ХРВАТИ ПРЕКИДАЈУ АГОНИЈУ: Сад ми нећемо ваше авионе!

HRVATI PREKIDAJU AGONIJU: Sad mi nećemo vaše avione!

30 decembra 2018

Ako se uskoro ne postigne dogovor SAD i Izraela i Hrvatska ne dobije onu konfiguraciju aviona koja je pobedila na tenderu, Vlada odustaje od izraelskih aviona.

Hrvatska će i poništiti i poništava tender za nabavku višenamenskih aviona i ostavlja SAD i Izrael da sami dalje rešavaju spor, pišu regionalni mediji.

Time bi Hrvatska, prvenstveno u svrhu transparentnosti celog procesa, presekla neprijatnu situaciju u kojoj se zatekla između dva saveznika, saznaje Večernji list.

“U avionima koje nameravate da prodate Hrvatskoj ne sme da bude ništa što nije američko”, glasi sažetak pisma koje je otišlo iz State Departmenta izraelskoj strani.

Uslova z aprodaju je, pišu mediji, više od 10, a svi se svode na isto – ne dozvoljava se prodaja izraelske tehnologije i nadogradnje na avionima F 16. Rok koji je SAD dao Izraelu za odgovo je kratak.

KOMENTARI8 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  A čime ćete da kupite, KROmanjonci ??? Zaduženi ste ko Grčka na kvadrat! "Treba" vam još dugova a već pola stanovništva vam je pobeglo od bede i kontejnera u inostranstvo!

  • Veliki brat says:

   A što to tebe briga? Nije tvoj problem!

 2. Goran says:

  ...koga zabole...plovak...

 3. milorad says:

  kromanjonci lete u blato.Mada nije mi jasno šta nas to zanima uopšte.Ustaše bi da ratuju protiv srbije i TO je jedino što treba da nas zanima, njihovi blamovi su već legendarni inače.

 4. Kulak says:

  A šta će im ti avioni?Kao da neko hoće da ih napadne. Niti hoće,niti je to bilo kome potrebno.Zna se da su hrvati sami sebi najveći neprijatelji.Dobili su državu,etnički očišćenu,a onda krenuli sami na sebe.Demografski izumiru,masovno se iseljavaju,proizvodnja im je propala,brodogradilišta pred gašenjem,trgovina u kolapsu sa bezbroj korupcionaških i pljačkaških afera.Što dalje od njih!

  • Deda Micko says:

   Cela Hrvatska je na prodaju, moze da je kupi bilo ko, a oni furaju nacionalizam. Pa, to je bolje od Nusica, ziva komendija.

   • Veliki brat says:

    Glavno da je vama bolje. hahaha

    • Euqaliptus says:

     Naravno u svakom smislu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *