ХРВАТИ НАЈАВЉУЈУ: Србија и Хрватска ускоро крећу у рат!

HRVATI NAJAVLJUJU: Srbija i Hrvatska uskoro kreću u rat!

23 marta 2015

vojska-se-sprema-pixabay-620x330Hrvatska i Srbija su već ratovale jedna protiv druge, a po mišljenju mnogih, ove zemlje još uvek međusobno ‘ratuju’.

Prema pisanju hrvatskih medija, tamošnja elita, čiji je član i hrvatska predsednica, pod vođstvom Trilateralne komisije ponovno će Srbiju i Hrvatsku uvući u rat, bar ako je suditi po najnovijem dokumentu američkog kongresa pod nazivom „Akt o prevenciji ruske agresije 2014″, koji se bavi Rusijom kroz detaljan plan operacija SAD-a i NATO-a na prostoru Evrope i Evroazije. Taj plan uključuje i Hrvatsku i Srbiju.

Kako dalje piše u tekstu portala Dnevno, sve je odavno odlučeno, možda baš na sastancima trilaterale, i spekuliše da je možda baš zato Grabar Kitarović „postavljena“ na mesto predsednika Hrvatske. „Pa ako realno sagledamo, nema bolje opcije od nje da nas uvede u rat, rat za uspostavljanje Novog svetskog poretka i protiv mislećih ljudi, bili oni u Rusiji ili negde drugde“, piše u tekstu novinar Zrinka K.

Naime, prema ovom dokumentu, za razdoblje od 2015. do 2017. godine SAD namerava da uloži neverovatnih 10 milijardi dolara u tzv. proces koji se naziva „širenje demokratije u Rusiji“, a ukupna količina novca koju su predvideli za sve operacije, uključujući i jačanje vojnih NATO kapaciteta u Evropi i Evroaziji i vojnu saradnju s drugim zemljama na tom prostoru iznosiće oko 30 milijardi američkih dolara.

Dokument se dotiče i Hrvatske i Srbije, ali i Kosova, a NATO u ovom dokumentu jasno definiše plan saradnje.

Ono što ovaj dokument otkriva je plan SAD-a koji će kroz dogovorenu saradnju sa članicama EU napraviti novi sistem finansiranja putem kog će uplaćivati novac i u vojsku Hrvatske kao i Srbije, ali i ostalih država bivše Jugoslavije.

SAD planira da Hrvatsku i Srbiju stavi u niz zemalja koje je Rusija već označila kao potencijalne NATO pretnje, a to su Ukrajina, Gruzija, Moldavija, Azerbajdžan, BiH, Crna Gora, Makedonija i tzv. Kosovo. Iz dokumenta je posve jasno da to „jačanje saradnje“ evropskih zemalja ima izrazito agresivan, napadački i antiruski stav, te da je reč o slabljenju Rusije i svrgavanju Vladimira Putina s vlasti, odnosno rat koji će se vrlo verovatno završiti i nuklearnom paljbom.

Ruski mediji navode da je odrednice u ovom dokumentu koje se tiču „​​jačanja demokratskih institucija“ u Rusiji od strane SAD-a protumačio kao početak „ruskog majdana“, odnosno, kao prvu fazu operacije svrgavanja Vladimira Putina s vlasti.

Ovim dokumentom SAD je službeno potvrdila ono što Rusija zapravo već godinama tvrdi, a Bela Kuća poriče, i ceo svet ignoriše, a to je da širenje vojne saradnje s evropskim zemljama ima jasan antiruski karakter, i da su dejstva NATO saveza po Evropi zapravo usmerena protiv Rusije.

Dokument je opširan, a pod tačkom 304. definiše se vojno-bezbednosna saradnja sa zemljama koje nisu članice NATO-a, među kojima je Srbija. Dokumentom se planira jačanje odnosa i interakcije oružanih snaga niza zemalja od kojih je većina izrazila težnju ka NATO članstvu poput Hrvatske, Ukrajine, Gruzije i Crne Gore.

U dokumentu se takođe jasno definišu „oružane snage Kosova“, što otkriva da je plan stvaranja vojske Kosova strateška odrednica SAD-a, kao i ostvarivanje novog NATO fonda.

U okviru plana dejstava ovog novog evropskog NATO fonda stoji i plan bilateralne i multilateralne saradnje nabrojanih zemalja i izvesno je da će pred hrvatskom vlašću tokom 2015. godine doći i zahtevi o zajedničkim vojnim vežbama i drugim vidovima saradnje, što će hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, naravno, sprovesti u delo, piše Dnevno.hr.

Prema već viđenom receptu, najverovatnije je da će se započeti s multilateralnim vidovima saradnje, u kojim bi se, uz Hrvatsku vojsku i niz drugih zemalja, lagano pojavljivala i vojska Srbije.

Dokument je predložio jedan od najvećih antiruskih političara u Americi, Džon Mekejn, a na njemu je radilo 26 republikanskih političara.

Iz svega navedenog, piše portal, jasno se vidi da je u ovoj strategiji SAD-a, usmerenoj na borbu protiv Rusije, cilj da se razdoblje od 2015. do 2017. godine posveti utvrđivanju pozicija NATO saveza u Evropi, a s obzirom na to da Hrvatska i Srbija nisu izostavljene ni u jednoj tački ove strategije, gde se Srbija postavlja zajedno sa zemljama koje teže članstvu NATO-a i koje SAD želi da afirmiše u borbi protiv Rusije.

Ako se uzme u obzir i da je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović bivši NATO zaposlenik, kao i članica kontraverzne Trilateralne komisije, postavlja se pitanje kako se može biti nem pred onim što se sprema, a to je zajednička borba Srbije i Hrvatske, koje će pod jednom zastavom, zastavom novog poretka krenuti u rat protiv jedne države, protiv jedne civilizacije.

Portal postavlja pitanje da li hrvatska predsednica zna da Hrvati ne žele u rat, a kamoli u rat zajedno sa Srbijom?! To je naprosto smešno, navodi se dalje u tekstu, ali i tužno ako uzmemo u obzir da će se to zaista i dogoditi.

„Ovo je samo još jedan dokaz da Hrvatska ulaskom u EU i u NATO nije izborila svoju sigurnost i samostalnost kako su nas mnogi uveravali, već upravo suprotno, postali smo najobičniji pijuni elitne zveradi koji će biti iskorišćeni za ubijanje nedužnih ljudi“, zaključuje novinar portala Dnevno.

(Dnevno.hr)

KOMENTARI6 komentara

 1. Nebojsa says:

  Budalaština. Koji će srbin da ratuje zajedno sa hrvarima? Samo glup! Pa morao bi da se čuva da mu hrvat ne puca u ledja! Nek idu sa nemcima u borbu , a na nas nek ne raćunaju u toj kombinaciji!

 2. Mare says:

  Samo Vi ratujte. Vucic, Dacic, Tadic, Gasic, Sutanovac i ostali kad stanu u stroj eto i mene. Do tada nema sanse. Sve unistili i jos Mi da ratujemo. Cime, strelama.

 3. Flash Gordon says:

  A sta je Mare, ti bi da ratuje protiv rusa bjednice jedan.

 4. Nebojsa says:

  Flash Gordon niko nije u komentarima spomenuo da bi i jedan Srbin išao u rat protiv Rusije! Poenta je u tome da "Nikad više sa hrvatima"

 5. Mare says:

  Flash Gordon Glup si da razumes procitano.

 6. Apis says:

  Nebojsa Says: mart 23rd, 2015 u 10:43 pm Nek idu sa nemcima u borbu , a na nas nek ne raćunaju u toj kombinaciji! ------------------------------------------------------------------------------- RAZBOJNICI NA SRBE NEKA NE RAČUNAJU NI U KAKVOJ KOMBINACIJI. Neka u svoje pohode povedu sve srpske vladare i ministre od Koštunice, Tadića do Picoustog premijera. Ako se ni jedan živ ne vrati mi ćemo im sve oprostiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *