ХРВАТИ МАТИРАНИ: Мађари апсолутни победници

HRVATI MATIRANI: Mađari apsolutni pobednici

19 aprila 2017

Odlukom švajcarskog suda, koja je doneta 12. aprila 2017, hrvatski zahtev za odlaganje sprovođenja arbitražne presude je odbačen.

Podsetimo, u februaru, poslednjeg dana roka, advokatski tim je poslao zahtev kojim Vlada želi da ospori odluku arbitražnog suda koji je presudio u korist mađarskog MOL-a. Premijer Andrej Plenković tada je bio je optimističan.

– Reč je o argumentima koji su vrlo dobro potkrepljeni, pre svega procesno pravnim razlozima i nadamo da će u postupku koji sledi u sledećih nekoliko meseci, Sud sve dobro sagledati – rekao je u februaru Plenković.

Arbitraža je pokrenuta u novembru 2013, a MOL je kao vlasnik 49 odsto deonica Ine tvrdio da Vlada nije ispunila obaveze iz Glavnog ugovora o gasnom poslovanju i njegovih dodataka iz 2009. godine.

MOL je dobio arbitražni spor protiv Hrvatske, što je objavio Plenković.

– Vest koju želimo da vam saopštimo odnosi se na INA-u. Doneli smo političku odluku o povratku INA-e u vlasništvo Hrvatske. To zna i mađarska strana – rekao je tada Plenković.

KOMENTARI6 komentara

 1. Dragan says:

  U staše su navikle samo da otimaju, pa su najzad dobili malo po prstima. Isto ih čeka u pogledu Agrokora, gramzivost će im se olupati o glavu...

 2. CRO-PRDONJA says:

  toooo !!!! Ujaci i dalje moraju da kopaju kontejnere :-)))

 3. Beli Orao says:

  Ko njemačka je prestala da gura šakom i kapom, ptičja su prodali sad jedino da budu slugani na njima ! Pfuj ustaše sad jedite nacionalizam ,franjcizam, fašizam, artukocizam i ustošocizam¡!!

 4. Beli Orao says:

  Ko njemačka je prestala da gura šakom i kapom, otočja su prodali sad jedino da budu slugani na njima ! Pfuj ustaše sad jedite nacionalizam ,franjcizam, fašizam, artukocizam i ustošocizam¡!! Ps. Pošto ste nasejali na srbskoj Baranji i Posavini dosta soje možda i preživite pola godine!!!

 5. Svetislav Surina says:

  Leteo je na pragu!Uskoro se broje euri, a dolaze i Mađari na letovanje, a i Srbi.Novac ne prepoznaje konflikte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *