazao je Nikolić.

Tu navode da je Nikolić ipak dodao da voli BiH i želi joj svako dobro i napredak, ali da niko u Sarajevu ne bi treba da se zanosi mišlju da BiH može biti uspešna bez uspešne RS kao i obratno.

„Dok ima RS ima i Srbije“, poručio je Nikolić kojemu su u Banja Luci društvo pravili srbijanski ministri policije i socijalne politike Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin.

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je kako su njegov san „još specijalnije veze“ Srba s obe stane Drine, navodi se u tekstu “Jutarnjeg”.

„Sanjamo da budemo jedinstveni deo sa maticom Srbijom…. Taj san se uporno obnavlja i jednog dana će biti ostvaren“, rekao je Dodik, prenosi zagrebački portal.

KOMENTARI9 komentara

 1. Gojko says:

  Mozda bi Zagreb i Sarajevo napali Republiku Srpsku?sada je i Tramp uvideo u kom grmu lezi zec pa nije vise Amerika na strani ustasa i balija.Dosta im je islamista koji prave zlo pocelom svetu.

 2. žika says:

  Nikoliću treba zabraniti da daje izjave za javnost.

 3. Pitagora says:

  Ma, to su bile samo petarde, ispaljene praćkom...

 4. Rusofil says:

  Plačišupci austrougarski konjušari

 5. Vesko says:

  Bilo kakav napad na Republiku Srpsku i to ce biti kraj BiH za sva vremena i Hrvatske NDH 2 ako se i oni umesaju! Slijedi zestok kontraudar, a NATO hijene ce moci samo da gledaju kako se uticaj Rusije siri munjevitom brzinom na Balkanu. Iskanderi sa nuklearnim punjenjem, Kalibri, S-300 i ostali sistemi ce osvanuti na planinama RS. Cekamo vas.

  • Rusofil says:

   Tako je bratac @Vesko Istina , Svaka čast 🙌

 6. Rusofil says:

  Jel to plače te austrougarski konjušari??? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😋😂😥😥😥😥😥😥😆😆😆😆😅😅😅😅😅😅

 7. Rusofil says:

  Austrougarski konjušari su se nešto usrali? 😥😣🤐😛😪🤕😭😢😞😔

 8. Rusofil says:

  Zašto rvati tzv. hrvati tj. Austrougarski konjušari (pravo ime plemena) izvrnuto pišu i šta je to Kusturica neistinito rekao? U čemu je problem? I ako prenosite prenesite tačno nevidim razlog za vašu laž i nervozu ali uredu shvatam vi ste rvati ustaše ili austrougarski konjušari i od vas se ne može ništa drugo ni očekivati nažalost što postojite još... S verom u Boga i Otadžbinu A M I N

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *