Хрвати купили црногорски телеком!

Hrvati kupili crnogorski telekom!

11 januara 2017

hrvatski_telekom_jutjub

Hrvatski telekom potpisao je ugovor sa Mađar telekomom o kupovini 76,53 odsto udela u kompaniji Crnogorski telekom za 123,5 miliona evra.

Reč je o najvećoj akviziciji HT-a do sada, odnosno prvom velikom koraku u realizaciji strategije širenja Hrvatskog telekoma i njegovog pozicioniranja kao vodećeg telekom igrača u regionu.

Zaključenje transakcije se očekuje do kraja januara 2017. godine.

Kako kažu u HT-u, ova akvizicija će omogućiti izlazak na crnogorsko tržište hrvatskom telekom-operateru, njegovim dobavljačima i drugim kompanijama iz HT grupe, čime se stvaraju pretpostavke i promoviše izvoz hrvatske robe i usluga u Crnu Goru.

Pri tome, širenje HT-a, koji direktno i indirektno generiše više od tri odsto hrvatskog BDP-a, u konačnom ishodu će imati pozitivan učinak na ekonomsku aktivnost, zaposlenost i prihode države od poreza u Hrvatskoj.

Crnogorski Telekom je najveća telekomunikaciona kompanija u Crnoj Gori, koja pruža kompletan spektar fiksnih i mobilnih usluga. U prvih devet meseci 2016, kompanija je ostvarila prihode od 69,4 miliona evra. Na kraju trećeg kvartala imali su 368,6 hiljada mobilnih korisnika i bili drugi igrač na tržištu, sa 32 odsto korisničke baze u mobilnoj telefoniji, gde su im najveći konkurenti Telenor i M:Tel.

Sa 140,3 hiljade korisnika u fiksnoj telefoniji, Crnogorski telekom ima 93,6-procentni udeo na tržištu fiksne telefonije. Takođe ima 73,1 hiljadu korisnika širokopojasnog interneta, kao i 60,1 hiljadu IPTV korisnika. Krajem 2015. godine u kompaniji je radilo 588 zaposlenih.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    HR-Telekom je zapravo-Njemacki.Tako da se neki sekiraju manje,a neki vise.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *