ХРВАТИ НЕ ПРАШТАЈУ МОДРИЋУ: Херој нације мора пред суд у Загребу!

HRVATI NE PRAŠTAJU MODRIĆU: Heroj nacije mora pred sud u Zagrebu!

18 jula 2018

Zvanično najbolji igrač nedavno završenog Mundijala u Rusiji i kapiten reprezentacije Hrvatske, Luka Modrić, biće primoran da izađe pred zagrebački sud u vezi sa lažnim svedočenjem prilikom suđenja bivšem čelniku FK Dinamo Zagreb, Zdravku Mamiću.

Da podsetimo, županijski sud u Osijeku je osudio Mamića na ukupno šest i po godina zatvora zbog izvlačenja novca iz zagrebačkog fudbalskog kluba.Nakon intervencije Modrićevih advokatica, Vrhovni sud je prihvatio odluku da se suđenje fudbaleru Real Madrida održi u Zagrebu, umesto u Osijeku.

Sud u Zagrebu će na jesen zakazati sednicu optužnog veća koje optužnicu protiv Modrića može da potvrdi, odbaci ili vrati na doradu tužilaštvu.

Naime, tužilaštvo tereti Modrića da je 13. juna 2017 godine na Županijskom sudu u Osijeku, prilikom suđenja Mamiću, svesno neistinito rekao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju fudbala, kojima se se reguliše podela obeštećenja u odnosu 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki put kada bi produžavao ugovor.

Takođe, on je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub, zbog navodne izmene bankovnog računa na kojem je novac trebalo da bude uplaćen.

Tužilaštvo tvrdi da se Modrićev iskaz ne poklapa sa istininom jer, kako se navodi, nekadašnji igrač Dinama iz Zagreba je navedene anekse potpisao u periodu kada je već nastupao za novi klub, nakon realizacije ugovora između tih klubova, pri čemu je celokupan iznos pripao matičnom klubu.

Po izlasku iz sudnice, nakon svedočenja Modrića, Mamić mu je odao priznanje rekavši da je njegov iskaz „nešto najdivnije i najpoštenije što je ikada bilo“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Mali Vuk says:

    Koga zanima sta rade ovi dvokolotrcci?

  2. goran says:

    Natamo nacisti, igrajte se medju sobom, zabole me za vas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *