ХРВАТИ СА АМЕРИКАНЦИМА планирају нову „ОЛУЈУ“!

HRVATI SA AMERIKANCIMA planiraju novu „OLUJU“!

27 decembra 2016

phoca_thumb_l_kiowe_zadar_10082016_18_v-850x350-copy

Prema planu u čijoj izradi je učestvovao i zloglasni Ante Gotovina, kao povod za udar na Republiku Srpsku bio bi iskorišćen inscenirani napad na Hrvate u okolini Prijedora.

Neoustaški režim u Hrvatskoj planira da kad nabavi američke helikoptere „blek hok“ napadne Republiku Srpsku i etnički očisti njen zapadni deo, od Brčkog sve do Banjaluke!

U poverljivim diplomatskim izveštajima do kojih se došlo, hrvatski vojni i politički vrh je već izradio plan za novu „Oluju“.

U izradi strategije za novi progon Srba navodno je učestvovao i Ante Gotovina (haški optuženik a sada savetnik u Vladi Republike Hrvatske), a ta strategija predviđa da se kao povod za vojni udar na zapadnu RS iskoristi izrežirani oružani napad na Hrvate u okolini Prijedora.

Kako se navodi, Hrvatska nabavlja američke helikoptere upravo za ovu akciju i njima bi ona mogla vrlo brzo i lako da prodre dublje na teritoriju Republike Srpske. Hrvatski generali kao problem jedino vide reakciju Srbije jer se smatra da kada bi Srbija podigla „migove 29“ opremljene savremenim ruskim naoružanjem, operacija bi imala male šanse za uspeh.

Zbog toga je potrebno nabaviti savremene lovce zapadne vojne tehnologije, bar F-18 ili „gripene“, kako „bi se Vučić ili neki njegov naslednik odvratili da intervenišu na strani RS“, navodi se u tajnoj hrvatskoj strategiji koja je prošle nedelje dostavljena predsednici Kolindi Grabar Kitarović. Odmah nakon toga Kolinda je požurila u najavi kupovine nove borbene eskadrile. Međutim ovo im je teško izvesti jer moraju imati odobrenje NATO-a.

– Zato vlast u Zagrebu planira da inscenira napad na Hrvate u okolini Prijedora, koji bi onda bio predstavljen kao mučki udar Srba na Hrvatsku i njen narod u BiH. To bi Zagreb iskoristio da zatraži intervenciju Zapada. Hrvati bi iskoristili priliku da na američkim krilima izazovu rat. Okosnica napada na RS bili bi američki helikopteri „blek hok“, čiju je nabavku Kolinda već najavila – navodi se u izvoru.

Darko Trifunović, stručnjak za bezbednost, ocenjuje da Hrvatska preti „praznom puškom“ i da Hrvati naduvavaju priču i da su to njihove unutarpolitičke igre.

(Informer)

KOMENTARI17 komentara

 1. Kojekude says:

  Glupost živa pa da nabave svo to oružije da bi upali u Prijedor i pri tome verovatno istrpeli ozbiljne gubitke koji bi osim u ljudskim životima bili mereni i desetinama miliona dolara u vreme kada i kod njih narodne kuhinje rade punom parom,mislim da je to nemoguća avantura. Pogotovo sada kad Tramp preuzme vlast u SAD hrvati neće smeti da se čuju.,

  • W says:

   Cela KROmanjonija kopa po kontejnerima, mladi otisli u EU, ja ne znam ko ce da ratuje, mozda krezubi invalidi poput tog maymuna gotovine

  • Željko says:

   Kakve kuhinje bijedo jedna , koja ste bijeda nisi ni svjestan , pogledaj zapadnu Srbiju , južnu , ma bijeda ste najveća mitomani jedni !!

 2. ! says:

  Čuj Ante Gotovina planira ''oluju'' na RS! Ma ljudi, taj klipan Ante Gotovina je jedva završio 8 razreda osnovne škole! Gde je on učio visoke vojne škole za planiranje i vođenje neke komplikovane vojne akcije? Da Hrvatima nisu penzionisani US Generali isplanirali sve operacije proterivanja Srba iz RS i RSK, Srbi bi još bili tamo. Ante Gotovina je u Legiji Stranaca bio mlađi vodnik i šofer Pukovnika drugog padobranskog puka Legije stranaca.

  • Harry Neron says:

   Taj Gotovina je u legiji stranaca preživeo 17(!!!!!) godina. Da nije valjao kao vojnik nebi mu francuzi tri puta nudili produženje ugovora. Njegov uticaj video se i u ratu kada je 93. preuzeo operativno vođenje hrvatske vojske od tada( Maslenice) pa do Oluje srbska strana bjeleži samo poraze. Istina bli ali Gotovina je hrvatskoj vojski više doneo kao svi JNA generali koji su prestupili na hrvatsku stranu posle raspada JNA i koji su imali glavnu reč do dolazka Gotovine. Bio kakav bio, kontraverzna ličnost ali jedno je sigurno, vojni zanat ovlada bolje nego sva ex SFRJ generalska kamarila zajedno.

   • ! says:

    Pa da. Hajde bre ne trebunjaj, znam zastavnika koji ga je tukao kao vola kada je taj tvoj junak došao u drugi padobranski puk.Tvoj Gotovina je bio jedna obična jajara kao i većina Hrvata koji su bili u Legiji, čast izuzecima kao Major Roso, jedan Hrvat Kapetan koji je komandovao jednu četu inžinjeraca u Kandžuersu i naravno Podpukovniku Sabljić, koji je još uvek Aktivni Oficir ali se sada brine o starim legionerima u jednom mestu pored Marselja koje se zove Auriol. Gotovina je bio šofer, potrčko i kuvar kafe komandantu drugog padobranskog puka i nije bio 17 godina u Legiji! A to da je jurio Vojsku RSK, daj bre nemoj da si smešan, nije VRSK pobedio tvoj Gotovina i HV, nego Šljam od JNA Generala koji su ostali u VRSK I VRS, našalost! Sve su uradili da sabotiraju vojsku i da se nakradu svega i svačega. A da čitam na Vikipediji, da je tvoj junak učestvovao u ratu u Džibutiju 1974? Koliko ja znam jedina operacija Legije stranaca u Džibutiju je bila 6/02/1975. Ostalo neću ni da komentarišem, jer je gomila laži i izmišljotina.

    • Harry Neron says:

     Informacije nisu od strane vikipedie nego od jednog srbskog legijonara čiji otac je pradavao na vojnoj akademiji kopnene vojske. Inače te priče o kuvanju Kafe i vozačima izlaze iz krugova jugo oficira, onih oficira koje je taj "vozač i kuvar kafe" dve godine ponižavao na ratištima. Največi prevaranti koji postoje na tlu nekadašnje ex SFRJ su baš oficiri školovani u sistemu JNA koji u celom radnom veku do poslednjeg balkanskog rata nisu osetili na vlastitoj koži kako izgleda stvarni rat. Ko god je imao 5 minuta slobodnog vremena i malo osečaja za ratne rabote i nauke se spradao sa njima, Janša i Kacin u Sloveniji, Gotovina u Hrvatskoj, Tači i Haradinai na KiM. BiH sam pustio za kraj jer tamo je bila največa tragikomedija ko je sve JNA oficire vodio "žedne kroz vodu", razni Praljki i Blaškiči koji nisu imali pre rata nikave veze ni sa naoružanjem ni ratnom naukom kao takvom.

     • ! says:

      Uf bre! Hajde ovako, ja sam bio u Legiji stranaca od 1975 do 1980 i znam dosta o tome. Dan danas kada idem u Kasarnu GŠ Legije u Aobanje, sam tamo ka kod kuće, znam još po koje Legionere i sa njima pričam osvemu. Tvoj Gotovina je bio jajara!!! Kada sam mom ortaku koji je ostao u legiji i dogurao do Zastavnika ispričao da su Gotovina i ''Legija'' recipročno dogurali do ''Generala i Pukovnika'', čovek malo što se nije šlogirao od smeha. A za oficire Generale JNA čast izuzecima, bili su nesposobna bagra. To sam i sam primetio šta vrede u ratu 1991-95.

      • Harry Neron says:

       OK, bio si u legiji starnaca jedan ugovor ( 5 godina), Gotovina je do povratka u Hrvatsku odrađivao 4. ugovor, verovatno ne samo radi kuvanja kafe i vozakanja pukovnika naokolo. Narod, i legionari, mogu da pričaju što oču ali takvi su fakti. Isto kao što je fakt da sa dolazkom Gotvine počinje uspon hrvatske vojske na ratištima i porazi srbske strane. A kako to da ti nisi ostao dulje, barem još jedan ugovor, u legiji stranaca? Najbolje zarađuješ kada ideš iz ratne operacije u ratnu operaciju a svakome od vas koji ste iši tamo bio je prvenstveni interes zaraditi što više novca, krajem krajeva za svaki ratni skok sa padalom zaraditi jednogodišnji penziski radni staž nije malo novca i dozbvoljeno raditi protiv protivnika gotovo sve, gde se opet možeš bogato omastit, takođe je privilegija koju ima veoma malo vojnih jedinica u svetu.

 3. KNIN says:

  Ovo ako se desi bice odlicno iz nekoliko razloga. Prvo Srbi u RS ce se dozvati pameti i pocece da mrze i da Hrvate pocnu da smatraju neprijateljem. Do sad su Srbi iz RS uglavnom imali bratski odnos sa Hrvatima a prema muslimanima su gajili mrznju bez valjanog razloga.Muslimani nisu pobili 700.000 Srba ali Hrvati ite kako jesu i zato mi Srbi iz RS nisu jasni kad mrze muslimane a Hrvate vole.Drugi razlog je taj da bi ovakav Hrvatski napad na RS probudio Srbiju sto bi u eventualnom ratu moglo izroditi ideju da se povrati RSK. Jer to sigurno nebi bio rat koji bi se ogranicio samo na Banja Luku vec bi imo siri kontekst.I trece ono sto je naj vaznije tad bi svakom u Srbiji i RS konacno bilo jasno da sa HRVATIMA NEMA PODELE BOSNE NITI NA NJU IKO OD SRBA SME PRISTATI. Tudjman je prvi bio koji je trazio podelu Bosne sa Srbima ali takvu podelu gde bi Banja Luka i Zapadni deo BiH pripao Hrvatskoj. Tako da bi ovakav Hrvatski napad na RS imao mnogo dobrih posledica na nas Srbe kao sto je osvescenje Srba iz RS da svate ko su Hrvati i da eventualan progon 600.000 Srba iz Zapadnog dela RS moze proizvesti ideju da se povrati RSK u daljem zaostravanju. Koliko god po nas Srbe ovakav ustaski napad bio los jos je tri puta BOLJI.

 4. Sasulja says:

  Nebi tu bilo nista sporno da je klintonka pobedila,medjutim sad je vec druga prica,ne verujem da je tako lako izvodljiva.

 5. Vasilije says:

  krvat je koljac par ekselans i on ne moze bez klanja. eno kolju turiste a nekmoli nece Srbe. zaklali su neku meksikanku u splitu

 6. kuka says:

  Svako ima pravo da planira šta hoće. Ali pitanje je šta će od planova ostvariti.

 7. Petković Željko says:

  Smatram ovaj članak glupim jer protiv koga bi hrvati upotrijebili te helikoptere kad je poznato da to mogu biti samo civili jer RS nema vojsku niti odbrambene snage koje bi bile legitimini cilj za napad a bez toga se ne smiju usuditi napasti ,jer bi takvo kršenje povelje UN imalo za posljedicu krah te organizacije i Rusija bi imala puno pravo da se umjesa u taj sukob preko Srbije koja je garant i zastitnik RS po Dejtonskom sporazumu.To bi neminovno izazvalo rat širih razmjera jer Srbija ne bi još jednom mogla primiti toliki priliv izbjeglica.

 8. Veliki Hrvoser says:

  A hrvackih kopaca po kontejnerima oko Prijedora ima tacno troje :-)))

 9. Kulak says:

  Nisu nikakav problem par starijih osoba hrvatske etničke pripadnosti oko Prijedora.To su naši građani,poreski obaveznici Republike Srpske.Imaju ista prava i obaveze kao i mi Srbi.Problem je hrvatska lobistica u Beogradu,zloglasna Sonja Biserko.Ona ruši Srbe i Srbiju,a u Srbiji živi dobro,ne dira je niko.

 10. KNIN says:

  PETKOVIC ZELJKO@ Pa priliv 600.000 Srpski izbeglica iz RS u Srbiju bi proizveo i pripremio SRBIJI PRILIKU DA VRATI REPUBLIKU SRPSKU KRAJINU. Zna se vrlo dobro da su Srbija i RS zrtvovali RSK zbog RS. I sad ako bi Hrvatska udarila na RS i proterala 600.000 Srba iz tog Zapadnog dela po svakoj zdravo razumskoj logici Srbija bi imala naravno uz podrsku Rusije da krene u totalni rat sa Hrvatskom. A osnovni cilj bi po logici bio osloboditi prostor RSK. ZATO JER SE 1995 NIJE DOGOVORILO DA HRVATSKA UZME BANJA LUKU I TAJ DEO RS vec su se dogovorili da se uzme samo RSK. E sad ako Hrvati prekrse taj dogovor Tudjman Milosevic i uzme Zapadni deo RS tad je Srbiji otvoren put da vojno vrati RSK ili bar pokusa. Tako da bi po mom misljenju bilo odlicno po nas Srbe da ustase isteraju 600.000 Srba iz RS a to bi stvorilo KONTRA REAKCIJU jer kao sto si sam primetio Srbija nebi mogla primiti toliki broj izbeglica. A to bi verovatno dovelo do veliki problema u samoj Srbiji a mozda cak i do neke vrste rata u Srbiji izmedju sami Srba. RSK moze povratiti samo i jedino egzodus 600.000 Srba iz RS i nista vise to bi po svakoj logici dovelo do velikog rata na Balkanu a Srbija ovog puta nebi mogla biti po strani kao sto je bila 1995. Sad bi morala htela ne htela uci u taj rat ako ne misli da unutar same Srbije dobije 600.000 izbeglica iz RS i ogromnu opasnost da izbije rat u samoj Srbiji. Jedino i samo ovaj scenarijo vraca RSK i nista drugo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *