Хрвати на дну лествице, мало је горих

Hrvati na dnu lestvice, malo je gorih

25 marta 2018

Prema podacima Eurostata u sat vremena Hrvati zarade petinu onog što zarade Luskembružani, trećinu onoga što je evropski prosek i skoro upola manje od Slovenaca.

Samo pet zemalja Unije ima nižu satnicu, piše Dnevnik.hr.

Satnice u Evropi:

Luksemburg – 45 evra

Danska – više od 39 evra

Nemačka je šesta – više od 32 evra

Irska deseta – 29 evra.

Slovenija – 16,4 evra po satu.

Hrvatska je na 23. mestu i satnica prosečno iznosi 8,5 evra.

– Hrvatska je zemlja velikog dela pohlepnih poslodavaca i političara koji su njima u torbi. Rezultat svega su male plate i odlazak ljudi iz Hrvatske – poručuje Krešimir Sever iz Nezavisnih sindikata Hrvatske.

Ni u Nemačkoj ne cvjeta cvijeće svima. Mlada kuvarica u usponu, Danijela Matešić, vratila se iz vrhunskog restorana u središtu Hamburga. Plata nije ispunila njena očekivanja. „2.800 evra bruto, ali kad se odbiju svi porezi i sve moja plata je ispala 1.200 evra. Za standard života u Hambrugu to je vrlo malo“, kaže.

Samo pet zemalja je gore od Hrvatske:

Letonija – 8,4 evra

Mađarska – 7,6

Poljska – više od 6 evra

Rumunija i Bugarska – manje od 6 evra.

KOMENTARI7 komentara

 1. Joov says:

  Sa 2800e bruto na 1200e heheheh kako lazu od toga iznosa Placa 507,36 lecenje i penziono Porez 384,32 Ona dobije 1908,32e neznam zasta pisete gluposti

  • Velika Metla says:

   Joov,pa treba prikazati eu-rajh u najboljem svetlu! To što njihove vojske idu po svetu i pljačkaju..................,eeeee,o tome nećemo!

  • DD says:

   Podatak je tacan,a to sto ti ne znas da izracunas to je tvoj problem.Postoje kolektivni ugovori,zavisno u kojoj bransi je neko zaposlen.Tako heheheeee

   • Velika Metla says:

    DD@reći nekome da ne zna a ne dati argument ili objašnjenje je u najmanju ruku zloba! Koliko sam JA upućen na zapadu se nikada ne govori o "neto" plati,nego uvek o bruto plati! A od bruta se plaća sve šta je Joov naveo,i ovo šta je on naveo je istina kada se radi o bruto plati!! E sad,naravno da je moguće da ima i takvih ugovora(mada ih je mnogo manje,neuporedivo manje,od običnih plata)u kojima je "neto" 2800 evra!

 2. Da says:

  Srbija?

  • Monster haubica says:

   Srbija ????..., Srbijanci , znate li u čemu je razlika kod odlazaka Srbijanaca i Hrvata?..., Ma naravno da znate , samo si to ne želite priznati . Naime Srbijanci odlaze iz Srbije TRBUHOM ZA KRUHOM , A HRVATI ZA VEČIM PLAČAMA... Sve jasno?...

  • Jovo says:

   sATNICA U sRBUIJI O BODOVA I TO NA CRNO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *