ХРВАТИ ПРОВОЦИРАЈУ И ПРЕТЕ: „Срби, шта се правите паметни, ти МИГ-ови ће бити срушени пре него што полете!“

HRVATI PROVOCIRAJU I PRETE: „Srbi, šta se pravite pametni, ti MIG-ovi će biti srušeni pre nego što polete!“

12 februara 2017

Milanovic 434

Bivši hrvatski premijer Zoran Milanović nije se usprotivio ideji vraćanja služenja vojnog roka u toj zemlji, ali smatra da bi on trebalo da traje ne manje od pola godine, a odgovarajući na pitanje o naoružavanju Srbije kazao je da Hrvatskoj ne treba protivvazdušna odbrana od Srbije.

U prvom intervjuu od izbornog poraza njegove Socijaldemokratske partije (SDP) i povlačenja sa čela te stranke, koji je dao za N1, Milanović je rekao da bi hrvatske vlasti trebalo da raspišu referendum o vraćanju služenja vojnog roka, naglasivši da prvo treba „definisati koja je to pretnja da moramo da šaljemo mlade ljude u vojsku“.

Na pitanje novinara „da li je to naoružavanje Srbije, “kuvanje“ u BiH“, Milanović je prvo kazao za srpski narod u Hrvatskoj i BiH da je „to jedna priča“.

– To su naši ljudi. Tu sam dosta i emocionalno vezan za neke događaje i ljude. Ta podela u veri, mislim… Što se tiče Srba u Hrvatskoj to je jedna priča – rekao je Milanović.

On je potom nastavio o vojsci Srbije koja, kako kaže, nabavlja rashodovane letelice.

– Što bi rekli tamo: “Oni leba nemaju da jedu u tom smislu““. Šta se praviš važan mislim, kakvi MIG-ovi? To će se srušiti pre nego što poleti. I mi zbog toga moramo da kupimo eskadrilu aviona? – upitao je bivši predsednik hrvatske vlade.

Na novinarsko pitanje da li bi on kupio avione da je ostao na vlasti, Milanović je odgovorio da Hrvatska „nema novca za to“.

– Ali, imamo za kvalitetnu protivvazdušnu odbranu, što je jeftinije i oružje je onoga koji se brani, a ne napada. S tim da to nama protiv Srbije ne treba – ocenio je Milanović.

On je naveo primer primer Mađarske koja „ima nekoliko polueskadrila Gripena, dodajući da su dva pala, uz opasku „desi se“.

– Ali ti avioni samo deluju vazduh-vazduh, a ne vazduh-zemlja. Oni služe samo za odbranu vazdušnog prostora. To je bačen novac i sad gledaju kako bi sa nekim da dele troškove – kazao je nekadašnji premijer Hrvatske.

On tvrdi da je Hrvatskoj potrebna mornarica.

– Identitet naš je more. Mi smo jedina slovenska nacija po govoru koja je morska. To more je bilo toliko dugo predmet zavisti. To se u Hrvatskoj smatra nečim što je „wow“. Kao kad imaš prelepu decu, prelepu ćerku. Na to si ljubomoran – naveo je on.

(Tanjug)

KOMENTARI5 komentara

 1. Sodom von Gomor says:

  MILANOVIČU, CEDI BUBULJICE I ĆUTI !

 2. sergej says:

  Ovaj prepodne poustaši a posle podne popartizani a u vremenu za pauzu poliberali. Komleks anoreksičnog uma potrošenog imidža i izlizane retorike od jednog neoustaše koji pokušava u kolektivnom ustaškom ludilu da opisuje šizofrenu vojnu taktiku i strategiju. Pa i tu morsku obalu što imate šta vam vredi kad ste na njoj samo konobari i sobari gazde su u Nemačkoj.Ovaj slabo izdinstani um je imao priliku da se dokaže kao predsednik vlade i??? Ali onda se desilo buđenje iz dijbetičke kome uz pomoć venozne doze ustaštva opet su mu Srbi krivi!

 3. Batina says:

  Popni se na djedov tavan da vidis koju je slavu slavio, vatikanoidu. malo ste krvi pravoslavne prolili pa bi jos. E, nece moci vasi dani vatikanoida su odbrojani.

 4. Kulak says:

  Pa moj se najbolji prijatelj preziva Milanović,žestoki Srbin.

 5. SRBENDA says:

  Ovaj rošavi ustaško sa retardiranom facom degeneričnog pitekantropusa laprda kao izgladneli pavijan koji nije jeo banane jedno dve nedelje... od gladi je totalno pobenavio i počeo da tiltuje... Na tužnom primeru ovog neuspelog ustaškog abortusa najočiglednije se vidi posledica iracionalne mržnje ukorenjene u bolesnom genetskom sklopu... i najjasnija postaje izreka koja kaže da nije važno šta se govori već KO govori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *