HRVATI PRETE BUNJEVCIMA U SRBIJI: „Dabogda vas Srbi poklali“!

HRVATI PRETE BUNJEVCIMA U SRBIJI: „Dabogda vas Srbi poklali“!

11 septembra 2014

NDH ustaseSamo dan pošto se digla buka zbog udžbenika na bunjevačkom govoru, poklona predsednika Tomislava Nikolića, na imejl adresu Mirka Bajića, lidera Saveza bačkih Bunjevaca iz Subotice, stigla je poruka preteće i nacionalističke sadržine naslovljena kao „Dabogda vas Srbi poklali“.

U poruci još piše, „vidim vaše cigansko lice na hrvatskim televizijama povodom Nikolićeva udžbeničkih ‘poklona’ i mogu vam samo poželeti kada svoj izdajnički cilj postignete, a to je da hrvatski element u Srbiji istrebite, i da budete Bunjevci-katolici, da vas Srbi poklaju a to će napraviti kad tad: Stoko izdajnička, dabogda se pokolj dogodio što prije… mislite ciganine da će vas Srbi tolerirati, hahaha, smrt, smrt je ono što vas čeka…“ Poruku potpisuje izvesna Mila Perković, Hrvatica iz Republike Hrvatske.

– Lično sumnjam da je u pitanju osoba iz Hrvatske, jer je mala verovatnoća da tamo neko ima moj lični mejl, iskreno mislim da iza toga stoji neko odavde – smatra Mirko Bajić.

– Ovakve provokacije i pretnje rezultat su stavova predstavnika hrvatskih institucija, pre svega Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji, konkretno u Subotici, koji u panici da će se pokazati da su veoma malo, gotovo ništa, učinili za hrvatsku nacionalnu manjinu, pokušavaju da podignu tenzije na međunacionalnoj osnovi.

KOMENTARI5 komentara

 1. Srbin Torlak says:

  Bunjevci su poseban narod i oni nemaju nikakve veze sa Hrvatima,a hrvatski bolesnici iz Hrvatske hoće na silu da ih hrvatizuju!!! Oni su srodni Srbima iz BiH i Crnogorcima,a katoličke su vere... I šta ustašama tu nije jasno!?

 2. Sergio says:

  Ja prvi put cujem za te bunjevce. Cudo da ih ustase jos nisu poklale jer samo oni to rade.

 3. goran says:

  Moja majka je Bunjevka. Uvek se ljutila kada joj kažu da je hrvatica.

 4. blago says:

  ako si katolicke vjere nemoras automatski biti i Hrvat, kako se misli u Hrvatskoj

 5. zoran vojnić purčar says:

  Bunjevačka je borba teška...Komunisti su nas decenijama pokušavali da asimiliju u Hrvate,i nažalost uspeli su u velikom broju.Vreme je da nas naša država Srbija zaštiti,i vrati našim korenima,jel mi smo ipak bili državotvorno narod,i zajedno smo sa Srbima u vojvođanskoj skupštini izglasali prisajedinjenje matici Srbiji.To velike Hrvate sa onu stranu Dunava najviše boli,i iritira...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *