ХРВАТИ ОДЛУЧНО РЕКЛИ „НЕ“ БОШЊАЦИМА

HRVATI ODLUČNO REKLI „NE“ BOŠNJACIMA

4 jula 2024

ZAMENIK ministra odbrane u Savetu ministara Aleksandar Goganović rekao je za RTRS da su nadležne institucije u Hrvatskoj odbile da daju saglasnost na imenovanje vojnih atašea pri Ambasadi BiH u Zagrebu, brigadirima Mirsadu Stabančiću i Izudinu Skopljaku, zbog njihove ratne biografije.

Zato što su bili u sastavu zloglasne Sedme muslimanske brigade, koja je upamćena po stravičnim zločinima nad Hrvatima tokom muslimansko-hrvatskog sukoba u građanskom ratu u BiH.Goganović je rekao da Hrvatska kao suverena zemlja ima pravo da ne da agreman, bez bilo kakvog obrazloženja. U skladu sa diplomatskim pravom.

Goganović je istakao i da je to klasični nastavak bošnjačke politike da pripadnike ove zloglasne ratne vojne formacije instaliraju na veoma bitne funkcije.

On je potvrdio da je Ministarstvo odbrane, kojim rukovodi Zukan Helez, pripremilo novi predlog o imenovanju Kemala Suljevića za vojnog atašea pri Ambasadi BiH u Zagrebu, a koji bi Predsedništvo BiH trebalo da razmatra na sednici zakazanoj za četvrtak, 4. jula.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *