ХРВАТИ ЉУТИ НА ПАПУ И ВАТИКАН: Папа „гаси“ Госпу из Међугорја?

HRVATI LJUTI NA PAPU I VATIKAN: Papa „gasi“ Gospu iz Međugorja?

11 juna 2015

Pope-Francis-630Takvo ponašanje nije deo hrišćanskog identiteta, kazao je Franjo i naglasio da se poslednja božja riječ zove Isus i ništa više.

Papa Franja se juče osvrnuo na Gospu iz Međugorja, rekavši u domu Santa Marta:

“Hršćanski identitet nije filozofija, nije svetovni nominalizam onih koji sebe nazivaju hrišćanima, a ne poznaju svoju veru. I nije lepa ideja, tipična za moderne gnostike koji se, na primer, pitaju: „Gde su oni proroci koji nam kažu da će im danas u četiri sata Gospa poslati pismo?“

Dakle, samo nekoliko dana nakon povratka iz posete Sarajevu, kada je u avionu, odgovarajući na pitanje o fenomenu navodnih ukazanja Gospe u Međugorju, kazao da je u pripremi dokument, papa Franjo vratio se toj temi proroka.

Kritikovao je proroke, ne spominjući Međugorje, koje najavljuju svoje „susrete“ s Gospom.

“Takvo ponašanje nije deo hrišćanskog identiteta, kazao je Franjo i naglasio da se poslednja božja riječ zove Isus i ništa više. To je veliko „ne“ takozvanim prorocima koji smatraju „da poseduju objavu istine’ rekao je on.

Papa je govorio o hrišćanskom identitetu koji zahteva dugi put.

„Potrebno je zaštititi hrišćanski identitet puštajući da nas Sveti Duh vodi kroz život. Budući da smo grešnici, uvek dolaze iskušenja i postoji opasnost gubitka identiteta. Papa je upozorio na pomalo soft religiju iza koje postoji skandal.Takav hrišćanski identitet je skandalozan” rekao je papa.

Ima i onih kojima su uvek potrebne novotarije u hrišćanskom identitetu. Postoje oni koji mondenošću ugrožavaju svoj hrišćanski identitet, osobe koje toliko rastežu savest da u nju sve ulazi. Kada je pre gotovo dve godine kazao da Gospa nije šef kancelarije u pošti da šalje poruke, papa je i upozorio da navodna ukazanja udaljuju od evanđelja.

KOMENTARI2 komentara

  1. Lenoir says:

    Nemoj papo ,upropastices im posao...

  2. ogi says:

    To papa svaka ti dala

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *