ХРВАТИ ЉУТИ НА ПАПУ И ВАТИКАН: Папа „гаси“ Госпу из Међугорја?

ХРВАТИ ЉУТИ НА ПАПУ И ВАТИКАН: Папа „гаси“ Госпу из Међугорја?

11 јуна 2015

Pope-Francis-630Такво понашање није део хришћанског идентитета, казао је Фрањо и нагласио да се последња божја ријеч зове Исус и ништа више.

Папа Фрања се јуче осврнуо на Госпу из Међугорја, рекавши у дому Санта Марта:

“Хршћански идентитет није филозофија, није световни номинализам оних који себе називају хришћанима, а не познају своју веру. И није лепа идеја, типична за модерне гностике који се, на пример, питају: „Где су они пророци који нам кажу да ће им данас у четири сата Госпа послати писмо?“

Дакле, само неколико дана након повратка из посете Сарајеву, када је у авиону, одговарајући на питање о феномену наводних указања Госпе у Међугорју, казао да је у припреми документ, папа Фрањо вратио се тој теми пророка.

Критиковао је пророке, не спомињући Међугорје, које најављују своје „сусрете“ с Госпом.

“Такво понашање није део хришћанског идентитета, казао је Фрањо и нагласио да се последња божја ријеч зове Исус и ништа више. То је велико „не“ такозваним пророцима који сматрају „да поседују објаву истине’ рекао је он.

Папа је говорио о хришћанском идентитету који захтева дуги пут.

„Потребно је заштитити хришћански идентитет пуштајући да нас Свети Дух води кроз живот. Будући да смо грешници, увек долазе искушења и постоји опасност губитка идентитета. Папа је упозорио на помало софт религију иза које постоји скандал.Такав хришћански идентитет је скандалозан” рекао је папа.

Има и оних којима су увек потребне новотарије у хришћанском идентитету. Постоје они који монденошћу угрожавају свој хришћански идентитет, особе које толико растежу савест да у њу све улази. Када је пре готово две године казао да Госпа није шеф канцеларије у пошти да шаље поруке, папа је и упозорио да наводна указања удаљују од еванђеља.

KOMENTARI2 коментара

  1. Lenoir says:

    Nemoj papo ,upropastices im posao...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u