ХРВАТИ ПРЕВАРЕНИ! Америка Хрватској донирала неисправна возила!?

HRVATI PREVARENI! Amerika Hrvatskoj donirala neispravna vozila!?

29 januara 2017

usa-donated-army-vehicles-to-croatia 435

Dve i po godine posle donacije 220 okolopnih vozila tipa MRAP od Sjedinjenih Američkih Država, za gotovo sva vozila Ministarstvo obrane Hrvatske mora da ugovori nabavku novih višeslojnih balističkih stakala, objavio je večeras hrvatski portal jutarnji.hr.

Oko 70 vozila odbačeno je u krugu Remontnog zavoda u zagrebačkom Junkomiru zbog oštećenih stakala, a Damir Krstičević, ministar odbrane Hrvatske potvrdio je nedavno da je bar trećina ovih vozila neispravna I ne mogu biti korišćena.

Kada su vozila 2014. godine stigla u Hrvatsku, najviši vojni civilni zvaničnici su tvrdili da ih je potrebno ofarbati, deo njih naoružati I da će potom biti spremna za korištenje, piše jutarnnji.hr.

Tvrdilo se, takođe, da je pre isporuke na svakom vozilu obavljen redovni servis, da su otklonjeni svi eventualni manji ili veći nedostaci. Ali, 2,5 godine kasnije opravdano se postavlja pitanje : da li su SAD poklonile Hrvatskoj neispravna vozila?

(danas.rs)

KOMENTARI12 komentara

 1. Kim-un Jong says:

  A što, zar Srbi misle da će proći bolje sa svojom pošiljkom? Oni sve nas na Balkanu gledaju kao na budale kojima će prodati smeće, od hrane do vojne opreme, bez obzira radilo se o Amerikancima, Nijemcima ili Rusima.

  • Wyoming says:

   E tako je samo sto to velika vecina naroda nikako ne vidi jer im mediji prepiraju mozak i ta vecina razmislja kako mediji kazu.

  • DžigiBau says:

   ali srbi su upoznati sa činjenicom da je potreban remont i to ozbiljsn kao i pare i to velike... ali ali je to ipak jeftinije nego novo a jesmo mi bivši ko govno ko balega... manje-više nije nam bila loša i respektabilna bivša zajednica,oogledaj samo u.s.a., dali se vole teksašani i mein-ovci...???

 2. Beli Orao says:

  Nema šta da se ljutimo nemamo para za novo pa kupujemo staro ili korišćeno do izlaska garancije!!! A ako je i poklonjeno " poklonu se u zube ne gleda " !!! Što smo mi balkanci ( to su i ustaše samo da ne misle da su nešto drugo) nezahvalna goveda i da smo novo dobili neznani reći hvala hvalaaaahaha vhaaaa haha ha !!! ;)))

  • Wyoming says:

   Ako neces da gledas u zube ti mu onda gledaj u dupe. Radioaktivo smece pokupili po ratistima pa sad nama poklanjaju.

 3. Aleks says:

  Od 220kom poklonjenih nek ih 50 hoda ostali za delove đabe dobili neko se još buni. A T72 ga otvara ko konzervu imo nova stakla ili stara😉

 4. _Mile says:

  Amerikanci samo gledaju da se otarase otpada, pa suvam ga i uvalili, Srbija dobija od bratskog Ruskog naroda naoružanje, a sad i od belorusa, a kad stigne videćete da su potpuno ispravni.

 5. Branislav says:

  mislio sam da smo samo mi nezahvalni...komšije, sve se to da popraviti. HVALA je jedina dobra rec. Niko nije duzan da vam pokloni nesto. hej POKLON je nesto cemu se u zube ne gleda vec iskoristis kako znas i umes. i mi smo mislili da su nama rusi duzni pomagati ali neko ti pomaze kad moze i koliko moze ...

 6. Djordje says:

  Tako je Mile ova bagra prozapadnjacka samo laje na bracu iz Rusije a kad opalimo sve okolne fasiste i okupatore tad ce da se uvere u staro , ispravno ili neispravno Rusko naoruzanje! Hvala braci iz Rusije i Belorusije .

 7. jastreb says:

  Ovo sto rade ameri i rusi je super,poklone ti pusku bez metaka a kroz prodaju istih zarede deset puta vise a glupa balkanska plemena je najlakse zavadit

 8. Dragan says:

  A sta ce tek Tramp da im uradi?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *