ХРВАТИ ПОРУЧИЛИ АМЕРИКАНЦИМА: Не мешајте се!

ХРВАТИ ПОРУЧИЛИ АМЕРИКАНЦИМА: Не мешајте се!

7 октобра 2021

Министарство одбране Хрватске поручило је, поводом недавних информација у јавности да Сједињене Државе морају да „аминују“ хрватску набавку француских ловаца „рафал“, да Американци у тај посао немају шта да се мешају.„Француска је изворни произвођач авиона ‘рафал’ и његове целокупне опреме која је НАТО компатибилна. Самим тим, не постоји добијање дозволе за пренос власништва Републици Хрватској од неке друге државе, па тако ни од САД“, наводи се у саопштењу хрватског министарства које је пренео „Т портал“.

У саопштењу се даље наводи да, као што је Министарство одбране и досад набављало опрему за неке друге борбене системе који се користе у Хрватској војсци, тако и за „рафале“, ради се о засебној набавци опреме која укључује америчке компоненте у одговорности Министарства одбране као крајњег корисника.

„По свему наведеном, већ се разговарало са представницима Амбасаде САД у Хрватској. Преговори Хрватске и Француске о уговору за куповину 12 авиона ‘рафал’ у завршној су фази и уговор ће бити потписан на време, пре краја године“, истакло је хрватско министарство.

KOMENTARI8 коментара

 1. Srbski vitez says:

  Imaćemo šta da rušimo kad nam pravoslavna braća Rusi isporuče S-400! Samo jedan takav sistem obara sve što leti nad Balkanom! U tom slučaju Kurvatima je najpametnije da ni ne uzleću jer vrlo brzo bi sleteli... ali katapultirani iz kante zvane miraž!

  • Veliki brat says:

   Ne radi se o Mirage-u, već o Rafale-u. Nemaš pojma.

 2. Srbija Cveta says:

  Ne da su odbrusili Americi, isto kao naš Vuli i Vuči. E jesu vala hrvati glup narod.. Mogu da se mere samo sa srbima i bosancima. Kupili su neke leteće kante isto kao i mi od Rusa. I to zato što se prodavcima kanti nije isplatilo preskupo održavanje takve zastarele tehnike. A hrvati verovatno maštaju da te rafale upotrebe na srbima. Neka im je sa srećom, ima nas malo na severu kosova i malo u centralnoj srbiji, samo neka paze da ne pokose više svojih nego naših u samoj srbiji.

 3. Bilo jednom u Ameriki says:

  Mixed? No mix, remix only .

 4. Hrvacki kralj Cmarislav says:

  Kolko ih kupuju, 1 ili 2 komada? :-))))))))

  • Veliki brat says:

   Cijelu eskadrilu. 12 komada.

 5. persida says:

  Kupuju pola komada sada, a drugu polovinu kad dobiju kredit.

 6. Petrovgrad says:

  Рузвелт је у разговору са британским министром спољних послова Антонијем Идном (15. марта 1943) изјавио да “Срби и Хрвати немају ништа заједничког и да је смешно присилити два тако опречна народа да живе заједно у једној држави”. Френклин Делано Рузвелт: Хрвате треба ставити под старатељство

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u