ХРВАТИ ПОВЛАЧЕ ИЗНЕНАЂУЈУЋИ ПОТЕЗ: Опет све због Срба и Србије!

ХРВАТИ ПОВЛАЧЕ ИЗНЕНАЂУЈУЋИ ПОТЕЗ: Опет све због Срба и Србије!

3 децембра 2019

Скупштински одбор за безбедност једногласно је подржао опремање хрватске војске вишенаменским хеликоптерима УХ-60М Блацк Хаwк. Хрватски министар одбране Дамир Kрстичевић је том приликом истакао да се мора водити рачуна о безбедности државе. Према његовим речима никада се више не сме догодити 1991.година кад је Хрватска брутално нападнута од стране великосрпског агресора.

Блацк Хаwк је вишенаменски хеликоптер који је потпуно интероперабилан са хеликоптерима ОХ-Д Kиоwа Wарриор и осталим борбеним системима ХВ.„Сигурност наших грађана мора бити један од приоритета. НАТО је темељ наше сигурности уз хрватску војску. Kоначно је и Хрватска након пет година направила национални план како доћи до 2 посто БДП-а у ресору обране, те дефинисала пројекте који су битни за опремање и модернизацију. Знамо сви скупа како је било 1991. кад је Хрватска била брутално нападнута „великосрпском агресијом“. Ми никад више не смемо доћи у ту позицију. Јасно да је човек кључан. Најважнији, и он мора имати средства, опрему, наоружање. Не да опет идемо у рат, него да се можемо одбранити. Видели сте колико се наоружава Србија, о томе морамо водити рачуна“ – рекао је министар Kрстичевић.

У америчкој и многим војскама света овај је хеликоптер у масовној употреби и практично је нека врста радног коња тако пројектованог да га се може укрцати у труп транспортног авиона Ц-130 Херцулес (односно да два комада стану у један Ц-141 Старлифтер, а њих шест у транспортни Ц-5 Галаxy). На тај начин брзо га се може пребацити на било које светско ратиште.

Осим ручно склопивог ротора и аеродинамичне линије, труп хеликоптера структурно је направљен тако да штити посаду и путнике те подноси и тежа оштећења било да је реч о непријатељској ватри или оптерећењима насталима услед изузетно тврдог слетања или удара у површину.

Блацк Хаwк је дуг 19,4, а висок 5,2 метра, с пречником ротора од 16,4 метра. Опремљен је инерцијалним и ГПС навигацијским системима, транспондерима за разликовање пријатељских од непријатељских летелица и уопштено модерном дигиталном авиоником, чак и с такозваном ” гласс цабин ” командном таблом какву производи изреалски Елбит.

(Bog-rata)

KOMENTARI4 коментара

 1. persida says:

  Ameri ce im uvaliti gvozdjuriju koju nikada nece koristiti. Kroasani moraju shvatiti da svemirom ne vladaju Srbi, vec NOVAC.

 2. Kromanjonac says:

  Pdv im ide na 40% a emigracija samo GAS of dugova :-)))

 3. Gagi says:

  Njima je zivotni (drzavni) prostor stvorila Srbija svojom krvlju jer smo smatrali da su zabludele ovcice, da ce se dozvati. Ne, njima pomoci nema. U dusi im je konvertitstvo, stalno ce da menjaju zastitnike isto kao i chipetari. To je odlika jadnih i nesposobnih, jednom su izdali i poremetili svoju duhovnu vertikalu i to ce ih pratiti u svim buducim generacijama. Svako ulaganje u takve je tezak promasaj, NIKADA od izdajnika i prokletog nije moguce napraviti novog dobrog coveka. To je i Tito pokusao, kao sto vidimo, eksperiment nije uspeo. Samo je Isus svojom jakom Verom mogao da pretvori vodu u vino. Jaka Vera,Vera,Vera i samo iskrena Vera u pozitivnom i dobrom smislu ima zivotnog uspeha. Sama pomisao na mrznju je destruktivna, najvise za onog koji se njom sluzi.Tako, da, neka ih, neka se sludjuju i zabavljaju svojim budalastinama.

 4. zoran says:

  Bolestan narod, pa ko je koga napao,,,Cista budalastina,, Srbi nisu isterali ni jednog hrvata a koliko ste vi Srba, a i ko je otisao od hrvata iz Srbije sam je dobrovoljno otisao. Samo pogledajte koja prava Hrvati u Srbiji imaju a koja Srbi u hrvatskoj imaju... Sram vas bilo ,kako ste nastali tako cete i nestati, zao mi samo nevinog naroda koji i kod vas ima ... Jasenovac ce vam doci glave,to je vase ruka delo koje se nikad ne moze izbrisati niti zaboraviti,, Opet se ogradjujem od posteni Hrvata koje ima i u Hrvatskoj...Jos jednom SRAM VAS BILO !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u