Hrvati kupili srpsku „Bakinu tajnu“

Hrvati kupili srpsku „Bakinu tajnu“

13 novembra 2014
BakinaTajna_4„Atlantik grupa“, kompanija iz Hrvatske, potpisala je ugovor o stopostotnom preuzimanju srpske kompanije „Fudlend“ i proizvodnim pogonima u podnožju Kopaonika, u naselju Igroš. Preuzimanje formalno stupa na snagu po odobrenju srpske Komisije za zaštitu konkurencije, koje se očekuje početkom iduće godine.Do kraja 2014. očekuje se ukupan promet „Fudlenda“ od osam miliona evra. Proizvodi ove prehrambene kompanije s prepoznatljivim brendom „bakina tajna“ prisutni su u više od 20 zemalja, a oko trećine ukupne proizvodnje izvozi se na tržišta izvan regiona – zapadnoevropsko, američko, australijsko, rusko, japansko.

„Dalji razvoj kompanije i proizvoda zahteva značajna ulaganja i iz tog razloga smo već duže vreme o oblicima dokapitalizacije pregovarali s nizom potencijalnih partnera“, objasnio je Vaso Lekić, dosadašnji većinski vlasnik „Fudlenda“. „„Atlantik grupa“ pokazala se kao vrlo ozbiljan sagovornik, koji razume prirodu našeg posla, način na koji radimo, vrednost brendova“.

„Bakina tajna“ nudi džemove, slatko i sokove od jedinstvenog lokalnog voća – bilo divljih kupina, jagoda, drenjina ili koprive, pripremljene na domaći način. Krunski proizvod svakako je domaći ajvar, koji su kao delikates prepoznali svetski prehrambeni trgovinski lanci poput švedskog „Coop“, australijskog „Njoolorths“ ili američkog „Ross“, i premijum trgovci kao što su francuski „Lafayette“ i „Le Bon Marche“, švajcarski „Globus“, švedski „Hemkop“, britanski „Selfridges“, ruska „Azbuka vkusa“, američki „Fairay“ ili japanski „Fressay“.

(Večernje novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *