Хрвати неће евро и криве Грке за кризу

Hrvati neće evro i krive Grke za krizu

10 jula 2015

when_you_wish_upon_a_star___trayko_popov-620x330Apsolutna većina anketiranih Hrvata ne želi uvođenje evra i smatra da su Grci sami krivi za ekonomsku krizu u kojoj se nalaze. U anketi „Promocije plus“, 60 odsto ispitanika protivi se uvođenju evra, a evropsku valutu priželjkuje svega 29 odsto anketiranih.

Ispitanici uglavnom žele da kuna ostane hrvatska valuta – privremeno ili tajno.

Hrvatski građani optimistični su oko budućnosti EU i veliki deo njih smatra da će EU preživeti grčku krizu – 73 odsto. Malo više od sedam odsto veruje da su šanse podjednake za propast i preživljavanje EU, dok osam odsto ispitanika ocenjuje da se Unija neće izvući iz grčke tragedije.

Za stanje u kojem se Grčka našla Hrvati mahom krive grčke vlade, dok njih 13 odsto odgovornim smatra EU, Evropsku komisiju i MMF.

Sadašnju grčku vladu, na čelu sa premijerom Aleksisom Ciprasom, krivi 9,9 odsto anketiranih, a strane kreditore nešto više od šest odsto.

KOMENTARI2 komentara

  1. Apis says:

    Kao neko nesto pita rvate. Oni samo laju dok gazda ne kaze mars. Mogu da pevaju, danke dojcland i da strepe kad svabe idu na WC. Ako svaba povuce vodu u WC-ju ode rvat gde treba.

  2. Herceg Novi says:

    @Apis 1.000.000.000 + :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *