ХРВАТИ ПОВЛАЧЕ ИЗНЕНАЂУЈУЋИ ПОТЕЗ: Опет све због Срба и Србије!

HRVATI POVLAČE IZNENAĐUJUĆI POTEZ: Opet sve zbog Srba i Srbije!

3 decembra 2019

Skupštinski odbor za bezbednost jednoglasno je podržao opremanje hrvatske vojske višenamenskim helikopterima UH-60M Black Hawk. Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević je tom prilikom istakao da se mora voditi računa o bezbednosti države. Prema njegovim rečima nikada se više ne sme dogoditi 1991.godina kad je Hrvatska brutalno napadnuta od strane velikosrpskog agresora.

Black Hawk je višenamenski helikopter koji je potpuno interoperabilan sa helikopterima OH-D Kiowa Warrior i ostalim borbenim sistemima HV.„Sigurnost naših građana mora biti jedan od prioriteta. NATO je temelj naše sigurnosti uz hrvatsku vojsku. Konačno je i Hrvatska nakon pet godina napravila nacionalni plan kako doći do 2 posto BDP-a u resoru obrane, te definisala projekte koji su bitni za opremanje i modernizaciju. Znamo svi skupa kako je bilo 1991. kad je Hrvatska bila brutalno napadnuta „velikosrpskom agresijom“. Mi nikad više ne smemo doći u tu poziciju. Jasno da je čovek ključan. Najvažniji, i on mora imati sredstva, opremu, naoružanje. Ne da opet idemo u rat, nego da se možemo odbraniti. Videli ste koliko se naoružava Srbija, o tome moramo voditi računa“ – rekao je ministar Krstičević.

U američkoj i mnogim vojskama sveta ovaj je helikopter u masovnoj upotrebi i praktično je neka vrsta radnog konja tako projektovanog da ga se može ukrcati u trup transportnog aviona C-130 Hercules (odnosno da dva komada stanu u jedan C-141 Starlifter, a njih šest u transportni C-5 Galaxy). Na taj način brzo ga se može prebaciti na bilo koje svetsko ratište.

Osim ručno sklopivog rotora i aerodinamične linije, trup helikoptera strukturno je napravljen tako da štiti posadu i putnike te podnosi i teža oštećenja bilo da je reč o neprijateljskoj vatri ili opterećenjima nastalima usled izuzetno tvrdog sletanja ili udara u površinu.

Black Hawk je dug 19,4, a visok 5,2 metra, s prečnikom rotora od 16,4 metra. Opremljen je inercijalnim i GPS navigacijskim sistemima, transponderima za razlikovanje prijateljskih od neprijateljskih letelica i uopšteno modernom digitalnom avionikom, čak i s takozvanom ” glass cabin ” komandnom tablom kakvu proizvodi izrealski Elbit.

(Bog-rata)

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Ameri ce im uvaliti gvozdjuriju koju nikada nece koristiti. Kroasani moraju shvatiti da svemirom ne vladaju Srbi, vec NOVAC.

 2. Kromanjonac says:

  Pdv im ide na 40% a emigracija samo GAS of dugova :-)))

 3. Gagi says:

  Njima je zivotni (drzavni) prostor stvorila Srbija svojom krvlju jer smo smatrali da su zabludele ovcice, da ce se dozvati. Ne, njima pomoci nema. U dusi im je konvertitstvo, stalno ce da menjaju zastitnike isto kao i chipetari. To je odlika jadnih i nesposobnih, jednom su izdali i poremetili svoju duhovnu vertikalu i to ce ih pratiti u svim buducim generacijama. Svako ulaganje u takve je tezak promasaj, NIKADA od izdajnika i prokletog nije moguce napraviti novog dobrog coveka. To je i Tito pokusao, kao sto vidimo, eksperiment nije uspeo. Samo je Isus svojom jakom Verom mogao da pretvori vodu u vino. Jaka Vera,Vera,Vera i samo iskrena Vera u pozitivnom i dobrom smislu ima zivotnog uspeha. Sama pomisao na mrznju je destruktivna, najvise za onog koji se njom sluzi.Tako, da, neka ih, neka se sludjuju i zabavljaju svojim budalastinama.

 4. zoran says:

  Bolestan narod, pa ko je koga napao,,,Cista budalastina,, Srbi nisu isterali ni jednog hrvata a koliko ste vi Srba, a i ko je otisao od hrvata iz Srbije sam je dobrovoljno otisao. Samo pogledajte koja prava Hrvati u Srbiji imaju a koja Srbi u hrvatskoj imaju... Sram vas bilo ,kako ste nastali tako cete i nestati, zao mi samo nevinog naroda koji i kod vas ima ... Jasenovac ce vam doci glave,to je vase ruka delo koje se nikad ne moze izbrisati niti zaboraviti,, Opet se ogradjujem od posteni Hrvata koje ima i u Hrvatskoj...Jos jednom SRAM VAS BILO !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *