ХРВАТИ ПОРУЧИЛИ АМЕРИКАНЦИМА: Не мешајте се!

HRVATI PORUČILI AMERIKANCIMA: Ne mešajte se!

7 oktobra 2021

Ministarstvo odbrane Hrvatske poručilo je, povodom nedavnih informacija u javnosti da Sjedinjene Države moraju da „aminuju“ hrvatsku nabavku francuskih lovaca „rafal“, da Amerikanci u taj posao nemaju šta da se mešaju.„Francuska je izvorni proizvođač aviona ‘rafal’ i njegove celokupne opreme koja je NATO kompatibilna. Samim tim, ne postoji dobijanje dozvole za prenos vlasništva Republici Hrvatskoj od neke druge države, pa tako ni od SAD“, navodi se u saopštenju hrvatskog ministarstva koje je preneo „T portal“.

U saopštenju se dalje navodi da, kao što je Ministarstvo odbrane i dosad nabavljalo opremu za neke druge borbene sisteme koji se koriste u Hrvatskoj vojsci, tako i za „rafale“, radi se o zasebnoj nabavci opreme koja uključuje američke komponente u odgovornosti Ministarstva odbrane kao krajnjeg korisnika.

„Po svemu navedenom, već se razgovaralo sa predstavnicima Ambasade SAD u Hrvatskoj. Pregovori Hrvatske i Francuske o ugovoru za kupovinu 12 aviona ‘rafal’ u završnoj su fazi i ugovor će biti potpisan na vreme, pre kraja godine“, istaklo je hrvatsko ministarstvo.

KOMENTARI12 komentara

 1. Srbski vitez says:

  Imaćemo šta da rušimo kad nam pravoslavna braća Rusi isporuče S-400! Samo jedan takav sistem obara sve što leti nad Balkanom! U tom slučaju Kurvatima je najpametnije da ni ne uzleću jer vrlo brzo bi sleteli... ali katapultirani iz kante zvane miraž!

  • Veliki brat says:

   Ne radi se o Mirage-u, već o Rafale-u. Nemaš pojma.

   • zivko ceroivic says:

    Rafale je nastavak Nirage linije

    • zivko ceroivic says:

     nastavak Mirage a ne Nirage linije

 2. Srbija Cveta says:

  Ne da su odbrusili Americi, isto kao naš Vuli i Vuči. E jesu vala hrvati glup narod.. Mogu da se mere samo sa srbima i bosancima. Kupili su neke leteće kante isto kao i mi od Rusa. I to zato što se prodavcima kanti nije isplatilo preskupo održavanje takve zastarele tehnike. A hrvati verovatno maštaju da te rafale upotrebe na srbima. Neka im je sa srećom, ima nas malo na severu kosova i malo u centralnoj srbiji, samo neka paze da ne pokose više svojih nego naših u samoj srbiji.

 3. Bilo jednom u Ameriki says:

  Mixed? No mix, remix only .

 4. Hrvacki kralj Cmarislav says:

  Kolko ih kupuju, 1 ili 2 komada? :-))))))))

  • Veliki brat says:

   Cijelu eskadrilu. 12 komada.

  • Boki says:

   Oba

 5. persida says:

  Kupuju pola komada sada, a drugu polovinu kad dobiju kredit.

 6. Petrovgrad says:

  Ruzvelt je u razgovoru sa britanskim ministrom spoljnih poslova Antonijem Idnom (15. marta 1943) izjavio da “Srbi i Hrvati nemaju ništa zajedničkog i da je smešno prisiliti dva tako oprečna naroda da žive zajedno u jednoj državi”. Frenklin Delano Ruzvelt: Hrvate treba staviti pod starateljstvo

 7. Milunka Savic says:

  Pazite, ako su HR, kao najveci poltroni onih koji vladaju nesto rekli SAD, onda je Amerika sigurno na klizavici. Inace bi i dalje pevali "danke.." OBRAZ, STA TO BESE???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *