ХРВАТИ одговорили Вучићу и Влади Србије!

HRVATI odgovorili Vučiću i Vladi Srbije!

13 decembra 2016

a-hrvatska-zastava-4566

Predsednik Sabora Hrvatske Božo Petrov rekao je da je potpuno neprimerena reakcija zvaničnog Beograda na hrvatske primedbe na otvaranje poglavlja 26.

„Mislim da je potpuno neprimerena reakcija Srbije na bilo šta šta se događa u pregovorima“, rekao je Petrov novinarima u Saboru.

On je izrazio nadu da će, kako je rekao, Srbija uskoro shvatiti da postoje određeni uslovi koje treba da zadovolji da bi mogla da pristupi EU.

„Postavio bih im pitanje, kako je to Hrvatska trebalo da reaguje, je li možda trebalo na takav način svaki put da reagujemo kad bismo doživeli, ne otpor, nego sugestije šta treba napraviti?“, upitao je Petrov.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je ranije da Srbija lako može da ispuni traženi kriterijum za otvaranje poglavlja 26 o obrazovanju i kulturi i da on nije nikakav politički problem.

Ona je takođe rekla da sve zemlje moraju da ispune sve kriterijume u pregovorima i da je to učinila i Hrvatska.

Podsetimo, Hrvatska je blokirala otvaranje poglavlja 26, a srpska delegacija napustila je Brisel, te premijer Vučić ne prisustvuje međuvladinoj konferenciji sa EU.

KOMENTARI8 komentara

 1. Vasilije says:

  Poklacemo se sa krvatima jer to od nas traze preklani vratovi male srpske djece koju su preklali krvati i njihova 754 svestenika. Jev. po Mat. 5:38 to nalaze Srbima. Bog je na Srbinovoj strani ! Zivjela Rusija !

 2. Kulak says:

  Ko sa hrvatima tikve sadi o glavu mu se razbijaju!

 3. Anđe says:

  Pa ovaj pošten narod je valjda zahvalan što nam ne daju u uniju, izgleda da će se ona raspasti pre nego što Srbi stignu tamo. Božija volja, sigurni smo da će se spasti svako ko ustima priznaje a u srcu čvrsto veruje u spasenje kroz poslanstvo Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista. (Ovo je najpre Božija volja)

 4. watkins says:

  Hvala vam na vasoj EU, ali nama to ne treba. Usrecite se vi sa njom i njihovim ucenama.

 5. putinofil says:

  ako uđete u EU dokazati će te da ste kukavice i izdajnici

 6. Neca says:

  Hebes i eu i hrvatsku..hehe ..i onako im se blizi kraj

 7. marinko says:

  srbi u srbiji nebi trebali da uopste pricaju sa hrvatskom dok ne vrati srbsku tretoriju i imovinu koja unija i bakraci da ih miri sa hrvatima sve kontakte treba prekinuti sa ustasama i da plate zlocin koji su pocinili iz 1941- do 1991- godine sve zemlje koje su priznali nezavisnu drzavu hrvatsku bez srba one bi isto odgovarale za genocid ako srbi odu u uniju onda ce biti srbi genocidan narod a ustase posteni i ratnici grozno od vlade u srbiji kom se klanja i ponizava

 8. Miodrag says:

  Mali pakosni i podli komšija,sklon svakom pritajenom i nepritajenom zlu.Eto,to je Hrvatska Srbiji.Zlotvor doveka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *