ХРВАТИ ЉУТИ ТВРДЕ: Лидл у Србији је јефтинији! ЕВО ИСТИНЕ

HRVATI LJUTI TVRDE: Lidl u Srbiji je jeftiniji! EVO ISTINE

10 oktobra 2018

Otkucava i poslednji dan bez Lidla u Srbiji, i čeka se da se vidi da li će opravdati očekivanja – i doneti niže cene.

Prvi put kompanija će tačno u 8 ujutru otvoriti svoja vrata u Srbiji sa pet prodavnica u Beogradu i 11 u drugim gradovima (Bor, Kragujevac, Niš, Leskovac, Smederevo, Subotica, Sombor, Užice, Šabac, Novi Sad i Zrenjanin).

Lidl, koji je zaposlio 1.500 ljudi, već je objavio katalog sa cenama proizvoda, a hrvatski mediji prenose da su svi ti proizvodi zbog poreskih opterećenja i veće kupovne moći kod njih uglavnom skuplji.Da li je tako?

Mi smo upoređivali artikle, ali smo uspeli da nađemo tek tri ista u važećim katalozima.

Tako testenina italijanskog brenda COMBINO kod nas košta 44,99 dinara, dok je u katalogu za Hrvatsku ona 3,89 kuna odnosno 62 dinara (u oba kataloga je na akciji).

Ženske helanke u Lidlovim prodavnicama u Srbiji biće 499,99, dok su u Hrvatskoj 29,99 ili 478 dinara.

Donji deo trenerke za dečake kod nas košta 599,99, a u prodavnicama Lidla u komšiluku, 47,99 odnosno 765 dinara.

Naravno, osim kupovne moći i poreskih dažbina, treba uzeti u obzir i prosečnu platu, koja je u Hrvatskoj 835 evra, dok je prosečna zarada u Srbiji, prema poslednjim podacima bila 49.202 dinara.

Takođe, pre tri godine Lidl je bio treći igrač na tržištu Hrvatske, međutim, Konzum je drugi kvartal ove godine pao na ispod 20 odsto udela u tržištu, dok je Lidl na drugom mestu napredovao do 11,7 odsto. Prema pisanju medija, u Hrvatskoj Lidl ima marže od 30 odsto.

KOMENTARI2 komentara

  1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    prosečna plata u Hr APSOLUTNIO NIJE 820 evra, oni naravno lažiraju podatke o prosečnoj plati zbog unutrašnjeg mira da smire hrvate ali svi znaju i tamo da je prosečna plata u Hr oko 500 evra a u Slavoniji mnogo niža, a i innače tamo su samo u Zg plate oko 700 evra a u svim drugim regionima 500, 400 pa i niže.

  2. Budi Bog s nama says:

    Pa cene u dinarima i kunićima se slobodno formiraju, a ti batice igle i kukice u ruke pa štrikaj i heklaj. Imaš puno nekih krojača u gradu pa sam dizajniraj a imaš i kontejnere sa odbačenom odećom, bolje nego lidl, samo lepo označite i ne razvaljujte te kontejnere u državi smrdijici imaš svega, a kad smo dobri dobijemo čak i sendvič. Ko je to reko? Pa reko AV.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *