ХРВАТИ ОТКРИВАЈУ – АЛАРМИРАЛИ НАТО: Србија добија моћне ракете! ЕВО О ЧЕМУ СЕ РАДИ

HRVATI OTKRIVAJU – ALARMIRALI NATO: Srbija dobija moćne rakete! EVO O ČEMU SE RADI

10 novembra 2019

Delegacija srpskog ministarstva odbrane i vojske prisustvovalo je bojevom gađanju protivvazdušnim sistemom Mistral 3, čiju je kupovinu Srbija ranije ove godine ugovorila s Francuskom, na Sardiniji, saopštilo je Ministarstvo odbrane, a prenosi hrvatska agencija HINA.

– Pripadnici srpske vojske uverili su se u kvalitet Mistrala 3 i mogućnost njegovog integrisanja u sistem PASARS – rekao je pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović nakon gađanja na poligonu italijanske vojske na Sardiniji.Kupovina Mistrala 3 dogovorena je tokom ovogodišnje posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji, kada je potpisano više sporazuma u ​​oblasti naoružanja i vojne opreme.

Mistral 3 je „poslednja generacija prenosnih raketnih sistema kratkog dometa“, a u odnosu na slične sisteme ostalih proizvođača izdvaja ga „niz naprednih karakteristika“, stoji u saopštenju ministarstva u kojem se dodaje da će biti isporučen Srbiji u dve varijante.

U prvoj varijanti će se koristiti „kao laki prenosni PZO sistem“, dok će u drugoj varijanti „biti integrisan u artiljerijsko-raketni sistem PASARS-16 visoke nivoe balističke zaštite i mobilnosti“.

Kupuju i ruski sistem Pancir Srbija je zadnjih dana privukla veliku pažnju američke administracije zbog kupovine ruskog sistema Pancir, a u posetu Beogradu u petak je stigao zvaničnik Stejt departmenta Tomas Zarzecki, koji rukovodi radnom grupom zaduženom za primenu sankcija protiv ruskog bezbednosnog sektora, firmi i država koje imaju vojnu saradnju sa Rusijom.Zarzecki se nije izjasnio nakon niza sastanaka u Beogradu, a šef diplomatije Ivicom Dačić kratko je rekao novinarima posle susreta sa američkim zvaničnikom da je „razgovor bio korektan i dobar“ te da „neće biti sankcija“, piše Index.hr.

Po Dačićevim rečima, Zarzecki je „bio zadovoljan“ onim što je čuo u razgovoru jer Srbija „nema šta da krije“. Specijalni američki izaslanik za zapadni Balkan Matthev Palmer istakao je, tokom nedavne posete regionu, zabrinutost zbog mogućnosti da Srbija nabavi rusko oružje. Američka diplomatija reagovala je na razmeštaj S-400 i pancir pre dve nedelje u Srbiji kada su ti najsavremeniji sistemi protivvazdušne odbrane dopremljeni u okviru vojne vežbe „Slavenski štit 2019“. To je prvi put da su ti sistemi poslani u inostranstvo radi učestvovanja u manevrima, objavilo je rusko ministarstvo odbrane.

KOMENTARI11 komentara

 1. Marko st says:

  Unistili strele i igle pa kupujemo mistrale...igraju se s nama.

 2. Gardista says:

  Vi mislite da je s 400 stvarno otisao iz Srbije? A ne znate da je Srbija napravila maketu istog koji je vracen za Rusiju!

 3. Danijel says:

  Daj boze da vas sravnimo i vratimo za Jasenovac sve i Hrvatska ne bi trebala biti u ovim granicama

  • Ivana says:

   U nikojim granicama ako baš mora onda Zagreb sa Zagorjem samo to i jeste Hrvatska.

 4. Stanko says:

  Jenkiji go home

 5. teoretičar says:

  Ovi sićušni i zgocani vojnici su uveze mi iz Kine privremeno. Nema veze. Barjak je do haja. Gde ima das kupi takav pa da okačim na moj sedam metarski čempres ispred gonka? Za lepog vremena ima das vidi sa dvanaes kilometara sa beščanskog Velikog brega, ko inđijski silosi pre 60 godina. Kada gledam ovaj barjak, setim se Cara Lazara. Srbija je to, bre!

 6. Jura iz Samobora says:

  Daj kaj je vama Srbijanci, pućanstvo u Hrvatskoj ne razmišlja o vama uopće, riješili smo vaš problem i ne zanima te nas.

  • Velika Metla says:

   Ovako ste plačipizdili fašistima devedesetih da vam pomognu da proterate Srbe,jer sami to NIKADA ne bi ste uspeli. Upamti ustašo,Srbin još nije podvukao crtu.

  • Bora says:

   ...u Krvatskoj se sluša srbska muzika, jedu srbska jela, priča srbski sa novoizmišljenim vatikanskim rečima i onda priča da su prestali da razmišljaju o srbima su samo pusti snovi prosečnog krvata. Pobiti više od milion srba a govoriti da se ne razmišlja o Srbima je glupost...

 7. vanja says:

  Kupovati takvu vrstu oruzja od neprijatelja kakvi su Francuzi je pravo ludilo. Zna se da u slucaju da Srbija zarati na primer sa Siptarima ili Hrvatima, Francuzi imaju mogucnost, i nece je propustiti, da "ugase" na distansi sisteme koji su u nasoj upotrebi.

  • Bora says:

   ...slično kao turski S400 koji su kupili turci od Rusa...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *